Luk

Sælgerne Randers FC: Nu kan vi være kræsne

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

Randers FC går et spændende efterår i møde, og det tillader den kronjyske klub at være kræsen overfor for de klubber, der bejler til Randers' spillere, selv om det er en del af klubbens strategi at sælge spillere.

Randers FC har i den netop overståede sæson gjort det strålende.

Den altoverskyggende bedrift var pokalsejren, som sender Randers FC i klubbens første europæiske gruppespil nogensinde.

Randers FC træder ind i kvalifikationen til Europa League i playoff-runden, og derfor er holdet med en sejr i gruppespillet i Europa League, mens et nederlag vil sende holdet i gruppespillet i Conference League.

Altså venter en noget travlere efterårssæson, end det har været sædvanen i det kronjyske, og derfor har klubben allerede hentet Simon Tibbling og Nicolai Brock-Madsen og forlænget med både Marvin Egho og Patrik Carlgren i en trup, der fortsat kommer til at ændre sig forud for næste sæson.

Sportslig og kommerciel direktør, Søren Pedersen, vil nemlig hente en til to spillere mere udefra, mens det ikke er sikkert, at sælgerne fra Randers FC sælger ud i truppen.

- Vores trup skal være lidt større til den nye sæson. Vi har 17 superligakampe og otte europæiske kampe, så det er klart, det kommer til at kræve noget mere. Vi har haft nogle positioner, hvor vi har haft tre spillere til at dække to positioner, og fremover skal det hedde to spillere per position, siger han til bold.dk og uddyber:

- Vi får to spillere op fra ungdomsafdelingen (Filip Bundgaard og Mads Enggård, red.) og har hentet to dygtige spillere allerede, men mit bud er, at der kommer en eller to nye spillere ind i forhold til det, der er der nu.

- Men det kommer jo lidt an på, hvor mange der skal ud.

Foruden nyt i spillertruppen, har Randers FC forlænget med cheftræner Thomas Thomasberg.

Randers FC er en sælgende klub - Europa gør kronjyderne kræsne
Hvor mange der skal ud af den kronjyske succesklub, det er svært at spå om.

Randers FC er nemlig en klub, der hvert år skal sælge spillere for at få budgettet til at hænge sammen, men ikke desto mindre får sæsonens succes formentlig indflydelse på svingdøren i det kronjyske.

- Det er svært at sige, om vi kommer til at sælge nogen, eller om vi sælger en eller to spillere. 

- Det afhænger af, hvor interessante de henvendelser, vi får, de er. Som udgangspunkt tror jeg, at det skal være vældigt interessant for både Randers FC og for spilleren selv, hvis det skal overgå det efterår, som vi skal i gang med, siger Søren Pedersen, der slår fast, at Randers FC ikke fraviger sin strategi:

- Vi lytter altid. Vores strategi er jo, at vi skal sælge spillere hvert år for at kunne drifte et resultat, så selvfølgelig vil vi kigge på det, hvis tilbuddene kommer. Men vi har også bragt os i en situation, hvor vi kan tillade os at være kræsne over for de interesser, der kommer. 

- Og så har vi også noget at tilbyde over de næste seks måneder, som kan være mere interessant, så jeg synes, vi står rigtig godt.

Af den grund forventer han mere aktivitet i vinterens transfervindue. 

Kan man forestille sig, at vintervinduet bliver mere aktivt i forhold til salg så?

- Ja, det kunne man sagtens. Vi kommer til at spille mange kampe i efteråret, og der er knap så mange i foråret, og så er der flere spillere, der har og kan byde sig rigtig godt til i efteråret, så det kunne man sagtens forestille sig, siger Randers FC-direktøren.

Han tilføjer desuden, at han er godt tilfreds med, at Randers så tidligt har sikret sig tilgangene af Tibbling og Brock-Madsen samt de to forlængelser.

Nye millioner: Opgraderer faciliteter og trup
Med deltagelsen i et europæisk gruppespil, så er der masser af millioner i vente for Randers FC.

De går til opgraderede faciliteter og så skal de postes i spillertruppen, fortæller Randers FC-direktøren.

