Luk

Rooney-drøn sender DC tæt på slutspil

| Major League Soccer | 2 kommentarer

Wayne Rooney høvlede bolden i netmaskerne direkte på frispark, da DC United natten til torsdag slog Toronto FC med 1-0. Dermed nærmer Washington-mandskabet sig slutspillet.

I sidste sæson endte DC United på sidstepladsen i Eastern Conference i MLS. I denne sæson nærmer klubben sig med hastige skridt en plads i top-seks, hvilket giver en plads i slutspillet.

En stor del af forklaringen skal findes oppe i angrebet, hvor DC United tilbage i juli fik en vis Wayne Rooney ind i truppen, da der var spillet 19 kampe af MLS-sæsonen.

Siden da har Rooney bidraget med scoringer og assists, og det betød, at han og holdkammeraterne natten til torsdag kunne distancere Montreal Impact med fire point og konsolidere den sjetteplads, klubben lå på.

Modstanderen var Toronto FC, og Wayne Rooney kom nok en gang til at spille en hovedrolle for Washington-mandskabet, som var uden en skadet David Ousted.

Efter 18 minutter fik DC United et frispark midt mellem straffesparksfeltet og midterlinjen - og selvom der var meget langt ind til mål, forsøgte Rooney med et direkte spark.

Og englænderen kunne se sin afslutning stryge forbi muren og op i hjørnet af målet, hvor Toronto-keeper Alex Bono ikke kunne nå den.

Dermed scorede Wayne Rooney for tiende gang i løbet af 18 kampe.

Det mål blev også kampens eneste, og dermed er DC United nu fire point foran den nærmeste forfølger med to kampe tilbage af grundspillet. 

Andetsteds vandt Seattle Sounders med 2-1 over Orlando City, mens Sporting Kansas City nedlagde Vancouver Whitecaps med hele 4-1.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Mandag 24. januar