Luk

Røde Stjerne fik godt udgangspunkt i Schweiz

| Champions League | 10 kommentarer

FC Københavns onde Champions League-ond Røde Stjerne fik 2-2 med fra Schweiz, hvor klubben onsdag mødte Young Boys i kvalifikationens playoff-runde.

Young Boys var skarpe fra start og kom hurtigst ud af starthullerne i en underholdende kamp. 

Efter kun syv minutter bragte de sig foran. Jean Pierre Nsame headede et langt udspark videre til en fremadstormende Roger Assalé, som tog et godt løb i dybden.

Herefter sendte han resolut bolden forbi Milan Borjan i Røde Stjerne-målet. 1-0 til Young Boys.

Røde Stjerne var imidlertid godt med og kun ti minutter senere kom de på tavlen. Milos Degenek fik hovedet på bolden efter et hjørnespark, som sejlede i mål ved bagerste stolpe. 

Her stod Young Boys' Jean Pierre Nsame, men denne gang kunne han ikke få hovedet på bolden og heade væk, og så stod der 1-1.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage. Efter 25 minutter var Jean Pierre Nsame endnu engang i centrum, da han havde en stor chance tæt under mål. 

Røde Stjernes målmand Milan Borjan diskede imidlertid op med en stor redning, og kort efter stoppede han også Michel Aebischers langskudsdrøn med en pragtredning.

Ti minutter senere var det Røde Stjerne, der var tæt på at komme foran. Marko Marin lobbede kækt bolden over von Ballmoos i Young Boys-målet, men skuddet blev stoppet på stregen af Fabian Lustenberger.

På trods af et væld af chancer i begge ender var pausestillingen 1-1.

Det holdt dog ikke langt ind i anden halvleg. Efter bare 55 sekunder fik et fladt Røde Stjerne-indlæg lov til at trille gennem modstanderens straffesparksfelt.

Her satte Mateo Garcia en resolut inderside på bolden, som strøg ind bag von Ballmoos i Young Boys-målet. 2-1.

Røde Stjernes mål var en kold spand vand i hovedet på Young Boys, som dog ikke gav op af den grund. Efter 65 minutter burde målscoreren Assalé have bragt sig på måltavlen endnu en gang, men han blæste sit skud over mål fra kort afstand. 

Young Boys blev dog ved med at forsøge, og efter 76 minutter gav det pote. Richard Boakye begik straffespark, og det omsatte rutinerede Guillaume Hoarau til mål. 2-2.

Dette blev også kampens slutresultat, og de to udebanemål giver Røde Stjerne et fint udgangspunkt før returopgøret i Beograd.

Frederik Sørensen sad på bænken hele kampen for Young Boys.


Af Benjamin Alexander Helbo

10 kommentarer

PFC4325 23:02          
Vi var blevet udstillet fuldstændigt i den kamp. Godt det var røde stjerne der gik videre mellem de to. Nu skal Young boys ud og lavet et vildt resultat i Beograd, hvilket jeg ikke tror de kan. Det var et vanvittigt sted for os at spille.. men fed kamp!
Maartiin 23:13          
PFC4325.. det var ofte indianerbold, FCK kunne sagtens have været med her.
NS1995 23:13          
Så gode var Young Boys altså ikke - jovist med de skader FC har var det da blevet tæt, men bestemt ikke så umuligt som du nu gør det til....
Slettet(081901190811) 23:14          
Hvorfor tror du vi var blevet udstillet? YB var da ringe og RS tilsvarende. Det siger måske lidt mere om YB at de ikke kan slå RS hjemme
PFC4325 23:21          
Vi kan godt være realistiske og objektive i stedet for subjektive. Kunstgræs, hurtig boldomgang, giftig midtbane samt kanter, YB havde gjord ondt på os. Ham Marin, gjorde hvad der passede ham, som han iøvrigt gjorde mod os også. Young boys havde bestemt deres chancer med de hurtige kanter. Indianerbold bliver det til, da røde stjerne kommer på 2 udebanemål, præcis som vi også gjorde i Beograd.
Slettet(151646191309) 23:33          
FCK hører ikke med på det niveau.
tofod 00:52          
Sidste år slog de Atalanta ud med et nogenlunde sammenligneligt hold. Derfor vil jeg mene at det er ret subjektivt at påstå at de ikke kunne have været med, i hvert fald mindst lige så subjektivt som at påstå at de helt sikkert kunne være med. Røde Stjerne var fint med, og FCK var rigtig fint med mod Røde Stjerne, hvor de bare ikke formåede at omsætte det store spilovertag til mål.
Lørdag 25. januar