Luk

Ronaldo bombede Portugal til sejr i overtiden

| VM | 38 kommentarer

Cristiano Ronaldo brændte fra straffesparkspletten mod Irland, men alligevel blev han helten med to sene scoringer, da Portugal vandt 2-1 i VM-kvalifikationens Gruppe A.

Portugal var onsdag aften i aktion i VM-kvalifikationens Gruppe A, hvor Irland var på besøg.

Inden kampen lå Portugal på førstepladsen med syv point efter de første tre kampe, mens Irland var nummer fire efter nederlag i de første to kvalifikationskampe.

Det lignede da også en lettere opgave for Portugal, da hjemmeholdet fik tilkendt et straffespark allerede efter 15 minutter, som Cristiano Ronaldo skulle tage sig af.

Manchester United-angriberen bankede bolden på venstre side af målet, men Gavin Bazunu i målet havde læst portugiserens afslutning og leverede en strålende redning.

Redningen gav mere mod til Irland, der rykkede længere frem på banen, og selvom hjemmeholdet fortsat viste tænder indimellem, så blev ikke til en portugisisk føring.

I stedet bragte Irland sig foran kort før pausen, da et hjørnespark blev sendt ind i hovedet på John Egan, der kunne snitte bolden over i det lange hjørne til 1-0, som også blev pausestillingen.

Efter pausen forsøgte Portugal at jagte en udligning, og Bruno Fernandes kom frem til en fornuftig mulighed kort inde i anden halvleg, men afslutningen strøg lige forbi højrestolpen.

Hjemmeholdet fastholdt dog presset, og Bruno Fernandes skulle få en ny mulighed efter 75 minutter, da han fik foden på i det lille felt, men igen manglede præcisionen, og afslutningen gik i stedet over mål.

Det skulle dog lykkes for Portugal at få udlignet, da indskiftede Goncalo Guedes fik slået et indlæg i feltet kort før tid.

Cristiano Ronaldo havde taget plads midt i feltet, hvorfra han sikkert kunne heade bolden i mål til 1-1.

Selvom Ronaldo havde fået rettet lidt op på det brændte straffespark i første halvleg, så stillede angriberen sig ikke tilfreds en enkelt scoring.

Derfor sikrede han sig også titlen som den store helt i anden halvleg, da han i seks minutters overtid fik en høj bold fra Joao Mario, som fornemt blev headet i mål til slutresultatet 2-1.

Med sejren er Portugal nu noteret for 10 point på førstepladsen, mens Irland fortsat har nul point på fjerdepladsen.

Luxembourg tog smal sejr mod Aserbajdsjan

Andetsteds var Luxembourg og Aserbajdsjan også i kamp i Gruppe A.

Luxembourg var på tredjepladsen med tre point inden onsdagens opgør, mens Aserbajdsjan lå sidst med nul point.

Tidligt i kampen kom hjemmeholdet foran, da Mica Pinto fuldendte et flot kombinationsspil med en afslutning fra venstre side af feltet, som snød Shakhrudin Magomedaliyev i målet, og så var Luxembourg på 1-0.

Efter knap en halv times spil blev det også 2-0 ved Gerson Rodrigues, der kunne sætte et straffespark i mål, efter Abbas Huseynov havde nedlagt Leandro Barreiro i feltet.

Efter pausen fik Aserbajdsjan reduceret på en fremragende scoring.

For efter 67 minutter fik gæsterne et frispark lidt uden for feltet, som Emin Makhmudov drejede helt op i højre målhjørne til stillingen 1-2.

Yderligere scoringer kom der ikke i kampen, og dermed går Luxembourg nu op på seks point efter tre kampe, mens Aserbajdsjan fortsat er uden point på gruppens sidsteplads.


Af Krister Olsen
Torsdag 21. oktober