Luk

Medie: Unai Emery overvejes i Newcastle

| International | 8 kommentarer

Infoboks

Atalanta - Villarreal
Champions League gruppe F (08/12)
Oddset 1,77 3,95 4,30
bet365 1,72 4,00 4,33
Newcastle
Villarreal
Unai Emery

Her er ugens udgave af rygtetid på bold.dk.

Rygtetid er bold.dk's transferrygte-univers, hvor vi ser nærmere på de mange løse rygter om spiller- og trænerskifter i Danmark og udlandet.

Intet er endeligt her, men vi vil hver uge forsøge at gøre dig lidt klogere på de enkelte rygter.

Unai Emery overvejes nu i Newcastle

Der har snart været mange managers rygtet til Newcastle, efter at der er kommet nye ejere til klubben, og Steve Bruce blev fyret.

Tidligere har det været Lucien Favre og Paulo Fonseca, og nu er turen så kommet til den nuværende Villareal-træner Unai Emery, der tidligere var forbi Premier League med Arsenal.

Det er engelske Sky Sports, der rapporterer om interessen i den spanske træner fra Newcastles side af, og den engelske klub skulle ifølge mediet være interesseret i at få aftalen på plads allerede inden weekenden.

Emery selv forholdt sig til forbindelsen til Newcastle mandag, hvor han sagde, at han ikke vidste noget, men ifølge Sky Sports skulle han overveje tilbuddet for at modbevise sine kritikkere fra Arsenal-tiden.

Tirsdag har 49-årige Emery dog først Champions League-kamp mod Young Boys hjemme i Spanien.

Lucien Favre er favorit til Newcastle-job

I sidste uge lød det, at Newcastle var i dialog med Paulo Fonseca, men nu menes den tidligere Roma-træner at være blevet overhalet i kampen om trænersædet i den nyrige Premier League-klub.

Tyske Bild erfarer i hvert fald, at Lucien Favre nu er favoritten til at blive Steve Bruces permanente afløser i Newcastle.

Den 63-årige schweizer har været ledig, siden han i december 2020 blev fyret i Borussia Dortmund. Tidligere har Favre stået i spidsen for blandt andet Nice, Gladbach og Hertha Berlin.

Navnet kommer ikke helt ud af det blå, da Sky Sports i sidste uge også nævnte Lucien Favre som en kandidat til jobbet i Newcastle.

Manchester City-interesse i Denis Zakaria

Den 24-årige Mönchengladbach-midtbanespiller Denis Zakaria har over de seneste sæsoner vist sig godt frem i Bundesligaen, og han er flere gange blevet kædet sammen med større klubber.

Det sker nu igen, da italienske Calciomercato beretter, at Premier League-giganterne fra Manchester City skulle være interesseret i den 24-årige schweizer.

Ifølge mediet skulle City ville forsøge at hente Zakaria, der kun har et år tilbage af kontrakten med Gladbach.

Zakaria har været i Gladbach siden 2017, og han er i alt noteret for 135 kampe, 11 mål og otte oplæg. På landsholdet har han spillet 38 kampe og scoret tre mål.

Sidste uges rygter:

Newcastle tilbyder Ousmane Dembele en kæmpe kontrakt

Newcastle er kommet til penge, og skal man tro franske Foot Mercato, så er den nyrige Premier League-klub interesseret i at smide nogle af sine mange millioner efter Barcelona-profilen Ousmane Dembele.

Han har kontraktudløb til sommer, og Newcastle skulle ifølge det franske medie være klar til at tilbyde en femårig kontrakt til en værdi af godt 110 millioner kroner om året.

Det er noget mere end de godt 75 millioner han får om året nu, ligesom den franske kantspiller også skulle sætte næsen op efter en sign on-bonus svarende til et års løn, da han altså kan skifte transferfrit til sommer.

Dembele skulle dog have en hage ved Newcastle, da det altså endnu ikke er sikkert, at klubben overhovedet spiller Premier League efter denne sæson.

Ousmane Dembele er tidligere blevet kædet sammen med klubber som PSG, Juventus, Manchester United og Liverpool.

Inter og Premier League-duo jagter Paul Onuachu

Den tidligere FC Midtjylland-angriber Paul Onuachu blev i sidste uge sat i forbindelse med Atletico Madrid, og La Liga-storklubben er tilsyneladende ikke alene om at vise interesse.

Således skriver det italienske medie Sport Mediaset, at guldvinderne fra Inter samt Premier League-klubberne West Ham og Southampton også har 27-årige Onuachu på blokken.

Klubberne menes at ville forsøge at hente den høje frontløber til januar, men historien melder intet om en pris. Angriberen er dog varm og har kontrakt til 2024, så billigt bliver det næppe.

Paul Onuachu forlod FCM til fordel for Genk i 2019 og har siden scoret imponerende 56 kasser i 84 kampe for den belgiske klub.

FCM og Brentford lurer på lovende brasilianer

Man skal ikke kigge længe på FC Midtjyllands trup for at se, at klubben har fået en forkærlighed for brasilianere, og nu sættes endnu én i forbindelse med de danske vicemestre.

Det brasilianske medie Superesportes skriver, at FCM og søsterklubben Brentford følger den 17-årige midtstopper Romulo.

Han spiller til daglig i Atletico Mineiro, som dog netop har sikret sig en forlængelse til 2024 med den talentfulde forsvarsspiller.

Det betyder ifølge Superesportes også, at Romulo har fået en frikøbsklausul på cirka 375 millioner kroner, hvilket trods alt nok er for meget for FCM, men forhandling er selvfølgelig altid en mulighed.

Liverpool står forrest i køen til Jeremy Doku

Den 19-årige belgiske kantspiller Jeremy Doku har trods sin unge alder spillet 10 landskampe for Belgien og scoret to mål.

Blandt andet viste han sig frem ved sommerens EM, og de største klubber i Europa har da også bemærket sig det belgiske stortalent, der siden oktober 2020 har tørnet ud for Rennes i Ligue 1.

Ifølge den belgiske RTL-journalist Alexandre Braeckman skulle Doku have godt med interesse og forrest i den kø skulle Jürgen Klopp og Liverpool stå.

Premier League-klubben skulle altså være forrest i jagten på den 19-årige hurtige tekniker, der angiveligt kan være på vej væk fra Rennes til sommer.

Liverpool og Doku blev flere gange kædet sammen over sommerens transfervindue, ligesom han også var tæt på Liverpool som 15-årig. 

Real Madrid vil hente Antonio Rüdiger gratis

Real Madrid sagde denne sommer farvel til deres midterforsvar i form af Sergio Ramos og Raphael Varane. 

Den anden vej kom David Alaba, men klubben er fortsat på udkig efter defensive forstærkninger ifølge Marca, der mener at vide, at spanierne er på jagt efter Antonio Rüdiger fra Chelsea. 

Den 28-årige stopper har kontraktudløb den kommende sommer, og dermed vil Real Madrid kunne hente ham ganske gratis til den tid. 

Hovedpersonen selv har kaldt det den vigtigste beslutning i sit liv, om han skal forlænge eller skifte væk. 

Om Rygtetid: 

Rygtetid er bold.dk's transferrygte-univers. Her bringer og belyser vi nogle af de mange løse rygter om spiller- og trænerskifter, der florerer i ind- og udland. 

Intet er endeligt, og alt her har ikke gang på denne jord, men vores mål er at videregive så meget relevant info som muligt om de enkelte rygter og klæde dig på til turen i den store transferjungle.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december