Luk

Roma vandt syvmålskamp i vanvittig finish

| Serie A | 0 kommentarer

Infoboks

Roma - Spezia 4-3
Serie A
17' 1-0 Borja Mayoral
24' 1-1 Roberto Piccoli
52' 2-1 Borja Mayoral
55' 3-1 Rick Karsdorp
59' 3-2 Diego Farias
90' 3-3 Daniele Verde
90' 4-3 Lorenzo Pellegrini

Roma smed en 3-1-føring mod Spezia til sidst, men i overtiden svarede Lorenzo Pellegrini og sikrede romerne en vild sejr på 4-3.

Roma og Spezia leverede noget af en forestilling i midtugens Coppa Italia, hvor Spezia overraskende vandt 4-2, efter at Roma havde fået to udvisninger på ét minut og kom til at bryde reglerne ved at indskifte seks spillere undervejs.

Det var derfor nok at leve op til i underholdningsværdi, da de to klubber lørdag eftermiddag atter tørnede sammen. Denne gang i Serie A, hvor Roma indtil derby-nederlaget mod Lazio i sidste uge var fint kørende.

Hjemmeholdet måtte undvære skadede Edin Dzeko, men reserven Borja Mayoral skulle vise sig at være en fuldgod erstatning for bosnieren.

Efter 17 minutter var Real Madrid-lejesvenden på pletten, da Lorenzo Pellegrini stak af fra Spezia-forsvaret og lagde på tværs til Mayoral. Stensikkert bragte han Roma i front.

Samme skarphed som Mayoral havde Romas forsvar dog ikke, og efter 24 minutter blev 1-1 efter kluntet forsvarsspil, som Roberto Piccoli udlignede.

Dermed gik de to hold til pausen på omgangshøjde, men Roma kom flyvende ud til anden halvleg og efterlod snart Spezia i bakspejlet.

Først viste Mayoral rapt fodarbejde, da han klappede 2-1-scoringen i nettet, og kort efter var hollandske Rick Karpsdorp på pletten og satte Leandro Spinazzolas indlæg i netmaskerne.

Dermed stod det 3-1 allerede efter 55 minutter, men Spezia gav ikke op og svarede snart ved Dario Farias inden der var spillet en time til 3-2.

Roma havde store chancer til både Mayoral og Jordan Veretout til at lukke og slukke, men mulighederne blev spildt og det så ud til at koste sejren til sidst.

I næstsidste minut kom Spezia på 3-3. Chris Smalling sparkede et hul i luften og lod Daniele Verde komme fri, og med en kold afslutning satte han udligningen ind bag Pau Lopez og så ud til at skaffe sit hold det ene point.

Men der var stadig tid for Roma til at kaste alle mand frem, og det lykkedes alligevel hjemmeholdet at hente sejren. Et indlæg blev lagt tilrette for Pellegrini, som hamrede bolden ind til 4-3 og skabte vild jubel i Roma-lejren.

Det blev en forrygende forestillings sidste mål, og med det støder Roma Napoli væk fra tredjepladsen i Serie A.
 


Af Casper Baunsgaard
Lørdag 27. februar
Fredag 26. februar