Luk

Luk

Roma slog Lecce - klar til Coppa-kvartfinale

| Coppa Italia | 3 kommentarer

Infoboks

Lecce besøgte torsdag Roma i Coppa Italia-ottendedelsfinalen. 

Det var på forhånd storebror mod lillebror, idet Lecce til dagligt gør sig til i Serie B, mens Roma som bekendt spiller i den bedste række i Italien, Serie A. 

Men fra kampens start var det ikke til at se, at styrkeforholdet er som beskrevet ovenfor. Tværtimod. 

Det var nemlig Lecce, der lagde bedst ud, og i det 14. minut kom forløsningen så, da de bragte sig i front med 1-0. 

Det var midtstopperen Arturo Calabresi, der steg til vejrs og stangede bolden i kassen efter et hjørnespark, og selvom et VAR-tjek kort såede tvivl om scoringen, fik målet lov til at stå. 

Lecce-scoringen kickstartede Roma, som med det samme satte gæsterne under et hårdt pres. 

Første farlige chance for hjemmeholdet kom efter 27 minutters spil. Her modtog Ainsley Maitland-Niles bolden tæt under mål og sendte en fin afslutning af sted. Til hans og resten af Roma-mandskabets ærgrelse diskede Lecce-keeperen Gabriel dog op med en formidabel redning.

13 minutter senere, i det 40. minut, gik den dog ikke længere. Roma fik udlignet til 1-1, efter et hjørnespark, hvor først Tammy Abraham steg til vejrs og headede til bolden, som havnede hos Roma-stopperen Marash Kumbulla, der sendte den i kassen. 

Stillingen forblev ved 1-1 indtil pausen. 

I anden halvleg gik der ikke lang tid, før der igen var fare på færde i Lecce-feltet. 

Denne gang var det hjemmeholdets Nicolo Zaniolo, der var på spil. Offensivspilleren modtog en præcis aflevering i gæsternes felt, hvorfra han kom frem til en fin afslutningsmulighed. Desværre for Zaniolo hamrede han bolden ind på højre stolpe. 

Kort efter måtte VAR kigge en situation igennem, hvor en Roma-spiller måske blev nedlagt i Lecces felt på ulovlig vis. Dommeren valgte dog ikke at give straffespark i situationen. 

I det 54. minut kom VAR atter i spil. Denne gang skete det, efter at Tammy Abraham havde hamret bolden i kassen til 2-1 på oplæg fra Henrikh Mkhitaryan. 

Målet blev set igennem af VAR, fordi der var tvivl om, hvorvidt der var en offside i forbindelse med opspillet. Men efter et par minutters tjek blev det konkluderet, at målet fik lov til at stå. Dermed 2-1 til Roma og så så det svært ud for gæsterne. 

Seks minutter senere, i det 62. minut, blev skidt til værre for Lecce, da Mario Gargiulo modtog sit andet gule kort i kampen, og dermed blev sendt tidligt i bad. 

Derfor kom det heller ikke som nogen overraskelse, at Roma fortsatte med at sidde på spillet og chancerne. 

Henrikh Mkhitaryan var ad flere omgange tæt på at udbygge føringen med fine afslutninger, men det var som om, at han kun kunne få lov til at være i oplæggerens rolle. 

Det var han til gengæld også god til. 

I det 81. minut viste han nemlig stort overblik, da han med en fræk aflevering fandt Eldor Shomurodov, som med en præcis afslutning sendte bolden i netmaskerne til 3-1.

Herefter var kampen på cruise control for hjemmeholdet, der holdt føringen til slutfløjt.

Dermed er Roma klar til kvartfinalerne i Coppa Italia, mens Lecce er ude af turneringen.


Af Kristian Porse
Fredag 27. maj