- Vi er allerede begyndt at opgradere på nogle faciliteter, og det havde vi egentlig budgetteret og regnet med i forvejen, men vi kan opgradere lidt mere nu. Vi får vandingsanlæg og får anlagt en ny træningsbane, der er væsentligt bedre end den, vi havde før, forklarer han og fortsætter:

- Vi får bedre faciliteter omkring vores behandler-setup med en ny maskine til kulde/varme-behandling og så får vi en ny stadionbane. Så det giver nogle faciliteter, der har været bedre, end de har været tidligere.

- På spillersiden kommer vi også til at bruge flere penge, end vi har gjort tidligere. Allerede nu har vi hentet Brock-Madsen og Tibbling, og vi har fået aftaler på plads med Thomasberg og Egho. 

- Vi forhandler med flere spillere om forlængelser, så på den måde er vi i gang med at sikre det, der har fungeret i denne sæson, og som vi er overbeviste om vil fungere i næste sæson, siger han.

En af spillerne, som Randers FC forhandler med er defensivspilleren Simon Piesinger.

- Vi har været i løbende dialog, og der er spændende udsigter for, hvad der venter for Randers, så jeg har en god fornemmelse af, at det går igennem med ham.

Vanvittigt god præstation i sæsonen
Generelt er der ikke mange vinde, der for tiden ikke blæser i ryggen på Randers FC-chefen.

- Det har været fantastisk at være sportschef i de sidste par uger. Sejren i pokalturneringen var jo et rigtig fedt punktum, der betyder meget for klubben og byen, og så betyder den, at vi kan tiltrække nogle spillere, som vi ikke ellers kunne have tiltrukket, og måske også fastholdt nogle, som vi ikke kunne have holdt i, siger han og fortsætter:

- Så på den måde har sejren i pokalturneringen og kvalifikationen til Europa givet os nogle muligheder. Det er helt sikkert.

- Og hvis man kigger over sæsonen som helhed, synes jeg, det har været en vanvittigt god præstation, hvor man med rette kan sige, vi har fortjent, hvad vi har opnået. 

- Vi har spillet en rigtig god omgang fodbold, og det er ikke resultater, der er opnået med held. Så det er meget, meget flot og en velfortjent bonus, vi får.

Randers FC finder 2. august ud af, hvem der venter i kvalifikationen til Europa League.

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Jonas Dalgård
Søndag 13. juni
Lørdag 12. juni
Laudrup: UEFA burde have afblæst kampen
12:33
Spurs-læge: Eriksens hjertetests var perfekte
12:33
Finland-træner: Spillerne håndterede det godt
12:31
Laudrup: UEFA burde have afblæst kampen
12:31
Spurs-læge: Eriksens hjertetests var perfekte
12:26
Son scorede og sendte rørende Eriksen-hilsen
12:26
EM-bold: Jeg var stolt af at være dansker igår
12:26
Jonas Wind starter på toppen for Danmark
12:25
Berørt Vertonghen om Eriksen: Fik gåsehud
12:25
EM 2020 (2021)
12:23
Son scorede og sendte rørende Eriksen-hilsen
12:23
Viaplay-chef ærgrer sig over Eriksen-billeder
12:22
EM 2020 (2021)
12:19
Viaplay-chef ærgrer sig over Eriksen-billeder
12:19
Spurs-tråden| Best Pierre in London
12:16
Son scorede og sendte rørende Eriksen-hilsen
12:15
Viaplay-chef ærgrer sig over Eriksen-billeder
12:14
DBU: Christian Eriksen er fortsat stabil
12:14
EM-bold: Jeg var stolt af at være dansker igår
12:13
Viaplay-chef ærgrer sig over Eriksen-billeder
12:12
EM-bold: Jeg var stolt af at være dansker igår
12:10
Eriksen-kollaps overskyggede dansk nederlag
12:10
Inter-chef: Eriksen har sendt en besked til os
12:06
Viaplay-chef ærgrer sig over Eriksen-billeder
12:06
Laudrup: UEFA burde have afblæst kampen
12:05