Luk

Salah rundede 100 i VAR-dramatisk rivalopgør

| Premier League | 148 kommentarer

Infoboks

Everton - Liverpool 2-2
Premier League
3' 0-1 Sadio Mané
19' 1-1 Michael Keane
72' 1-2 Mohamed Salah
81' 2-2 Dominic Calvert-Lewin
90' 2-2 Richarlison

Liverpool og Everton delte med 2-2 i et hæsblæsende rivalopgør, der havde en snæver VAR-kendelse, et rødt kort og Mohamed Salahs 100. Liverpool-mål.

Der var lagt op til en stor kamp på Merseyside lørdag, da Premier Leagues førerhold Everton tog imod lokalrivalerne Liverpool.

Sidstnævnte kom til kampen med et 2-7-nederlag til Aston Villa i ryggen, mens Everton før landskampspausen havde gjort rent bord med 12 af 12 mulige point.

Til lørdagens kamp var Sadio Mane tilbage for Liverpool, og han skulle ikke bruge længe på at bevise sin betydning for Liverpool. For efter kun to minutter byggede Liverpool op i højre side, inden bolden havnede helt ovre i venstre side, hvor Andy Robertson udfordrede.

Han sendte en hoppende bold ind foran mål, og den ramte Mane strålende. Bolden fløj i nettaget, og så var Liverpool foran 1-0.

Kort efter kunne det nemt være blevet værre for Everton, men en snæver offside reddede Jordan Pickford fra at begå straffe i en klodset aktion mod Virgil van Dijk, som fik et stræk i knæet og efterfølgende måtte skiftes ud til fordel for Joe Gomez.

Everton haltede efter i sit presspil, og derfor var det nemt for Thiago og co. at være boldbesiddende, men efter 18 minutter viste brandvarme Dominic Calvert-Lewin sig frem og hans aktion skaffede et hjørnespark.

Sparket blev sparket af James Rodriguez, der sendte bolden lige ind i panden på Michael Keane. Han udnyttede fraværet af Van Dijk og steg til vejrs og sendte bolden mod kassen. Liverpool-keeper Adrian kunne ikke nå at reagere, og så var Liverpools føring udlignet til 1-1.

Kort efter testede Trent Alexander-Arnold Pickfords reaktioner i målet, da han med et forrygende frispark sendte bolden lige over muren med kurs mod målet. Denne gang var Pickford klar, og han reddede flot til hjørne.

Efter en halv time blev Everton tvunget til at skifte, da Seamus Coleman blev erstattet af debutanten Ben Godfrey.

Liverpool var farligst, og efter 34 minutter have Mane en ny mulighed på et oplæg fra Andy Robertson, men målscoreren sendte sit forsøg langt forbi.

Derfor gik kampen til pause ved 1-1.

Liverpools Jordan Henderson, der også var tilbage for Liverpool, gjorde sig hurtigt bemærket med en stærk flugter, inden den brandvarme Everton-angriber Calvert-Lewin nok engang viste prøver på sit forrygende hovedspil.

Efter 59 minutter kom han på et godt Richarlison-indlæg, men hovedstødet røg på stolpen.

Kort efter måtte Adrian i Liverpool-målet holde et godt forsøg fra James Rodriguez ude, og det var som om, at Everton tog teten midt i anden halvleg.

Siden gik kampen dog lidt i stampe, men ud af det blå dukkede Mohamed Salah op. Efter 72 minutter faldt en bold ned til den egyptiske målscorer, der resolut og tørt bragede bolden i kassen til 2-1. Et mål, som tilmed var Mohamed Salahs mål nummer 100.

Everton havde dog vist gode takter, og det fortsatte ufortrødent efter scoringen. 

Ikke overraskende skulle udligningen da også komme, da Calvert-Lewin kom på et nyt indlæg. Han steg til vejrs og på smuk vis sendte han bolden i nettet med pandebrasken. 

Dermed 2-2, men Liverpool skulle få en håndsrækning, da Richarlison begik en uhyrlig dumhed og nedlagde Thiago i en grov tackling – og så fik den brasilianske Everton-kant rødt kort.

Liverpool pressede på, og i overtiden fik Jordan Henderson bolden i nettet, men efter en uhyre tæt VAR-afgørelse, som næppe kan kaldes klar og tydelig, blev målet underkendt for offside.

Det skulle dog ikke blive til mere, og så endte kampen altså 2-2.


Af Jonas Dalgård
Mandag 26. oktober