Luk

Roskilde-træner opfordrer til fusion med KFUM

| Danmark | 13 kommentarer

Infoboks

FC Roskilde - Skive IK
NordicBet Liga (12/07)
bet365 3,20 3,80 2,05
Oddset 3,25 3,60 2,10
YouBet 3,20 3,45 2,15

FC Roskilde-træner Martin Jungsgaard forstår ikke, hvorfor klubben ikke allerede har fusioneret med 2. divisionsoprykkerne Roskilde KFUM.

I næste sæson kan der meget vel befinde sig to Roskilde-klubber i 2. division.

Roskilde KFUM er således rykket op i divisionen denne sommer, mens FC Roskilde ser ud til at rykke ned fra 1. division.

FC Roskilde-træner Martin Jungsgaard mener, at de to klubber burde lægges sammen.

- Jeg har ikke fokus på, at vi kan møde dem i 2. division fordi jeg har fokus på vores næste kamp i 1. division. Men jeg vil godt sige, som jeg har sagt før og bliver ved med at sige: De to klubber burde til enhver tid lægge sig sammen eller arbejde sammen, hvis byen og kommunen vil noget i dansk fodbold, siger Jungsgaard til sn.dk.

- Ikke mange synes, det er interessant at have to 2. divisionsklubber i en by, men det er interessant at have en Superligaklub. De burde lægge sig sammen, og jeg forstår ikke, at det ikke er sket.

FC Roskilde ligger sidst i 1. division med ni point op til redning med seks runder igen.


Af Sara Margren

13 kommentarer

Pikken 10:57          
kuk kuk
Snigskytten 11:07          
Sker næppe .....
Tubul 11:35          
Men Jungsgaard...ALLE vil hellere ha´ et superligahold, men en fusion er så langt fra en garanti for det, sådan som din udtalelse kan forstås. Se blot på Køge/Herfølge. De sovser stadig rundt i den tunge ende af den næstbedste række. Og pt er der vel næppe nogen med deres sunde fornuft intakt, der vil indgå et ægteskab med FC Roskilde.
somefun 12:01          
KFUM som traditionsklub. Skal ikke fusionere med taberklubben Roskilde fc
femmerbolden 12:07          
En fusion vil være det eneste rigtige, hvis ønsket er at være med i toppen af dansk fodbold.

Landets vel nok 10. største by bør ikke friste en tilværelse i landets 3. bedste fodboldrække. Vejen frem for domkirkebyen er fusion. Sponsorer og kommunalt engagement vil have væsentlig bedre muligheder med hensyn støtte.
2 " bysbørn " i 2. division, hvis det skulle gå så galt for FCR, vil angiveligt kun " hjælpe " hinanden med at hænge fast i " dyndet ", hvilket må betragtes som værende visionsløst på længere sigt.

Sammenlægningen/ samarbejdet skal nok komme, da ingen i en konkurrence disciplin som fodbold kan være tjent med middelmådighed. Kravet om et fælles hold i Roskilde må være eksisterende ikke mindst blandt byens publikum, men ganske få bestyrelsesmedlemmer i de 2 klubber kan stikke en kæp i hjulet for evt. fusion, da det kan kræve 100% opbakning i de 2 bestyrelser. Således kan en enkelt eller ganske få " konservative " individer spænde ben for en mere visionær sportslig udvikling.
FCR træneren synes at ville udvikling. Man kan jo håbe at hans ønske i det mindste fører til debat og dialog som start på evt. fusion mellem RFC og Roskilde KFUM. På Falster tog processen adskillige år, men fusionen mellem B1901 og B1921 har været yderst positiv hvor især træningsmiljøet er væsentlig styrket på såvel senior som ungdomshold.
bruger 156347 14:20          
Hvem ønsker en fusion med underskuds klubben fc Roskilde hvor talentløse og løgneren Carsten Salomonsen er chef ...
fc Roskilde er på randen af konkurs med million underskud på driften alene ....

Roskilde KFUM er snart eneste klub i Roskilde
Gilbert09 14:41          
Nu er FC Roskilde jo allerede en fusionsklub, så spørgsmålet er, hvor mange fusioner der skal til for at skabe en superligaklub:) Jeg har selv en personlig oplevelse med al den superligasnak i Roskilde. Jeg boede i byen fra 1999-2001 og dengang lå klubben i 2. division. Jeg kan også huske at bestyrelsen offentligt udmeldte en strategi om at rykke op i superligaen indenfor seks år - selvom man lå i bunden af 2. division og endte med at rykke ned i DS omkring år 2000. Det er Roskilde i en nøddeskal - store ambitioner og meget ude af trit med virkeligheden.

En fusion med Roskilde KFUM, tja måske, men tror KFUM har en langt bedre jordforbindelse end FC. Og det er en amatørklub, som har det med at være ret mistænkelige overfor store armbevægelser. Kommunen har måske et fodboldeliteprojekt i baghånden - nej, vel.

Tror bare FC Roskilde skal acceptere, at de er et elevatorhold, hvor det er gået godt i en del sæsoner, men nu har konjunkturerne bare ændret sig. Der er sikkert mange af klubbens gode kræfter som er slidt op af arbejdspresset og nu er der behov for at finde ny energi.
Lørdag 11. juli
Fredag 10. juli