Luk

Riis lynede i Prestons triumf over topholdet

| Championship | 3 kommentarer

Emil Riis scorede sit første mål for Preston, der vandt en flot 3-0-sejr ude over topholdet Reading i Championship. Danskeren fremtvang også straffespark i kampen.

Emil Riis var endnu en gang med fra start for Preston, da de onsdag aften mødte topholdet i Championship, Reading, på udebane.

Den tidligere Randers-angriber startede ude senest mod Birmingham i det tætte kampprogram, men han har fået godt med spilletid siden sit skifte til England.

Riis fik også vist sig fint frem i onsdagens kamp, hvor han flere gange skabte problemer for Reading-defensiven.

Efter en målløs første halvleg skaffede Riis sit hold et straffespark kort inde i anden halvleg, da han blev nedlagt af Tom McIntyre.

Daniel Johnson tog sig af straffespark, men Reading-målmand Rafael snuppede forsøget, og derfor stod det fortsat 0-0.

Preston kom dog foran efter lidt over en time, da Scott Sinclair tæmmede bolden i feltet og prikkede den ind til 1-0.

Det blev også 2-0 med 20 minutter igen, og denne gang var det så Riis, der kom på tavlen. Danskeren blev spillet fri i dybden og løb fra sin direkte oppasser, hvorefter han køligt skød bolden forbi Reading-keeper Rafael.

Målet var Riis' første for Preston efter syv kampe i Championship indtil videre, og han spillede samtlige 90 minutter.

Reading satsede mod slutningen af kampen, men i stedet blev det 3-0 til Preston i overtiden takket være en scoring af Brad Potts.

Dermed tabte Reading for første gang på hjemmebane i denne sæson, men for anden kamp i træk, mens Preston snupper sin fjerde sejr i 10 kampe.

Andetsteds i Championship vandt Watford 3-2 over Stoke efter et mål i overtiden.


Af Sara Margren
Søndag 17. januar