Luk

Luk

Roma dominerede stort i hjemmesejr

| Serie A | 4 kommentarer

Infoboks

Roma - Cagliari 1-0
Serie A
33' 1-0 Sérgio Oliveira

Jose Mourinhos tropper sad på stort set alt i søndagens Serie A-kamp mod Cagliari, der endte med 1-0 til romerne på en straffesparksscoring af Sergio Oliveira. 

Roma skulle søndag prøve at vende en sløj form,  da de i Serie A hjemme skulle op mod Cagliari. 

Romerne havde inden opgøret ikke vundet i de seneste tre ligakampe og lå skuffende på  Serie A's ottendeplads, mens gæsterne fra Cagliari indtog ligaens tredjesidsteplads med to point op til Venezia over stregen.

Og det var lige ved at starte helt glimrende for hjemmeholdet.

Efter fire minutter appellerede hjemmeholdet heftigt for et straffespark, da Zaniolo blev nedlagt af Carboni i Cagliari-feltet. Dommer Lorenzo Maggioni var ude at kigge situationen efter i VAR, men han vurderede, at forseelsen ikke var til et straffespark.

Minuttet efter var romerne så igen nærgående i en omstilling, men Felix Afena-Gyan spillede ikke chancen stor nok og kunne ikke overliste Gragno i Cagliari med sin afslutning fra en spids vinkel.

Generelt var Mourinhos tropper spilstyrende i kampens indledning og søgte at dominere gæsterne. Det resulterede i overtag i spil og chancer, og efter 14 minutter fik Tammy Abraham panden på et indlæg, som Cragno dog tog sig fint af.

Roma ved blev at diktere i en halvleg, hvor Cagliari havde rigeligt at gøre med at parere hjemmeholdets pres. Offensivt fik Sardinerne ikke sat meget sammen.

I det 31. minut måtte dommer Maggioni igen ud til et VAR-tjek, da Cagliaris Henrique Dalbert havde hånden på bolden just inde i feltet. Denne gang fik Mourinhos tropper VAR-medvind, og Sergio Oliveira kunne på straffesparket sikkert gøre det til 1-0 for værterne.

Dermed kunne portugiseren notere sig et mål i sin debutkamp for romerne, som han blev udlejet til fra Porto onsdag.

Resten af halvlegen stod der Roma på klart det meste, uden at det dog blev til hverken de helt store chancer eller yderligere scoringer, og derfor gik holdene til pause med 1-0.

Anden halvleg begyndte med et Roma-hold, der igen var mest på bolden og et Cagliari-hold, der kæmpede med tingene.

I det 57. minut var Afena-Gyan lige ved at komme først på en giftig stikning, men det var keeper Cragno, der kom først på bolden og i stedet blev hårdt ramt af Roma-angriberen, der modtog et korrekt gult kort i situationen.

Cragno hev i det 66. minut en fin redning frem, da Jordan Veretout forsøgte sig fra kanten af feltet. Cragno kastede dog sin krop fint ned og fik flot afværget det nærgående forsøg.

Gæsterne stjal nær det ene point til sidst

Cagliari burde måske have kommet en mand i undertal i det 70. minut. Her gik Giorgio Altare nemlig ind i en hensynsløs tackling på Felix Afena-Gyan i en situation, der kastede et gult kort til Altare af sig. Det var et af de mere rødlige gule kort, Serie A har set i denne sæson, men Altare kunne altså ånde lettet op efter nedslagtningen.

Der vedblev at stå Roma på stort set alt offensivt i kampens slutfase. Mourinhos tropper fortsatte med at presse på for en 2-0-scoring, og det kastede en del tilløb til chancer af sig.

De helt åbne chancer blev det ikke til, men Zaniolo var dog tæt på at lukke kampen i det 74. minut, men hans afslutning fra gik dog forbi stolpen.

Det kan altid blive farligt, når man ikke lukker sagerne, og det var lige ved at gå galt for Roma i det 84. minut. Her kom Cagliaris Joao Pedro først på et fladt indlæg og sendte en fin afslutning afsted, som Rui Patricio i Roma-målet dog fik med en stærk refleksredning skubbet bolden op på overliggeren og ud i spil.

En stærk redning af den portugisiske keeper, der altså var på plads, da det gjaldt efter en kamp uden det store at lave.

I kampens slutfase skiftede Cagliari offensivt ind i jagten på en udligning, men det var stadig Roma, der sad på det meste af spillet. 

Cagliari fik tilspillet sig et par semi-farlige tilløb til chancer, blandt andet til indskiftede Nandez, men yderligere scoringer blev det ikke til, og dermed endte kampen med 1-0 til 

Med sejren kravler Roma op på sjettepladsen i Serie A, hvor Cagliari endnu er at finde på 16.-pladsen.
 


Af Peder Carlsen
Søndag 29. maj
Lørdag 28. maj
Courtois og Vinicius-mål sikrede Real CL-sejr
09:36
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
09:36
Marcelo forlader Real Madrid efter CL-triumf
09:31
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
09:30
Mathias Kristensen er årets profil i 1. division
09:30
Liverpool vil have uroligheder undersøgt
09:30
AaB-profil drømmer om Europa: Vil betyde alt
09:28
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
09:26
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
09:24
UEFA: Falske CL-billetter skyld i kaos
09:24
Salzburg-chef: Nissen er klar til næste skridt
09:23
Brøndby tager afstand fra voldelige fans
09:22
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
09:22
VFF-profil om Europa-duel: Presset er på AaB
09:22
Courtois og Vinicius-mål sikrede Real CL-sejr
09:21
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
09:18
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
09:16
Medie: Juve vil ophæve Ramsey-kontrakt
09:16
Brøndby tager afstand fra voldelige fans
09:14
SV:ACH siger farvel til Thorsen og Brochmann
09:14
Peter Bonde om Vejle- og SE-duel: Ser fordel
09:13
Esbjerg fB - Fortjent nedrykning
09:13
Courtois og Vinicius-mål sikrede Real CL-sejr
09:10
AaB og Viborg i kamp om europæisk billet
09:08
VFF-profil om Europa-duel: Presset er på AaB
09:07