Luk

Rosenborg bremsede Moldes guldmarch

| Eliteserien | 1 kommentar
Rosenborg bremsede Moldes guldmarch
Foto: Getty Images

Mike Jensen spillede hele kampen, da Rosenborg søndag aften på hjemmebane slog topholdet i Eliteserien, Molde, med 3-1.

Rosenborg kommer med meget stor sikkerhed ikke til at genvinde det norske mesterskab, men søndag aften kunne holdet alligevel spille en rolle i spillet om, hvem der vinder guldet.

Her tog de forsvarende mestre nemlig imod dette års førerhold, Molde, som længe har lignet et mesterhold, men som mangler et par sejre endnu, før den er hjemme.

Topholdet startede bedst, og efter 13 minutter kunne de fejre målet til 1-0, da Ohi Omoijuanfo tæt under mål kunne sætte den brede inderside på et fornemt oplæg fra Leke James.

Rosenborg vendte dog mod slutningen af første halvleg kampen på hovedet.

Først blev Babajide David Akintola sendt afsted i en friløber mod mål af Alexander Søderlund. Nigerianeren huggede bolden fladt i kassen til 1-1.

Og få minutter senere blev det også 2-1 til hjemmeholdet, da Even Hovland kastede sig og med en strakt fod ind mellem to Molde-forsvarere drejede en ballonbold af en aflevering i mål bag Molde-keeperen.

Søderlund blev inden pausen smidt ud for sit andet gule kort, da han kom for sent i en tackling, og så havde Rosenborg ryggen mod muren i de sidste 45 minutter.

Mike Jensen spillede hele kampen på Rosenborgs midtbane, og han kunne fem minutter før tid se sit eget spark blive reddet af Molde-keeperen, inden Bjørn Johnsen skubbede riposten ind til slutresultatet 3-1.

Molde er syv point foran Bodø/Glimt i toppen af Eliteserien, men sidstnævnte har en kamp i hånden, en udekamp mod Brann, som spilles mandag, og de kan altså med en sejr bringe sig fire point efter Molde. Rosenborg er på fjerdepladsen, 12 point efter Molde. 

Der resterer derefter fire spillerunder i Eliteserien. Molde tager i sidste spillerunde imod netop Bodø/Glimt.


Af Thor Carlskov
Torsdag 23. januar
Onsdag 22. januar