Luk

Robert Larsen: Det er nogle tunge overvejelser

| NordicBet Liga | 1 kommentar

Infoboks

Vejle Boldklub - FC Roskilde
NordicBet Liga (06/07)
bet365 1,25 5,75 11,00
Oddset 1,27 5,50 11,00
YouBet 1,24 5,70 9,75

Den tidligere FC Roskilde-profil Robert Larsen er ikke sikker på, at han kan og vil fortsætte sin fodboldkarriere.

Robert Larsens kontrakt med FC Roskilde udløb ved årsskiftet, og den 24-årige midtbanespiller, der i sin sidste tid i klubben var viceanfører, ved endnu ikke, om fremtiden byder på mere fodbold, eller om han stopper karrieren.

- Jeg havde brug for bare at trække stille og bruge noget tid på at træne og få bygget mig selv godt op igen. Jeg har ikke nogen klub lige nu. Det er jo ikke de nemmeste tider, og så er jeg stadig heller ikke helt kampklar på grund af mit knæ, siger Robert Larsen til bold.dk og fortsætter:

- Men jeg savner rigtig meget at spille fodbold. Det har jeg særligt kunne mærke i de her tider, hvor man er meget indendørs og er isoleret. Jeg har brugt meget tid på at se gamle kampe og tænke over det hele.

Hvad er tidshorisonten på din knæskade i forhold til at vende tilbage og finde en ny klub?

- Lige nu er det lige så meget et spørgsmål, om jeg forventer at spille igen på grund af problematikken med mit knæ. Jeg ved ikke, om jeg kan eller skal blive ved med at presse det. Så jeg har ingen ide. Men jeg håber, at jeg kan finde en afklaring på min fremtid i løbet af året.

Hvad siger din mavefornemmelse lige nu?

- Min mavefornemmelse fortæller mig, at jeg skal være meget varsom med at springe ud i fodbolden igen. Det er qua min historik. En kirurg fra Hamlet var meget direkte og sagde til, at jeg altså skulle overveje om jeg skulle spille mere. I så fald burde jeg tage en operation mere.

- Men jeg har egentlig lovet mig selv, at jeg ikke skal have flere operationer, da jeg har fået to i knæet. Så jeg er lidt pessimistisk, hvis jeg skal være helt ærlig.

- Men med det sagt så brænder jeg jo stadig for fodbold, men det skal ikke være på bekostning af min fremtid, og så jeg bliver begrænset i den. Det er nogle tunge overvejelser, men jeg skal også være bevidst om, at fodbold ikke er det eneste i livet, siger Robert Larsen.

Den tidligere midtbaneprofil nåede at mærke interessen fra andre klubber inden kontraktudløbet i FC Roskilde, men det døde hen, da han blev skadet på ny.

- Jeg fik nogle tilbud inden årsskiftet fra blandt andet en finsk klub. De har også været interesseret her under corona.

- Jeg tror godt, at jeg relativt let kunne have fundet en klub, hvis jeg ikke blev skadet. Når det så er sagt, er det ikke, fordi jeg er nået til så meget konkret, fordi jeg blev skadet, siger Robert Larsen og fortsætter:

- Med min skadeshistorik kan jeg godt forstå, hvis alarmerne har ringet hos nogle af de interesserede. Den historie får jeg også fra klubber og agenter. Jeg kan være en risikabel investering.

Udover genoptræning bruger Robert Larsen derfor sin klubløse periode på at uddanne sig, så han er klar, hvis fremtiden bliver uden fodbold.

- Jeg fylder jo snart 25 år, og det handler også om, hvad man skal bruge sit liv på. Så jeg har taget noget uddannelse ved siden af, og nu skal jeg finde ud af hvilken retning, jeg skal gå.

- Lige nu er jeg ved at færdiggøre en finansøkonom, som jeg tager online, og så har jeg faktisk også taget kursus i noget coaching, som jeg også stadig er i gang med. Jeg har stukket snuden lidt lærebøgerne, og så må vi se, hvad der sker, siger han.

Robert Larsen har i årenes løb spillet over 100 kampe i 1. division.


Af Anders Borup

1 kommentar

MartinHerold 08:46          
Jeg ville måske opsøge en second opinion.
Fredag 3. juli
Torsdag 2. juli