Luk

Saksespark sikrede 3-3: VFF og SIF i vild remis

| 1. Division | 37 kommentarer

1. divisionstopholdene Viborg og Silkeborg delte med 3-3 i en vanvittigt underholdende kamp, hvor Viborg kom tilbage fra 0-3. Sebastian Grønning scorede et flot saksesparksmål til 3-3.

Onsdag var der dømt topopgør i 1. division mellem to klubber, der mandag havde sikret sig oprykning til Superligaen, da Esbjerg fB tabte til FC Fredericia.

Men kun et point skilte de to hold i toppen og i kølvandet på oprykningsfejringen havde begge lejre gjort det klart, at førstepladsen er det målet i slutningen af sæsonen.

Derfor var der altså masser på spil onsdag aften, og kampen fik en forrygende start med masser af smæk på.

Silkeborgs Nicklas Helenius fik en stor chance efter fem minutter, da han blev sendt alene mod mål. Angriberen tøvede dog noget i sin afslutning og så endte han med at sparke lige på Viborg-keeperen, der stoppede skuddet, inden en Viborg-forsvarer fik clearet bolden væk.

Kampen bølgede frem og tilbage, og efter otte minutter brød Viborg FF igennem. Christian Sørensen tog bolden med ind i feltet og forbi keeper Patrik Gunnarsson. Sørensen smed sig, men det var film, og så fik fynboen et gult kort.

Hans holdkammerat Sofus Berger var uhyre tæt på at nette til 1-0 lige efter på et godt langskud, men den fløj lige over mål.

I stedet var det Silkeborg, som på det efterfølgende angreb bragte sig på 1-0 ved anfører Magnus Mattsson. Efter 11 minutter blev han spillet igennem i Viborg-feltet, og han tog så et træk forbi keepren og lagde sikkert bolden i kassen.

Kampen fortsatte med at byde på chancer, og Viborgs Sebastian Grønning skulle have bragt ligevægt i regnskabet efter 19 minutter, da han kom fri i feltet, men en god redning af Gunnarsson holdt Silkeborg foran.

Grønning skulle have scoret efter 27 minutter efter endnu et flot Viborg-angreb, hvor bolden blev chippet over til topscoreren ved bagstolpen. Normalt betyder det et mål til Viborg, men Grønning fik på mærkværdig vis headet forbi.

Og så gentog historien sig.

Silkeborg løb nemlig kontra på det efterfølgende angreb, hvor Magnus Mattsson denne gang sendte Helenius fri, og da Viborg-keeperen, Lucas Lund, gled, så kunne Helenius sparke Silkeborg på 2-0 tæt ved den nærmeste stolpe.

Efter 33 minutter blev ondt værre for Viborg, der egentlig havde været mest i kontrol offensivt, men defensiven var åbenbart alt for nem at komme igennem.

Mattsson blev spillet dybt, og så gjorde Silkeborg-anføreren, hvad han gør bedst. Fra venstresiden trak han ind i banen i duel med en Viborg-forsvarer, tog et træk ind i banen og så hamrede han resolut bolden i det fjerne sidenet til utrolige 3-0.

Inden pausen fik Viborg en håndsrækning, da Silkeborg-stopperen Joel Felix begik et straffespark efter et hjørnespark, og det udnyttede Jakob Bonde til at sparke 1-3-reduceringen i pausen, hvilket holdt til pause.

Vildt Viborg-comeback: Grønning saksesparkede udligning i mål.

Viborg skulle i pausen i særdeleshed have styr på sin defensiv, hvor Silkeborgs omstillinger var fløjet igennem.

Lars Friis' mandskab virkede til at have fået en opsang efter pausen, for værterne kom strålende ud, og efter 55 minutter fik Mads Lauritsen reduceret til 2-3 efter et hjørnespark, og så levede kampen for alvor.

Viborg var klart bedst, og kort efter kunne Jakob Bonde sende bolden i mål, men hans scoring blev annulleret.

Viborg fortsatte dog, og i det 60. minut leverede topscorer Grønning så en bejler til årets mål.

Jeppe Grønning lagde et indlæg ind fra højresiden, og her smækkede Sebastian Grønning benene i vejret og afsluttede med et saksespark, der gik forbi Gunnarsson i målet, og så var Viborg på utrolige 3-3 efter en strålende start på anden halvleg.

Efterfølgende blev det ganske lige mellem de to hold, hvor Silkeborg virkede til at få lidt bedre fat, men det var fortsat Viborg, der kom til det meste frem mod slutningen.

Et par gange var det lige ved og næsten for værterne, og derfor var det lige indtil holdene gik ind i overtiden.

Det skulle ikke lykkes nogen af holdene at score, og derfor endte det altså uden vinder. Dermed er Viborg fortsat nummer et med et point ned til Silkeborg.


Af Jonas Dalgård
Søndag 20. juni