Luk

Rørt Peter S: Har ikke set min datter i fem år

| 3F Superliga | 41 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - Vejle Boldklub
Sydbank Pokalen (26/10)
bet365 2,45 3,40 2,55

Peter Sørensen har ikke set sin datter siden 2016, da en skilsmisse og anklager om hustruvold betød, at han mistede forældremyndigheden. 

Peter Sørensen blev i 2017 frikendt for anklager om vold mod sin daværende kone. 

Han var tiltalt for to forhold i henholdsvis 2014 og 2015, men en enstemmig afgørelse fra retten erklærede den nuværende Vejle-træner for uskyldig. 

Til trods for dette har sagen haft store konsekvenser for Sørensen, der har mistet forældremyndigheden til sin datter. 

- Det var ærligt talt en rigtig hård tid, der fyldte rigtigt meget på enhver måde. Det, som offentligheden fik indsigt i, var et glimt af en omfattende, langvarig og trist skilsmisse, hvor jeg blev mødt af en byge af grundløse beskyldninger, der også trak mig igennem en lang række retsmøder i diverse instanser.

- På trods af at jeg vandt de her sager, så endte jeg med at tabe stort alligevel omkring det, der var det vigtigste af det hele og som sagen dybest set handlede om, nemlig retten til at se min datter.

- Det tabte jeg, fordi forløbet var så langtrukkent og konfliktniveauet var så åbenlyst højt. Og fordi jeg ikke havde set min datter, fra hun var to til hun var fire år, og derfor var kontakten til mig så begrænset, mens kontakten til moderen var så stor og angiveligt velfungerende, at den fulde forældremyndighed endte hos moderen. 

- Det betyder, at jeg i dag ikke har haft kontakt til min datter siden februar 2016. Det var hårdt dengang, og det er selvfølgelig et blødende sår, der ikke sådan heles, fortæller Peter Sørensen til TV3 Sport-programmet Offside.

Da sagen stod på var han manager hos Silkeborg, og det gav ham et pusterum fra en svær tid, mens han lærte, at fodbold blot er vigtigt blandt de næst vigtigste ting. 

- I virkeligheden gav mit job i sin tid mig mulighed for at koncentrere mig om noget andet end det, der var altoverskyggende. Det, det i det større perspektiv har betydet, er, at fodbold er det vigtigste blandt alle verdens bi-ting.

- Det, jeg kan bruge til noget, er, at når det stormer i fodbolduniverset, så ved jeg, at der er noget, der er vigtigere. Det er hårde lærepenge, og hvis vi fortsætter meget længere, så kommer jeg også til at miste mit ry som en hård nyser, sagde en rørt Peter Sørensen til Offside.

Han tror dog ikke, at det har rykket ved den trænerstil, som han praktiserer. 

- Jeg ved ikke, om det har ændret min trænerstil. Jeg ved godt, at alle er forskellige og alle skal behandles forskelligt for at kunne blive behandlet lige godt.

- Jeg har ingen ambition om at være hård, hvis det ikke har en bagvedliggende tanke om at få noget bedre ud af den enkelte. Det har haft en betydning for, at jeg ikke sådan vælter i en storm, forklarer han til TV3 Sport. 


Af Andreas Roesen

41 kommentarer

Lord Harrasmus 09:26          
Du er mand, og dermed lavere stående i vores samfund.
Buju 09:34          
Meget kan man sige om Peter S. men ingen burde fratages muligheden for at se sit barn i 4 år.
Footboy 09:43          
Jeg håber at alle de sædvanlige uintelligente og upassende "wifebeater" kommentarer ikke finder vej til denne tråd
BKFar 09:51          
Det nuværende system omkring børnenes ret til at se begge deres forældre, uagtet stridighederne de voksne imellem, efterlader desværre fortvivlende meget tilbage at ønske. Det første man burde gøre var at fjerne al økonomisk incitament til barnet.
Der skulle således intet økonomisk udkomme være uagtet fordelingsnøgle i forhold til bopæl eller noget som helst andet. Dernæst burde man ved evt. usamarbejdsvillighed miste privillegier, fremfor de-facto at opnå selv samme. Det handler om børnenes rettigheder og børnenes velbefindende og ikke forsmåede skilsmisseparters hævn incitament. Det er rystende. Det var et sted hvor dem som kæmper for at skabe reel ligestilling burde sætte ind. Det var bl.a i en sådan instans hvor kønskvoter faktisk kunne give mening.
Detstrafbart 10:15          
Der er ikke ligestilling, når der kommer til forældremyndighed. Der kan der seriøst ikke være to meninger om.
Sebastian45 10:17          
Så... Peter Sørensens ekskone har anklaget ham for vold, uden at have nok beviser, og alligevel "vinder" hun sagen?! Ligestilling, min bare .... #metoo-idioterne må komme op banen her, men det sker næppe. Det er jo ikke en sag, hvor det går udover en kvinde.

Dette er endnu et klart bevis på, at der ikke er ligestilling inden for forældremyndighed, hvor mænd tydeligvis er mindre værd end kvinder. Hvorfor, ved jeg ikke. Og der findes andre eksempler, hvor mænd er mindreværdige ift. kvinder, bl.a. inden for vold - både fysisk og psykisk.
AndersP! 10:20          
Det danske retssamfund i dets nøddeskal. Desværre.
Mandag 25. oktober