Luk

Sana om hård karriere: Jeg er privilegeret

| Allsvenskan | 4 kommentarer

Infoboks

IFK Göteborg - Elfsborg
Allsvenskan (05/04)
YouBet 1,80 3,35 4,25

Selvom Tobias Sana aldrig for alvor brød igennem på absolut topniveau, er han tilfreds og føler sig privilegeret i IFK Göteborg.

Den tidligere AGF'er Tobias Sana blev i starten af sin karriere betragtet som et kæmpestort talent, og da han var 23 blev han da også solgt til den hollandske storklub Ajax.

Der startede det fremragende med Champions League og masser af startpladser i det første halve år, men efter det var succesen marginal.

Han blev smidt ned på andetholdet, og udviklingen stagnerede. Siden ventede ophold i Malmö FF og AGF, inden han tog hjem IFK Göteborg, hvor han brød igennem i starten af 00'erne.

Det manglende gennembrud i Ajax skyldtes blandt andet en flok danskere, erkender han i dag, hvor han igen har fået skub i karrieren hjemme i Sverige.

- I Ajax spillede jeg hele tiden og lavede mål i de første seks-syv måneder, men så var der pause, og da kom Ryan Babel tilbage. Han fik chancen, og jeg blev mest brugt som indskifter.

- Viktor Fischer kom og fik succes, og vi havde Christian Eriksen, Lasse Schöne og Siem de Jong – et fantastisk hold.

- Jeg spillede fra start i fire af fem Champions League-kampe, inden jeg havnede lidt uden for holdet, og så må man bare klappe de andre, som gjorde det bedre, på skulderen, siger Tobias Sana til Aftonbladet.

Det er dog ikke sådan, at Sana i dag går og ærgrer sig over, at det aldrig blev til det store gennembrud på den store scene.

- Jeg kan ikke være skuffet over, hvordan det gik det – det går ikke. Jeg fik masser af erfaring og oplevelser. Jeg spillede fodbold i en storklub og tjente fine penge.

- Min bedste ven er sløjdlærer i Angered. Han er som en bror for mig og har fulgt mig i hele min karriere. Hans dage går fra klokken syv om morgenen til sent om aftenen, så man må have lidt perspektiv på tilværelsen. Vi er priviligerede. Man skal nyde hvert sekund, man har mulighed for at være fuldtidsfodboldspiller. Det er en drøm.

- Det er noget, som man lærer at forstå, når man bliver ældre. Men det har været hårdt en del gange på vejen, siger Tobias Sana.

Den nu 30-årige offensivspiller nåede før jul 12 kampe i Allsvenskan som fast mand for IFK Göteborg. Han kom til klubben fra AGF i sommer.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Tirsdag 31. marts