Luk

Schmeichel: FA Cup med farmand var specielt

| FA Cup | 6 kommentarer

Infoboks

Kasper Schmeichel har et særligt forhold til FA Cup-finalen, fordi han så mange gange så sin far vinde trofæet med Manchester United. Nu går drømmen i opfyldelse for ham selv.

Kasper Schmeichel står lørdag aften i sin første FA Cup-finale sammen med Leicester, der tørner sammen med Chelsea.

Den danske målmand har gode minder om FA Cup-finalen fra sin far, Peter Schmeichel, og derfor betyder turneringen lidt ekstra for ham.

- Min historie er nok lidt anderledes end andres. Jeg fulgte jo selvfølgelig Manchester United og min far i FA Cup'en, og det var altid en særlig lejlighed, fordi de ofte nåede finalen, siger Schmeichel til The Guardian.

- Så det var altid afslutningen på sæsonen at tage toget til Wembley, og som regel kom jeg tilbage med spillerne og trofæet.

- Jeg tror, at alle min fars trofæer og medaljer er på Manchester United-museet nu, men det trofæ har været i mit hus et par gange, så jeg kender det godt.

- Men jeg har altid drømt om at være i finalen selv, så at være der nu er fantastisk. Nu vil jeg gøre drømmen til virkelighed, siger Schmeichel.

Peter Schmeichel vandt FA Cup'en tre gange med Manchester United - i 1994, 1996 og 1999.


Af Sara Margren

6 kommentarer

PFFChelsea 10:53          
Jeg synes at det er så fedt, at se Schmeichel i Leicester. Jeg er fuldstændig ligeglad med, at han ikke spiller på øverste hylde som sin far. At se det bånd, som han og Leicester har sammen, synes jeg er noget helt specielt. Det er virkelig et godt match.
Euro2020herewecome 11:03          
Helt enig. Mener at han har udviklet sig til en af verdens bedste målmænd.
Havde han spillet for en storklub havde han været regnet for en af dem.
Bare se hvir stir betydning han har for Leicester. Han gør som de allerstørste og trækker et lille pl-hold op på mesterskabsniveau. Det samme gør han for Danmark.
Fantastisk, at han bare bliver i Leicester. En ægte klubmand!
The foundation 12:10          
Det er fantastisk at se når hjertet banker for klubben og fansne, det virker ikke til at penge eller status ville lokke ham væk fra klubben (kan jo ikke vides med sikkerhed for det kommer an på hvem har budt på ham osv.) og det er sådan fodbold bør være - passion for klub og fans. Agger er et andet godt ex.
krudtuglen89 22:23          
Han er legend. Ville ikke bytte et PL mesterskab med leicester og nu også en fa cup pokal, for fem med united eller anden storklub.
Anderkisten 09:45          
Agger er et andet godt ex.
Lige Agger skuffede mig fælt til sidst - Det kan godt være hans hjerte bankede for klubben, men da det kom til, at han skulle kæmpe for sin plads og ikke var garanteret en startplads, så kastede han lynhurtigt håndklædet i ringen.
Hermes Trismegistos 10:19          
Angående øverste hylde: Hvis de fortsætter som de kører nu i Leicester, er de snart et etableret europæisk tophold, som også spiller med om mesterskabet de næste mange år. Succes avler succes, og nu kan de også tiltrække de allerbedste spillere med en CL-plads. Jeg ser et muligt lille magtskifte på vej i Engelsk fodbold.
Torsdag 17. juni
Onsdag 16. juni