Luk

Rosted vil tage mere ansvar: Har spillet godt

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

Sparta Prag - Brøndby IF
Europa League Gruppe A (09/12)
Oddset 1,72 4,00 4,60
bet365 1,72 4,00 4,50

Sigurd Rosted er klar til at tage et større ansvar efter Hjortur Hermannssons og Anthony Jungs afgang, og den norske stopper føler, han har været god på det seneste. 

Brøndby sagde i sommer farvel til Hjortur Hermannsson og Anthony Jung, der begge udgjorde en vigtig del af den succesfulde treback-kæde i mesterskabssæsonen. 

Det har efterladt et større ansvar til de tilbageværende stoppere blandt andet Sigurd Rosted.

- Ja, jeg føler et større ansvar. Det startede med, at jeg spillede lidt centralt, da Maxsø var ude i et par kampe. Så blev jeg ramt af corona og var ude i flere kampe, og det tog lidt tid, før min krop var helt ovenpå.

- Efter det synes jeg, at jeg har spillet godt og er kommet i form. Jeg føler, jeg har gjort det godt, selvom vi ikke har fået så mange point og spillet så godt. Jeg synes, jeg har gjort det godt, efter jeg kom tilbage fra corona, siger den norske stopper til bold.dk.

Ansvaret gælder især overfor de unge og nye spillere som eksempelvis Kevin Tshiembe og landsmanden Henrik Heggheim, der begge spiller i midterforsvaret. 

- Jeg er en af de ældre nu, og vi har en ganske ung trup. Vi, der er de mere rutinerede, må være et godt eksempel for de unge og nye i truppen. 

- Modstanderen har læst os bedre

Sæsonstarten i Brøndby har ikke været nem og holdet indtager ottendepladsen efter halvdelen af grundspillet med blot 12 point i 11 kampe. 

En skærende kontrakt til seneste sæson, hvor Rosted og co. fik hængt guldmedaljer om halsen.

- Det har selvfølgelig ikke været, som vi ønskede. Vi har ikke fået de point, vi gerne ville. Alt for mange kampe er blevet uafgjort i stedet for at vi vandt, som vi gjorde i seneste sæson.

- Det mærker vi på pointene, selvom vi også skal passe på med at kigge for meget på det. Vi skal kigge på, hvordan vi spiller, og her har vi skabt for få chancer og scoret for få mål. Det har vi arbejdet på, på det seneste.

- Når man spiller to kampe om ugen med Europa og pokalen, så er der færre timer på træningsbanen. Nu har vi haft mere tid i landskampspausen, hvor vi har arbejdet med det, lyder det fra den 27-årige stopper.

Han medgiver, at modstanderen har læst Brøndby en smule, og de derfor har måtte kigge efter justeringer til deres angreb. 

- Det er lidt af det, du siger med, at modstanderen har læst os bedre. Det skal vi have fikset. Vi har arbejdet på det her i landskampspausen, hvor vi har haft mange træningstimer til det. Vi har set meget video, som vi har brugt til at arbejde med de ting, der skal blive bedre. 

- Vi har ikke haft så mange omstillinger, som vi gerne ville og havde i seneste sæson. Vi har arbejdet med vores spil på den sidste tredjedel, men jeg skal nok passe på med at afsløre for meget, fordi det skal jo helst også være en hemmelighed overfor modstanderne. Men vi har set meget video. 

En af de ting, som Brøndby allerede har eksperimenteret med, er formationen, hvor man både har prøvet at spille med tre og fire i den bageste kæde. 

- Vi har spillet 3-5-2 i ganske lang tid nu, og det er jeg blevet meget vant til. Hvis det ikke går så godt med 3-5-2, så kan vi lægge det om til en 4-3-3 eller 4-4-2 med en diamant på midten, og som vi har haft succes med, når vi har ændret det undervejs i kampen. Vi skal være gode til begge ting, så vi har flere knapper at trykke på. 

Sigurd Rosted har dog ikke selv nogen personlig favorit blandt de forskellige formationer. 

- Nej, der er ikke en af dem, jeg foretrækker. Det vil jeg ikke sige. 

Søndag klokken 16 kan han og Brøndby spille sig tættere på top seks, når Vejle kommer på besøg. 


Af Andreas Roesen
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december