LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Schalke slog Dortmund i Revierderbyet

| Bundesliga | 7 kommentarer
Schalke slog Dortmund i Revierderbyet
Foto: Getty Images
Schalke 04 tog søndag et stort skridt mod sølvmedaljerne i Bundesligaen, da holdet på hjemmebane slog Borussia Dortmund med 2-0 i Revierderbyet. 

Søndag eftermiddag var der dømt topkamp i Tyskland, da det traditionsrige Revierderby mellem Schalke 04 og Borussia Dortmund løb af staben i Gelsenkirchen.

Inden kampen var Schalke og Dortmund henholdsvis nummer to og tre i Bundesligaen, og det var blot et enkelt point, der adskilte de to klubber. 

Dortmunds manager, Peter Stoger, måtte se bort fra spillere som Erik Durm, Sebastian Rode og Shinji Kagawa, der alle sad ude med skader. Hos hjemmeholdet var Breel Embolo og Matija Nastasic også fraværende på grund af skader. 

I starten af kampen var det hjemmeholdet fra Schalke, der havde kontrollen med kampen. 

Et solidt overtag i både spil og chancer resulterede dog aldrig i et føringsmål, selv om både Guido Burgstaller og ukrainske Evgen Konoplyanka havde nærgående forsøg. 

Pausestillingen var dermed 0-0, men der gik dog ikke længe før dødvandet blev brudt. 

I kampens 50. minut kom Schalke nemlig på 1-0, da Konoplyanka blev spillet fri i venstre side af Dortmund-feltet. Den 28-årige ukrainer svigtede ikke og sendte bolden sikkert i kassen bag en chanceløs Roman Burki i Dortmund-målet. 

Efter 1-0-målet var det dog udeholdet fra Dortmund, der tog taktstokken og dominerede kampen. 

Dortmund havde bolden i langt størstedelen af tiden, og både Christian Pulisic, Andre Schurrle og Marco Reus havde gode muligheder for at udligne til 1-1. 

Dortmund fik dog aldrig udnyttet det store spilovertag, og i kampens 82. minut gjorde hjemmeholdet det onde ved de gulblusede fra Dortmund. 

Et frispark et godt stykke uden for Dortmund-feltet blev lagt til rette for den brasilianske midtstopper Naldo, der bankede bolden i kassen på et fremragende langskud. 

Kampen bød ikke på flere mål, og derfor tog Schalke et stort skridt mod sølvmedaljerne med en 2-0-sejr over de direkte rivaler fra Dortmund. 

Sejren betyder, at Schalke rykker op på 55 point, og klubben har nu fire point ned til Leverkusen og Dortmund, der er på en delt tredjeplads.

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Martin Schmidt

7 kommentarer

haraltidret 17:32          
Dejligt med en derbysejr til Schalke. Nu ligner det en andenplads i Bundesligaen og forhåbentlig når de også pokalfinalen på onsdag.
mexicoz 17:35          
Hold nu fest Dortmund er sløje for tiden. Der er ikke én mand på det hold, der lægger den energi, passion og hårdt arbejde, som et derby kræver. Vi er godt nok langt fra de dage, hvor man så et Dortmund-hold løbe solen sort med intenst genpres og arbejdsiver.
schalke04<3 17:36          
DerbysieGEr!!
Blok04 17:41          
Derbysieg!
Det var en klasse kamp af hele holdet og i særdeleshed af Naldo.
Hvor er Naldo vild både offensivt og defensivt. Det tegner godt for næste sæson, hvis man kan få fyldt hullerne ud efter Meyer og Goretzkas afgang.

Glück auf
MR11 17:49          
Der er jo ingen passion tilbage på det hold. Og hvad værre er, så er der ingen overordnet gameplan fra Stögers side. Jobbet som træner i Dortmund må være attraktivt, efter som det er umuligt at gøre det værre end de to foregående trænere.
TimE 17:55          
I det mindste har Stöger gjort det tydeligt, meget hurtigt, at han ikke er manden til jobbet. Mon ikke det bliver Favre?
MadsBjerggaard 21:32          
Den sejr var næsten til UG! Smuk præstation og fantastisk fight, specielt Burgi der pisker rundt på spidsen i alle 90 min. Nur der S04!!!!!
Tirsdag 22. januar