Luk

Rosenborg så rødt efter 20 sekunder og tabte

| Eliteserien | 0 kommentarer

Infoboks

Kristiansund BK - Rosenborg 1-0
Eliteserien
1' 0-0 Adam Andersson
1' 0-0 Bendik Bye
9' 1-0 Snorre Nilsen

En meget tidlig udvisning til Rosenborgs Adam Andersson betød, at udekampen mod Kristiansund endte som spil til et mål med en hjemmesejr på 1-0 til følge.

Åge Hareide havde danske Carlo Holse med fra start, da Rosenborg søndag aften skulle forsøge at hente tre point til kampen om podiepladserne i norske Eliteserien.

Kampen startede højdramatisk, og det var ikke til Rosenborgs fordel.

Efter bare 20 sekunder blev der givet et straffespark til Kristiansund, da Adam Anderson flåede Moses Mawa omkuld i feltet i en klar scoringsposition, hvilket blev takseret til et direkte rødt kort.

Det efterfølgende straffespark tog Bendik Bye sig af, men han sparkede lige på Julian Faye Lund i Rosenborg-målet, og kampen forblev ved 0-0.

Efter den start pressede Kristiansund forståeligt på, og det gav pote efter ni minutters spil.

Et hjørnespark blev ikke clearet ordentligt af flere omgange, og da bolden dumpede ned for fødderne af Snorre Strand Nilsen, bankede han bolden i nettet uden tøven.

Der stod Kristiansund på det meste, og efter 25 minutter var Moses Mawa selv tæt på at bryde igennem forsvaret og gøre det til 2-0, men hans bold susede forbi den fjerne stolpe.

Kristiansund fortsatte halvlegen igennem med at presse de decimerede gæster, men det forblev ved 1-0 ved pausefløjtet.

Skydetelt uden fuldtræffere

I anden halvleg var det fortsat Kristiansund der stod for spil og chancer, selvom Rosenborg kom frem til enkelte forsøg.

Efter 65 minutter burde Mawa have gjort det til 2-0, men angriberens hovedstød fra kort afstand var lige på Faye Lund.

Det samem var tilfældet ti minutter senere, hvor et hjørnespark svævede om bagerst i feltet til Bendik Bye, men hans afslutning tæt på målet blev headet væk på stregen.

På dette tidspunkt i kampen var det spil til et mål, og Rosenborg-forsvaret måtte adskillige gange afværge truslen fra hjemmeholdet.

Det lykkedes dog ikke Kristiansund at score yderligere, og kampen endte med en 1-0-sejr, som aldrig rigtig var i fare.

Resultatet gør at Kristiansund og Rosenborg bytter plads i Eliteserien, så de nu indtager henholdsvis tredje- og fjerdepladsen. Der er ni runder igen.


Af Cillian Murphy
Fredag 28. januar
Torsdag 27. januar