Luk

Sabbi sikrede OB-point efter Viborgs lynmål

| 3F Superliga | 42 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - OB 1-1
Superligaen Grundspil
7' 1-0 Justin Lonwijk
62' 1-1 Emmanuel Sabbi

Viborg fik en drømmestart på kampen mod OB, men Emmanuel Sabbi sikrede fynboerne 1-1 i søndagens 3F Superliga-opgør. Sebastian Grønning fik underkendt et mål af VAR i første halvleg.

Viborg og OB jagter begge en plads i top seks, og søndag eftermiddag mødtes de to hold på Energi Viborg Arena.

Viborg måtte undvære Lars Kramer og Daniel Anyembe og havde i stedet Lorenzo Gordinho og Frans Putros med i defensiven. OB havde foretrukket Max Fenger i stedet for Jens Jakob Thomasen.

Fynboerne lagde bedst ud, for efter bare tre minutter var Viborg tvunget til at redde på stregen, da Emmanuel Sabbi sparkede mod mål ganske umarkeret, men Mads Lauritsen headede væk i sidste sekund.

I stedet var det Viborg, der fik en drømmestart på opgøret, for efter syv minutter lå bolden i nettet. Christian Sørensen lagde et indlæg til bageste stolpe, hvor Justin Lonwijk kastede sig frem og sendte bolden i mål til 1-0.

Herefter var der masser af intensitet med højt presspil og et forrygende tempo, og begge hold spillede friskt til.

Bashkim Kadrii kom på skudhold efter et kvarter, men skød i sidenettet, inden Sebastian Grønning fik annulleret et mål på grund af et frispark i opspillet, hvor VAR vurderede, at angriberen rev Jeppe Tverskov omkuld.

Tidlig udskiftning for OB
OB var efter knap en halv time tvunget til at foretage en udskiftning, da Kasper Larsen ikke kunne fortsætte, og han blev erstattet af Alexander Juel Andersen.

Viborg tog så småt styringen herefter og var faktisk i fin kontrol, selvom Jeppe Grønning var tæt på at sende bolden i eget net, efter Mads Frøkjær havde lagt bolden tilbage i feltet.

Kort før pausen fik Max Fenger en god mulighed efter oplæg af Emmanuel Sabbi, men skarpheden manglede for den unge angriber.

Mads Frøkjær skabte også flere gode ting, ligesom Bashkim Kadrii var livlig, men fynboerne fandt ikke vej til netmaskerne i første halvleg.

Viborg var foran med 1-0 ved pausen, og anden halvleg startede ikke lige så tempofyldt og underholdende som første halvleg.

Sabbi bankede bolden i kassen
Christian Sørensen havde en god mulighed på frispark, men dødboldseksperten sendte kuglen lige over mål. Tobias Bech kom kort efter til en chance efter et fladt indlæg, men det var OB, der fik puttet bolden i kassen.

Bashkim Kadrii sparkede på mål efter en omstilling, men skuddet blev blokeret. Bolden faldt til Emmanuel Sabbi, der tog et par gode træk og sparkede bolden fladt i kassen til 1-1 efter en time.

Herefter balancerede kampen på en knivsæg, hvor begge mandskaber jagtede overtaget i kampen og forsøgte at ændre tingenes gang med udskiftninger.

Bizart frispark på Bernat
Med et kvarter igen var Viborg nok heldige at forblive 11 mand på banen, for Jay-Roy Grot begik et stort frispark på OB-keeper Hans Christian Bernat efter at have afsluttet.

Grot fortsatte sit løb og endte med at hoppe op på ryggen af Bernat og ramte ham i nakken med sit ben. En yderst underlig aktion af Grot, der modtog et gult kort af dommer Jakob Kehlet.

Viborg sendte blandt andre Alassana Jatta i aktion til sidst, og han fik en god mulighed med en håndfuld minutter igen, men angriberen fik ikke drejet bolden ind.

Begge mandskaber pressede på for et sejrsmål til slut, og Mads Lauritsen fik en kæmpe chance til allersidst med et frit skud efter et hjørnespark fra Christian Sørensen, men forsvareren sendte skuddet over.

Der faldt dog ikke flere mål i Viborg denne søndag, og derfor endte det 1-1 mellem de to top seks-aspiranter.


Af Sara Margren
Lørdag 23. oktober