LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk
Julekalenderen er sponsoreret af Mr Green

Ronaldinho overstråler Messi og alle andre

| Barcelona | 19 kommentarer
Ronaldinho overstråler Messi og alle andre

Infoboks

Barcelona - Valencia
Copa del Rey (25/05)
bet365 1,55 4,20 5,50
NordicBet 1,55 4,40 5,25
Oddset 1,55 4,30 5,20
Se ALLE Barcelona kampe på Den Glade Gris
1 GRATIS MÅL-Øl til alle i Barca trøje eller tørklæde ved første Barca scoring
1/2 PRIS i baren (alle hverdage, i week-end til kl. 24)
LÆS MERE!
Ronaldinho har imponeret vores læser René Hagelskjær i højere grad, end eksempelvis Lionel Messi har gjort det. Det uddyber han i lørdagens julekalender-afsnit.

I 2015 bestod bold.dk's julekalender af 24 fodboldpersonligheders All-Star-hold, og i år byder julekalenderen så på de bedste og mest interessante drømmehold fra vores fantastiske og indsigtsfulde læsere. Mange tak for alle bidragene!

Bag låge nummer otte dukker de spanske mastodonter fra FC Barcelona op. René Hagelskjær har været fan, siden han var barn, og han har besluttet sig for at lave det hold, der har underholdt ham mest i årenes løb.

Da Hagelskjær blev Barcelona-fan, var det i konkurrence med andre europæiske storklubber, men Blaugrana løb med hans hjerte i sidste ende.

- Jeg er 30 år og har været fan, siden jeg var otte år. Jeg så ikke så meget fodbold, før jeg fyldte otte, så der havde jeg flere favorithold - eksempelvis Manchester United og Juventus. 

- Men kærligheden for Barcelona voksede, mens den forsvandt med de andre hold. Måske mest fordi, at jeg i netop dén tid syntes, at Barcelona stak ud med sin stil, og så var styrkeforholdet i Spanien måske ikke så tæt i 1995.

- Her kunne man få lov at se et 'dream team' fuldstændig lege med de andre hold, og det greb min opmærksomhed. Hurtigt lærte jeg om spillerne, rivaliseringerne og den slags.

- En sjov anekdote om mig og klubben er nok min første tur til stadion. Vi mødte Valencia og havde ikke tabt i 20 måneder. Jeg havde fået billetter lige bag mål, så jeg var klar til at se Lionel Messi banke dem ind - vi tabte 2-1.

René Hagelskjærs Barcelona-hold ser således ud:

Målmand
Jose Manuel Pinto
: 89 kampe, 0 mål

Hele mit hold er valgt ud fra underholdningsværdi, og jeg vælger kun fra den tid, jeg selv har oplevet. Pinto behøver vist ikke den store tale; 'Fløjten', Pirlos straffe - og jeg kunne blive ved. Og se lige den hestehale. Karisma og underholdning ved ethvert indgreb.

Forsvar
Dani Alves
: 414 kampe, 23 mål
Carles Puyol: 663 kampe, 23 mål
Ronald Koeman: 350 kampe, 106 mål
Eric Abidal: 193 kampe, 2 mål

Alle disse fire fik mig op af stolen på hver sin måde. 

Puyol er et pragteksemplar på den type fodboldspiller, vi nu er fattige på: fair, rar, klog - og så ellers et utal af mål og glidende tacklinger i sidste sekund. Altid tung metal og et hoved der blev bundet ind - en rigtig fair kriger.

Koeman: De lår smadrede bare kuglen ind. Mange var selvfølgelig på frispark, men han scorede over 100 mål fra henholdsvis venstre back og sweeper-positionen. Den type spiller findes heller ikke på et tophold mere.Dani Alves er genialitet blandet med ballade. Om man krummede tæer eller skreg af grin var lidt ligemeget - vi Barcelona-fans elskede at se ham spille for underholdningsværdien. Derudover bidrog han som regel med 15 kilometers løb, assist fra alle situationer og på alle måder, og så havde han en rigtig fin næse for sine angribere.

Abidal er den oplagte. Typen, der måske falder lidt uden for min kategori 'underholdning', men jeg synes alligevel, han bidrog med mange småting, man ikke først bed mærke i. Hans tilgang til spillet mindede meget om Pyuols, og hans kæmpestore smil efter ethvert mål gjorde ham elsket af alle.

Midtbane
Xavi
: 869 kampe, 97 mål
Michael Laudrup: 296 kampe, 97 mål
Ronaldinho: 207 kampe, 94 mål

Ronaldinho er den bedste fodboldspiller, verden nogensinde har set, hvis man spørger mig, og jeg tror stadig ikke, Messi har fået mig op af stolen lige så mange gange som denne mand. Han kunne ikke røre bolden uden at lave en kigge væk-finte, og hans fejlrate var næsten ikke-eksisterende, når hans fødder kyssede bolden. Det var helt latterligt at se, modstanderne prøve at stoppe hans træk og afleveringer.

