Luk

Rødt kort og selvmål i Sevillas derby-sejr

| La Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Real Betis - Sevilla 0-2
La Liga
45' 0-0 Guido Rodriguez
55' 0-1 Marcos Acuna
81' 0-2 Hector Bellerin

Sevilla vandt El Gran Derbi søndag aften, da Real Betis blev sat på plads med en 2-0-sejr, hvor Betis både så rødt og scorede et selvmål. Thomas Delaney kom på banen til sidst.

Søndag aften var der El Gran Derbi på menuen i spansk fodbold, hvor Real Betis hjemme på Estadio Benito Villamarin tog imod klubbens store rival fra Sevilla i La Liga.

Det var ligeledes en topkamp i rækken, da Betis og Sevilla var placeret på henholdsvis femte- og tredjepladsen, så der var meget på spil i Sevilla-derbyet.

Her var der dog ikke en dansker med fra start, da Thomas Delaney indledte opgøret på bænken med blandt andre svenske Ludwig Augustinsson.

I første halvleg var der masser af tænding fra begge mandskaber, hvor Betis' Guido Rodriguez fik et klodset gult kort efter ti minutter, og det ville få store konsekvenser senere i opgøret. 

Betis kom desuden frem til kampens første mulighed, som endte inde i netmaskerne, men Hector Bellerin fik dog annulleret scoringen for en offside, og derfor slap Sevilla med skrækken.

Sevilla havde dog også sine muligheder, hvor Ivan Rakitic blandt andet fik vist sine kvaliteter med et skud fra distancen, men der kom ingen mål før pausen.

Sort aften for Betis i Sevilla-derby

Der kom dog lidt drama, da Rodriguez fik endnu et gult kort lige før pausen, og så røg Betis-spilleren tidligere i bad med et rødt kort. Det var en stor gave til gæsterne, som nu var en mand i overtal i resten af kampen.

Og det fik Sevilla udnyttet i starten af anden halvleg, hvor Marcos Acuna lukkede munden på Betis-tilhængerne på Estadio Benito Villamarin.

Ti minutter inde i anden halvleg trillede Lucas Ocampos bolden tilbage til Acuna, som fra kanten af feltet bragede bolden helt op i det ene hjørne til 1-0 for Sevilla. Sikke et mål af Acuna, som sendte Sevilla på sejrskurs i El Gran Derbi.

Nu var hjemmeholdet fra Betis tvunget frem på banen, hvis de ville have noget med fra søndagens duel, men det endte med at koste nede i den anden ende, da Bellerin dummede sig.

Ni minutter før tid sendte lejesvenden fra Arsenal nemlig bolden i eget net, da han forsøgte at afværge et indlæg, som i stedet endte inde i Betis' mål.

Efterfølgende blev Delaney sendt i aktion, og han formåede sammen med resten af Sevilla-mandskabet at forsvare føringen hele vejen til slutfløjtet.

Sevilla vandt dermed søndagens El Gran Derbi med en 2-0-sejr over Real Betis i La Liga. De står nu noteret for 27 point på tredjepladsen i rækken.


Af Raymund Nelausen
Tirsdag 18. januar
Mandag 17. januar