Luk

Schmeichel: Vil gøre noget unikt for Eriksen

| EM | 20 kommentarer

Infoboks

Kasper Schmeichel ser frem mod Belgien-kampen og håber, at Danmark kan gå ud og gøre et eller andet ekstraordinært sportsligt for Christian Eriksen.

Selvom Christian Eriksens uhyggelige ulykke i åbningskampen mod Finland stadig sidder i de fleste, er der nu kun to dage tilbage, før det danske landshold igen skal i aktion.

Torsdag gælder det anden gruppekamp, hvor modstanderen er forhåndsfavoritterne fra Belgien, og selvom fodbold siden Finland-kampen i store perioder har virket ligegyldigt med tanke på Eriksens hjertestop, er Kasper Schmeichel motiveret forud for den kommende opgave.

Han håber, at Danmark kan ære Christian Eriksen i resten af turneringen.

- Der er meget, der kan motivere os. Vi har glædet os til at spille de her kampe. De er jo blevet udsat et år, så vi har glædet os i flere år efterhånden. Vi har oplevet en sindssyg opbakning fra hele landet og hele verdenen efter kampen, og den opbakning vi får fra vores fans og den støtte, de har givet os, er jo en kæmpe motivationsfaktor. 

- At kunne gå ud og gøre et eller andet ekstraordinært sportsligt for Christian er selvfølgelig noget, vi håber, vi kan gøre. Vi bliver nødt til at prøve at vende det her til noget motivation og noget positivt. 

- Det er også væsentligt at huske, at der er noget positivt, nemlig at Christian er her. Det kunne have endt meget, meget, meget værre, så for os handler det om at prøve at finde en måde, hvor vi alle sammen kan komme på banen igen. Det skal vi om lidt, siger Kasper Schmeichel.

For landsholdskeeperen handler det meget om, at Danmark giver alt, og så må det gå, som det går mod Belgien.

- Hvordan vi reagerer, sådan reagerer vi. Det vigtigste er, at vi vil gøre vores bedste, ligesom vi gjorde i de resterende 50 minutter mod Finland. Om vi vinder, taber eller spiller uafgjort. Så længe vi giver alt, hvad vi har i os, så kan vi se hinanden i øjnene og sige, at vi gav alt, hvad vi havde. 

- Hvis det ikke er nok, så er det ikke nok, men vi vil i hvert fald give alt, hvad vi har. Vi er utroligt taknemmelige for den støtte, vi har modtaget fra fans, kongehuset og alle steder. Jeg tror, at Danmark har vist, hvad det vil sige at være dansker, spille på det danske landshold og stå sammen. 

- Det var ikke kun os spillere, der stod i den situation. Det var et helt stadion og et helt land, der sad og kiggede med og var magtesløse i den situation. Vi er bare så heldige, at vi har nogle helt fantastiske læger, der kunne gå ind gøre, hvad de gjorde. 

- Vi står i en situation, hvor vi bare er utroligt taknemmelige for, at de var så gode, som de var, afslutter Kasper Schmeichel.

Danmarks opgør mod Belgien sparkes i gang torsdag klokken 18.


Af Martin Schmidt

20 kommentarer

miks 08:17          
Vinde EM og tabe til Finland og Belgien ville være unikt.
Jillionaire 08:24          
Dejligt I vil gøre alt for Eriksen, men der skal noget helt andet spil til for at det overhovedet skal lykkes.

Vi har nærmere 2 ben ude af EM end ét ben inde i EM - Finland fik en meget ufortjent sejr og jeg er stadig frustreret over vi ikke kunne få en sejr eller som minimum en uafgjort - Finland forjente intet på nær en stor tak for deres støtte til Eriksen.

DK skal begrænse nederlaget til Belgien så DK har den bedste målscorer af Finland og Rusland.

Rusland slår Finland, DK slår Rusland og DK har bedste målscore af de 3 hold og går videre som 2´er. (Belgien slår alle hold i gruppen).
schmede 08:39          
Enig i at Finland ikke kom med noget, der indikerede en sejr. Omvendt var det hvad de havde i værktøjskassen, og i det lys leverede de som forventet og kan ikke bebrejdes at tage sejren.
Når vi, Danmark, så samtidig ikke kunne åbne det finske forsvar, og spillede uinspireret og uden gejst, så kan vi ikke bruge det til noget, at Finland ikke fortjente sejren, for det gjorde vi egentlig heller ikke, ud fra potentiale.

Man kan jo kun håbe, at den triste hændelse, sætter noget i gang hos spillerne, så de laver mirakler mod Belgien, for når et hold som det finske, kan vinde over et hold som det danske, så kan et holde som det danske, også vinde over et hold som det belgiske
Jillionaire 08:44          
@Schmede,
Helt enig, det er på med JA-hatten, det er bare så alt overskyggende efter den forfærdelige hændelse med Eriksen - Jeg håber og krydser fingre for at DK kan finde noget inspiration og fighter vilje frem som kan bære dem igennem kampen mod BE - sælger den gerne for en uafgjort og så en sejr mod Rusland.
TheUnitedWay 08:47          
Der er stadig 6 point at spille om. Kom så!!!
Aussie 08:48          
Hvordan vi reagerer, sådan reagerer vi. Det vigtigste er, at vi vil gøre vores bedste, ligesom vi gjorde i de resterende 50 minutter mod Finland. Om vi vinder, taber eller spiller uafgjort. Så længe vi giver alt, hvad vi har i os, så kan vi se hinanden i øjnene og sige, at vi gav alt, hvad vi havde
Det vigtigste er at holdet bliver klappet frem i 90 minutter! Selv i stærkeste opstilling, og med alle på 120%, ville vi have svært ved at få meget ud af en kamp mod Belgien. Men nu er det vigtigste at få opbygget det mentale i truppen og staben. Så må vi se gennem fingrende med, at dette snildt kan ende med en snitter mod Belgien...
Eskapisten 08:57          
Hvis holdet kan bruge Eriksen som en motivationsfaktor, så kan jeg godt se os hive et point mod Belgien og en sejr mod Rusland. Og hvis ikke, så er det helt fair. Alt vi får herfra fra landsholdet i denne slutrunde er bonus. Personligt tror jeg på, at holdet bliver løftet af denne oplevelse. Men det kan gå begge beje.
Søndag 25. juli