Laudrup var et teknisk geni, der altid tog den rigtige beslutning og fik det til at se MEGET smukt ud. 

Xavi er endnu et geni, der ligesom sin gode ven Andres Iniesta havde en speciel ting med at kombinere underholdning og kvalitet. Da Xavi normalt ikke kunne underholde med mål, var det sjovt at se ham provokere og bede folk om at tage bolden fra ham. Nogle gange husker jeg, at han tog tre-fire piruetter med folk i haserne, og han klarede sig altid koldt ud af det og fik klapsalver.

Kantspillere og angriber
Lionel Messi
: 652 kampe, 567 mål
Ronaldo: 51 kampe, 47 mål
Romario: 84 kampe, 53 mål

Messi, Romario og Ronaldo. De er alle tre typer, som man bare vidste ville score mål. De forstod alle at sætte en forsvarer eller målmanden af. 

De afslutter alle tre på alle måder. Det være sig alt lige fra lob til tunneller, skruebolde og vristspark. Alle rejste sig på stadion, hvis en af disse tre kom på bolden i en god position - og så var det ligemeget, om der var en motorvej, eller der stod en mur af folk i vejen.

Samuel Eto'o og Zlatan Ibrahimovic var oppe at vende i mine tanker, men jeg føler ikke, de har underholdt nær så meget som de tre andre. 

Læs med igen søndag, når vi skal en tur til Midtjylland.

Kilde: fcbarcelona.com og Transfermarkt.

julekalender@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

19 kommentarer

saltsyre 09:57          
Jeg er faktisk enig med dig mht ronaldinho. Der var bare mere karisma over ham og glæden ved fodbolden lyste ud af ham når han legede med modstanderne.
Lassenftw 10:21          
Men hans fejlrate var altså ikke altid ikke-eksisterende. Det er det man kalder selektiv hukommelse. Det så ofte rigtigt vildt ud når det lykkedes, men det gjorde det altså ikke nær så ofte som for Messi. Messi er fra en hylde over Ronaldinho, specielt set over hele karrieren, der kan Ronaldinho altså slet ikke være med.
Men det er meget normalt at man synes, at de bedste spillere var dem der var i ens teenager år, og det har jeg også selv oplevet med spillere fra 90´erne.
Men jeg har meget svært ved at forestille mig nogen spiller, både fra fortiden og fremtiden, overgå Messi.
Cerezo 11:00          
Zubizarreta på kassen og Stoichkov i stedet for Ronaldo så er det nærmest kun Barca-legender på holdet. Er med på at René først begyndte at følge Barca i 1995, men hvis man har Koeman og Laudrup med bør der også være plads til Zubi og Hristo.

Med kun en enkelt sæson i Barca er Ronaldo lidt "tynd" at have med på et drømmehold, men jeg forstår selvfølgelig godt at man er fascineret af ham hvis man var 8-9 år da han havde sin vilde 1996/97-sæson.
Curva89 11:30          
Forstår uden tvivl valget af Xavi, men mener også sagtens at Busi kunne have erstattet ham. Måske er det bare min hjerne som irriteres af Xavi´s placering på den defensive midtbane(på billedet), som jo er Busquets´ "retmæssige" plads, men føler mig til tider mere undeholdt af Busquets, end da jeg så Xavi.

Han kan ydmyge sine modspillere med en enkel lille kropsfinte, en tunnel eller med hans driblinger hvor bolden er klistret til hans lange stænger. Han kan lave de mest gale og geniale ting ligegyldigt hvor presset han er, hvor 9/10 ville have losset bolden ud af kommunen.

Han er så ustyrlig intelligent på en fodboldbane, at det til tider at decideret sjovt at se på, men også utroligt fascinerende. Med det sagt, vil han aldrig overgå Xavi´s ikoniske status i Barca, men personligt er jeg mere underholdt af Busquets.

alexis 11:37          
Curva89

Jeg har egentlig altid syntes at Iniesta var bedre end Xavi. Er det den almindelige holding blandt Barca fans at Xavi er den bedste af de to?
Zola 11:50          
Jeg har det svært med drømmehold, der tager spillere med, der nærmest ikke har spillet i klubben eller placerer spillere ude af position og som oftest har et overflod af offensive spillere med.

Jeg hopper med på præmissen om, at vi ikke går længere tilbage end midt 90´erne. Jeg undlader til gengæld nuværende spillere.

Zubi
Alves-Abelardo-Nadal-Sergi
Guardiola-Xavi
Ronaldinho-Iniesta-Enrique
Stoichkov

Bænk:
Valdes
Mascherano
Abidal
Bakero
Figo
Rivaldo
Salinas
Chr. P 12:26          
Jeg er fuldt ud enig i, at Ronaldinho havde større underholdningsværdi end Messi har, da hans finter og kreativitet var på det højeste niveau, jeg nogensinde har set siden i min fodboldhistorie siden slut 90´erne.
Messi ser jeg dig som værende overordnet bedre ?
Torsdag 23. maj
Onsdag 22. maj