LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Robert Skov sikrede FCK sejren i Finland

| Europa League | 108 kommentarer
Highlights: FCK vandt svær udekamp i Finland
Top 3: Bedste FCK-mål under sidste sæsons Europa League
Robert Skov sikrede FCK sejren i Finland
Foto: Getty Images
FC København kæmpede med at skabe chancer, men et fladt langskud fra Robert Skov sikrede danskerne 1-0 med fra udekampen mod KuPS.

FC København åbnede torsdag den nye sæson med en tur til Finland, hvor KuPS var modstanderen i første runde af kvalifikationen til Europa League.

Både Viktor Fischer og William kvist var blevet i Danmark til kampen, hvor de nye angribere, Dame N'Doye og Kenan Kodro, begge var med i startopstillingen.

Efter en jævnbyrdig indledning fik gæsterne langsomt sat sig på opgøret, men FCK kæmpede med at skabe chancer. Efter 14 minutter kom Dame N'Doye til en afslutning i feltet, men forsøget gik forbi.

De finske værter bed fint fra sig i første halvleg, og efter 24 minutter blev en bold i feltet også farlig, men Peter Ankersen blev tildelt frispark i situationen.

Fire minutter senere fik FCK for første gang spillet sig gennem den finske organisation. Jan Gregus chippede bolden op til Rasmus Falk, der fik god plads i feltet. Han fandt Kenan Kodro, som afsluttede med venstrebenet, men skuddet blev blokeret ud til et hjørnespark.

Det var som oftest på indlæg, at danskerne kom til muligheder, selvom det sjældent blev farligt, som da N'Doye i akrobatisk stil forsøgte sig med et saksesparks som dog røg over mål i det 38. minut.

I første halvlegs tillægstid fik den senegalesiske angriber dog en gylden mulighed for at sende FCK i front. Peter Ankersen fandt ham med et indlæg ind i det lille felt, men N'Doye fik skuffende ikke sendt bolden inden for rammen, og derfor var pausestillingen 0-0.

Kampbilledet fortsatte fra anden halvlegs start, hvor FCK forblev mest på bolden, men en solid finsk defensiv gjorde det svært for danskerne, der savnede kreativitet på banens sidste tredjedel.

Efter 56 minutter sendte Robert Skov er frisparksforsøg afsted mod mål, men den finske keeper fik reddet fint og slået bolden til hjørnespark.

Med 20 minutter igen kom en sjælden stor chance så til FCK, og denne gang var det igen Peter Ankersen, der var i oplæggerrens rolle. Her fandt han Kenan Kodro tæt under mål ved bagerste stolpe, men bosnieren sendte muligheden over mål.

En skuffelse begyndte derfor langsomt at lure i luften, men Robert Skov ville det anderledes. Med et kvarter igen trak kantspilleren ind fra højre side, og med en flad afslutning i det korte hjørne sendte han FCK i front med 1-0.

FCK var i kontrol i slutfasen, hvor der ikke blev scoret yderligere, og københavnerne fik dermed et fint udgangspunkt med til returopgøret i Parken om en uge uden for alvor at folde sig ud.

Stream FC København – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Casper Dalsten
Lørdag 23. marts
Fredag 22. marts