Luk

Rygtetid: United optrapper Zidane-jagt

| International | 16 kommentarer

Infoboks

Hannover 96 - Mönchengladbach
DFB Pokal (19/01)
bet365 4,75 4,33 1,65

Her er ugens udgave af rygtetid på bold.dk.

Rygtetid er bold.dk's transferrygte-univers, hvor vi ser nærmere på de mange løse rygter om spiller- og trænerskifter i Danmark og udlandet.

Intet er endeligt her, men vi vil hver uge forsøge at gøre dig lidt klogere på de enkelte rygter.

United optrapper jagten på Zidane

Ole Gunnar Solskjærs fremtid i Manchester United er usikker efter flere skuffende resultater, men flere engelske medier har for nylig skrevet, at der ikke er planer om at fyre nordmanden på den korte bane.

Nu skriver The Times dog, at der i kulissen arbejdes på at overtale Real Madrids tidligere succestræner Zinedine Zidane til at blive Solskjærs efterfølger.

Zidane er ifølge avisen usikker på, om det er den rette beslutning at tage til Manchester United på nuværende tidspunkt, men klubben håber, at hans tætte relationer til Cristiano Ronaldo og Raphael Varane kan hjælpe med at overbevise.

49-årige Zidane er ledig på markedet, efter han stoppede i Real Madrid i slutningen af sidste sæson.

Den franske legende har kun trænererfaring fra den spanske kongeklub, hvor han først var fra 2016 til 2018, inden han vendte tilbage i marts 2019 og altså stoppede igen i sommer.

Zidane har blandt andet ført Real Madrid til to spanske mesterskaber og tre Champions League-titler.

Xavi vil have Thiago retur til Barcelona

Fredag vendte Dani Alves retur til FC Barcelona, men han bliver måske ikke den eneste tidligere spiller, der returnerer efter Xavis ansættelse som cheftræner. 

Transferjournalisten Pedro Almeida og det spanske medie Sport skriver nemlig, at den spanske træner har bedt præsident Joan Laporta om at undersøge muligheden for at få den 30-årige midtbanespiller til klubben.

Thiago har haft det svært, siden han skiftede til Liverpool for lidt over et år siden, hvor skader har betydet, at han 'blot' har fået 37 optrædener i den røde trøje. 

Han er et produkt af La Masia og forlod FC Barcelona i 2013 efter 100 førsteholdskampe for klubben. 

Barcelona-emnet Sterling koster 400 millioner kroner

26-årige Raheem Sterling savner fast spilletid i Manchester City og har derfor luftet tanker om at søge videre i karrieren.

Sterling skulle særligt være interesseret i at komme til Spanien, og her menes FC Barcelona at føre kampen om den offensive englænder.

Den engelske avis Metro erfarer, at City er åbne for at sælge Sterling, og at det kræver et bud på omkring 45 millioner pund, hvilket svarer til små 400 millioner kroner.

Raheem Sterling har kontrakt til sommeren 2023 i Manchester City, hvor han har scoret 116 mål og lavet 89 oplæg i 307 kampe siden skiftet fra Liverpool i 2015.

Juventus melder sig i koret af Zakaria-bejlere

Borussia Mönchengladbach har længe forsøgt at forlænge kontrakten med midtbanespilleren Denis Zakaria, der kvit og frit kan forlade klubben efter næste sæson.

Det har de dog hidtil ikke haft held med, og derfor kan klubben blive nødsaget til at måtte skippe den 24-årige midtbanespiller allerede i januar, såfremt klubben skal have en skilling for ham. 

Tidligere har klubber som Manchester City, Arsenal, Tottenham og Barcelona meldt deres interesse i den schweiziske landsholdsspiller, men nu erfarer italienske Tuttosport, at også Juventus har meldt sig i rækken af bejlere.

Den italienske storklub ventes at nærstudere Zakaria, når Schweiz fredag møder Italien i VM-kvalifikationens Gruppe C.

Borussia Mönchengladbach har haft Zakaria i folden siden sommeren 2017, hvor de købte ham schweiziske Young Boys.

Sidste uges rygter:

AC Milan-motor nærmer sig Tottenham-skifte

24-årige Franck Kessie har kontraktudløb AC Milan til sommer, og det peger umiddelbart ikke i retning af, at den forlænges.

Derfor er den ivorianske midtbaneprofil snart fri til at skrive kontrakt med andre klubber, og her ser Tottenham ud til at være meget interesseret.

London-klubben, der netop har ansat Antonio Conte, er ifølge CalcioMercato tæt på at være enige med Kessie om en kontrakt med en årsløn på omkring 75 millioner kroner.

Det italienske medie skriver, at Tottenham er i dialog med Kessies agent, og den dialog skulle altså være ganske fremskreden.

Franck Kessie har spillet 194 kampe for AC Milan, hvori det er blevet til 32 kasser og 15 oplæg.

Aston Villa overvejer fyring af Dean Smith (bekræftet)

Mens Tottenham mandag endte med at trykke på knappen og fyre Nuno Espirito Santo i London-klubben, så er endnu en Premier League-klub angiveligt i overvejelsesfasen.

Ifølge Daily Mail er Aston Villa-ledelsen nemlig ikke tilfreds med, hvad Dean Smith har formået i denne sæson, og derfor skulle der være godt pres på 50-årige Smith, der har været i Villa siden efteråret 2018.

Villa skulle således have været i uformel kontakt med en mulig afløser i form af den tidligere Roma-træner Paulo Fonseca, der tidligere har været sat i forbindelse med både Newcastle og Tottenham.

Den kontakt til et muligt træneremne betyder, at Smith er på lånt tid, skriver Daily Mail.

Villa har tabt de seneste fire kampe og er således på 15.-pladsen i Premier League med tre point ned til nedrykning.

Tottenham er tæt på fyring – Conte lurer i kulissen (bekræftet)

Tottenhams ledelse har ifølge flere engelske medier holdt krisemøde i kølvandet på 0-3-nedturen mod Manchester United, og sent søndag aften skrev The Telegraph, at Nuno Espirito Santo er på randen af at blive fyret.

Portugiseren kom til Tottenham fra Wolverhampton så sent som i sommer og har hidtil fået i alt 17 kampe, der har resulteret i et pointsnit på 1,65, og det er altså ikke sikkert, at han får flere muligheder for at forbedre det.

Når det gælder Nunos afløser, er Antonio Contes navn bragt i spil, ligesom det blev i Manchester United for ganske nylig.

Sky Sport Italia skriver, at Conte er villig til at acceptere Spurs-jobbet, hvis klubben garanterer store investeringer i vinterens transfervindue.

Den tidligere Chelsea-træner stoppede i Inter efter sidste sæson og var angiveligt allerede i dialog med Tottenham inden ansættelse af Nuno Espirito Santo, men her kunne parterne efter sigende ikke blive enige om betingelserne og projektet.

Om Rygtetid: 

Rygtetid er bold.dk's transferrygte-univers. Her bringer og belyser vi nogle af de mange løse rygter om spiller- og trænerskifter, der florerer i ind- og udland. 

Intet er endeligt, og alt her har ikke gang på denne jord, men vores mål er at videregive så meget relevant info som muligt om de enkelte rygter og klæde dig på til turen i den store transferjungle.


Af Peder Carlsen
Onsdag 19. januar