Luk

Ronaldo hyldes som verdens mest scorende

| Super Cup | 10 kommentarer

Infoboks

Juventus - Napoli 2-0
Super Cup
64' 1-0 Cristiano Ronaldo
80' 1-0 Lorenzo Insigne
90' 2-0 Alvaro Morata

Cristiano Ronaldo scorede onsdag sit karrieremål nummer 760, hvilket ifølge mange gør ham til historiens mest scorende fodboldspiller, men ikke alle er enige.

Da Juventus onsdag vandt den italienske Super Cup med en 2-0-sejr over Napoli, grundlagde Cristiano Ronaldo triumfen med målet til 1-0.

Den 35-årige verdensstjerne scorede dermed sit mål nummer 760 i karrieren, og efterfølgende bliver Ronaldo hyldet som den mest scorende fodboldspiller nogensinde.

Et hav af medier og statistiksider udråber Ronaldo som indehaver af den prestigefyldte titel, da den tjekkiske målmaskine Josef Bican i 1930'erne, 40'erne og 50'erne scorede 759 mål, men der er ikke enighed over hele linjen om, hvem der sidder på rekorden.

Data fra det internationale fodboldstatistiksite RSSSF fortæller nemlig, at Josef Bican scorede 805 karrieremål og dermed reelt fortsat har rekorden.

Forvirringen skyldes, at nogle af Bicans mål var for Rapid Wiens reserve- og amatørhold, ligesom han har scoret i kampe, der ikke var officielle landskampe. 

Hvis de fraregnes, sluttede Bican på de 759 mål i 495 kampe, skriver BBC. Til sammenligning har Cristiano Ronaldo nu spillet 1040 kampe.

Cristiano Ronaldos nærmeste forfølger, som fortsat er aktiv, er to år yngre Lionel Messi, der er 41 mål efter portugiseren.


Af Martin Schmidt

10 kommentarer

Grim Reaper 00:11          
759 mål i 495 kampe - tak for kaffe.
Él Capitano 00:23          
G.o.a.t!!
BoIS 00:37          
Ja det er nogle vilde tal men havde man smidt Ronaldo ind i den tjekkiske liga, som Josef Bican scorede alle sine mål i, så ville Ronaldo have scoret 2.000 mål i stedet.
Admira, Rapid Wien, Østrigs landshold og Tjekkiets landshold, som alle spiller i den tjekkiske liga. ;)

Men ja, at have scoret størstedelen af sine mål i mindre ligaer samt at have spillet på et tidspunkt, hvor der bare blev scoret langt flere mål, giver selvfølgelig et godt gennemsnit til en dygtig spiller.
Det er dog stadigvæk en imponerende præstation i så få kampe.
bolden100 00:44          
Bare vent: I morgen kan vi læse, at ligesom Messi ikke har slået Peles rekord for flest scorede mål for en klub, så har Ronaldo heller ikke slået Peles rekord for flest scorede mål i alt :) (kilde: Pele)
Zola 00:51          
Jeg scorede relativt mange mål til træning og i skolegården.
Har I set mine nøgler? 02:02          
Østrigs landshold blev nr. 4 til VM i 1934 - med en 21-årig Bican på holdet. Tjekkoslovakiet blev nr. 2 til VM i 1934 og tabte 2-1 efter omkamp i kvartfinalen til brasserne ved VM i 1938. I 1938 kunne Bican dog ikke være med grundet en administrativ fejl, da han fik tjekkoslovakisk statsborgerskab - men i en tid, hvor de færreste spillede uden for egne landegrænser, fortæller det fint, at det er ret uoplyst at tale om de tjekkoslovakiske og østrigske ligaer som "mindre ligaer". Når man så endda vil tale det ned ved at tale om den tjekkiske liga, der blev grundlagt i 1993, bliver dagsordenen først tydelig og ret så dum.

Han stoppede i 1955, 7 år før tjekkoslovakkerne vandt VM-sølv, og 5 år før de vandt EM-bronze. Tjekkoslovakkerne var - diplomatisk formuleret - ret gode til fodbold før for 30 år siden...

Eneste "formildende omstændighed" er, at han havde 5 sæsoner, hvor mange af hans konkurrenter var optaget af krig. Til gengæld holdt han tilsvarende scoringsgennemsnit i årene efter, hvor konkurrenterne var tilbage, og hvor han ellers selv var blevet gammel.

En "skærpende omstændighed" er tilsvarende, at Ronaldo har drevet en noget bedre Instagram i sin karriere, så man naturligt hellere vil tale om ham - særligt når man ikke har læst op på tingene.
Lørdag 6. marts