Luk

Romas kanonkasse sænkede Ajax

| Europa League | 0 kommentarer

Infoboks

Ajax - Roma 1-2
Europa League Slutspil
39' 1-0 Davy Klaassen
53' 1-0 Dusan Tadic
57' 1-1 Lorenzo Pellegrini
87' 1-2 Roger Ibanez

Roma var bagud 0-1 og lavede flere sløje fejl, men vendte det hele til 2-1 i Amsterdam takket være en flot kasse af Roger Ibanez i torsdagens Europa League-kamp.

Ajax bød torsdag aften Roma op til dans i den første af to kvartfinaler i Europa League, og det var to skadesplagede mandskaber, der tørnede sammen.

Roma manglede blandt andre Chris Smalling, Henrikh Mkhitaryan, Stephan El Shaarawy, Marash Kumbull, mens Ajax måtte ty til tredjekeeper Kjell Scherpen, da Andre Onana er i dopingkarantæne, mens Maarten Stekelenburg er skadet.

Rom havde et par gode muligheder i kampens indledning. Først var det Edin Dzeko med et skud snert forbi mål, inden Bryan Cristante bankede bolden mod mål fra distancen, men Scherpen var på plads.

Efter 39 minutter var det dog i stedet Ajax, der bragte sig i front, da Dusan Tadic fandt Davy Klaassen efter et skidt boldtab af Roma, og Klaassen sparkede derefter Ajax på 1-0.

Roma fortsatte de sløje fejl i anden halvleg, og Pau Lopez havde et par horrible fejlafleveringer og farlige udspil efter nogle minutter.

Efter 52 minutter begik Roger Ibanez så straffespark efter endnu en fejl, men Dusan Tadic' skud sad lige på Pau Lopez. Skidt af Ajax-spilleren.

I stedet blev det 1-1 efter knap en time, og det var såmænd efter en stor fejl af Ajax-keeper Scherpen.

Lorenzo Pellegrini sparkede bolden forbi muren på et frispark, og Scherpen fumlede med bolden, som trillede i mål til udligning og et vigtigt udebanemål.

Ajax satte Brian Brobbey, der skifter til RB Leipzig til sommer, ind, og han fik straks en kæmpe mulighed helt fri i feltet, men Pau Lopez reddede.

Ajax pressede på, men det var i stedet Roma, der kom foran i Amsterdam med få minutter igen - og det var på flotteste vis.

Pellegrini tog sig af et hjørnespark, og Davy Klaassen headede væk - men blot hen til Roger Ibanez, der tæmmede bolden med brystet og flugtede bolden op i det lange hjørne.

En forrygende kasse af Ibanez, der også er uhyre vigtig i forhold til reglen om udebanmål. 2-1 til Roma blev kampens resultat.


Af Sara Margren
Tirsdag 20. april