LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Rygaard: Hjulmand var en stor faktor

| Superligaen | 12 kommentarer
Rygaard: Hjulmand var en stor faktor
Foto: FC Nordsjælland

Infoboks

FC Nordsjælland - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (10/02)
bet365 3,25 3,50 2,10
NordicBet 3,40 3,50 2,16
YouBet 3,25 3,60 2,10

Se Premier League og meget mere fodbold

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Kasper Hjulmand var en stor faktor i Mikkel Rygaards valg om at skifte til FC Nordsjælland, fortæller han. 

FC Nordsjælland har fået en ny nummer 7. Mikkel Rygaard er kommet til på en fri transfer, efter han fik ophævet sin kontrakt med Lyngby i sidste uge.

Det har været nogle hektiske dage for den kreative midtbanespiller, som tirsdag trænede med U19-holdet, da Superliga-truppen havde fri. Han er glad for at være på plads i FCN.

- Jeg har skulle tænke over mange ting, som jeg ikke lige havde regnet med. Det har fyldt rigtig meget. Det har både været spændende og svært. Men jeg føler, jeg har taget det rigtige valg nu, siger han til bold.dk.

Men selvom omstændighederne var uventede på grund af Lyngbys økonomiske situation, ser Rygaard på det efterfølgende forløb som noget positivt. Han havde flere bejlere og det er en indikator på, at han har gjort det godt.

- Det er helt vildt, at jeg har stået i en situation, hvor jeg kunne vælge mellem de klubber, jeg kunne. Det er også et skulderklap, som også gør mig lidt stolt.

Hjulmand stod nærmest hjemme i stuen

Rygaards valg faldt som bekendt på FCN, hvor han har skrevet under på en kontrakt til sommeren 2021. Der var både noget i forhold til projekt og spillestil, der lokkede Rygaard. Og så var der også Kasper Hjulmand.

- Det er hele projektet. Det er spændende med de unge spillere, de kører gennem systemet og giver chancen. Men fra mit synspunkt er det også måden, de spiller fodbold på. Spillerne på holdet kan være med til også at gøre mig endnu bedre og rykke mig. 

- Kasper Hjulmand var også en stor faktor. Han gjorde lige det sidste. Han ville mig rigtig gerne. Da først jeg ophævede min kontrakt, stod han nærmest hjemme i min stue et par timer efter, lyder det med et grin.

- Jeg kunne mærke, at han virkelig ville mig.

Midtbanespilleren ser ud til at kunne få en vigtig rolle i sin nye klub og det glæder ham også.

- Det gør det lidt sjovere, at man er tiltænkt en stor rolle, i forhold til at kæmpe med en masse andre. Jeg føler, der er en god plan for mig her, så det har tiltalt mig rigtig meget.

Med sine 27 år bliver Rygaard en af de ældre spillere i en meget ung FCN-trup. Han vil derfor også forsøge at give noget videre uden for banen, fortæller han.

- Det er blevet nævnt for mig, at jeg bliver en af de ældre. Jeg kan hjælpe med nogle ting i og med at jeg ikke har haft den nemmeste vej til topniveau. Ikke fordi de unge spillere nødvendigvis har haft en lettere vej, men de har måske ikke oplevet modgang på den måde endnu, så det er nogle af de ting, jeg kan hjælpe med. 

- Så jeg skal også bidrage på det menneskelige plan, men mest af alt vil jeg forsøge at hjælpe på banen. 

Mikkel Rygaard kan debutere for FCN allerede på fredag, når OB kommer et smut til Farum.

bold@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nanna Møller Karlsen
Torsdag 17. januar
Onsdag 16. januar