Luk

Schick blev helten for Bayer Leverkusen i BL

| Bundesliga | 4 kommentarer

Infoboks

Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 0-1
Bundesliga
77' 0-1 Patrik Schick

Patrik Schick scorede kampens eneste mål, da Bayer Leverkusen slog Borussia Mönchengladbach med 1-0 i Bundesligaen.

Lørdag var der fodbold på programmet i Bundesligaen, da Gladbach hjemme på Borussia-Park tog imod Leverkusen.

Begge mandskaber kom ind til opgøret i stor krise, da de ikke havde fået tre point i en længere periode, og derfor var det vigtigt lørdag, at både Gladbach og Leverkusen fik gang i målscoringen.

I første halvleg var der ingen af holdene, der havde tur i den. Gæsterne fra Leverkusen forsøgte ellers trykke hjemmeholdet i bund, men de formåede ikke at blive en trussel.

Vi skulle derfor frem til det 32 minut, hvor første halvlegs største mulighed kom til netop Leverkusen. 

Her slog gæsterne til på en omstilling, hvor Moussa Diaby fik muligheden for at bringe Leverkusen i front. Han fik dog afsluttet svagt med sit højre ben, og derfor kunne Yann Sommer inde i Gladbach-målet nemt redde bolden.

I anden halvleg var det også tydeligt, at vi havde med to mandskaber at gøre, der ikke havde nogen former for selvtillid. 

Der kom ikke de store målchancer, hvor en af de største kom allerede syv minutter inde i anden halvleg.

Her var det så Gladbachs tur til at ramme Leverkusen på omstillingerne, hvor Hannes Wolf fik en kæmpe mulighed for at score kampens første mål. Han blev dog presset godt af gæsternes Jonathan Tah, og derfor røg forsøget i sidenettet. 

Efter 15 minutter var glæden stor hos hjemmeholdet, da kampens dommer valgte at dømme et straffespark, efter Jeremie Frimpong havde nedlagt en Gladbach-spiller.

Glæden blev dog kort for hjemmeholdet, da VAR-teamet fandt ud af, at der havde været en offside forinden, og derfor blev kendelsen annulleret af dommeren. 

Kampens eneste scoring kom med 14 minutter tilbage af opgøret, da Diaby fik sat på fart på. Her stormede han ned på Sommer og fik sendt en fin afslutning afsted, men Gladbach-keeperen hev en flot redning frem.

Men efterfølgende var det Patrik Schick, der var hurtigst på riposten, og han kunne dermed bringe Leverkusen i front med 1-0.

I slutfasen trykkede Gladbach på for en udligning, men det lykkedes Leverkusen at holde stand i slutning af opgøret, og derfor kunne de gå fra kampen med en 1-0-sejr over Gladbach i Bundesligaen.

Med de tre point står Leverkusen noteret for 40 point, hvor de nu blot er tre point efter Champions League-pladserne i Bundesligaen.


Af Raymund Nelausen
Fredag 16. april