LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Schöne: Denne Ajax-generation skal vinde nu

| International | 9 kommentarer
Lasse Schöne om sensationen på Bernabéu: Det er helt sikkert noget, jeg vil huske tilbage på
Manuel Neuer fylder 33 i dag: Gense hans fabelagtige overtidsredning på Schöne her
WOW: Christian Poulsen lander fornemt trænerjob hos CL-kvartfinalister
'Ajax har en chance mod Juventus - den er bare ikke så stor'
Schöne: Denne Ajax-generation skal vinde nu
Foto: Getty Images

Ajax kan se frem til en sommer med flere stjernesalg, og derfor skal der vindes noget nu, fastslår Lasse Schöne.

Barcelona har købt Frenkie de Jong fra næste sæson, anfører Matthijs De Ligt er på affyringsrampen og flere andre Ajax-profiler er også potentielle sommersalg.

Dermed er det nu, at Ajax skal vinde sin første titel siden 2014.

- Frenkie bliver nok desværre ikke den eneste, så jeg er helt enig. Vi skal vinde noget, og det skal være i denne sæson. Hvis det igen bliver en sæson uden titler, vil det være ekstrem skuffende.

- Champions League er den helt store, og den bliver lidt svær at vinde, men vi er også stadig med i mesterskabskampen og i pokalfinalen, så der er meget, der kan vindes endnu, siger Lasse Schöne til bold.dk.

Ajax havde næsten hentet PSV i Æresdivisionen, men tabte sidste weekend til AZ Alkmaar, der dermed røg muligheden for at overhale PSV i topbraget om en uge.

- Nederlaget til AZ var en kæmpe skuffelse, men sådan som vi spillede, var det fortjent nok. Vi var ikke gode. Vi så trætte ud og havde ikke samme energi som tidligere.

- Det er enormt ærgerligt, for vi kunne have hentet PSV, hvis vi havde vundet. Men det ændrer ikke på, at vi skal stadig slå PSV, og hvis vi gør det, så er mesterskabskampen helt åben igen.

- PSV spiller ikke godt for tiden, men taber heller ikke deres kampe, så der er nok ingen tvivl om, at vi er nødt til at slå dem, siger Schöne med henvisning til hjemmekampen næste søndag.

Ærefuldt nederlag er ikke godt nok

Ajax er blandt fodbold-Europas største kæledægger efter den flotte eliminering af Real Madrid i Champions League, og nu venter Juventus i to kvartfinaler sideløbende med PSV-duellen.

- Det var ikke den bedste lodtrækning for os, men hvis man vil noget i Champions League, skal man jo slå de bedste. Vi har vist, at vi er rigtigt gode på udebane, men jeg håber nu alligevel, at vi kan lave et bedre udgangspunkt på hjemmebane denne gang, siger Schöne.

I har klaret jer over forventning i Champions League med den flotte sejr over Real Madrid, så det vel meget klassisk, at favoritten nu strammer sig an, og så ryger I ud med et ærefuldt nederlag?

- Jeg er enig i, at udgangspunktet er lidt anderledes nu, hvor vi viste, at vi kunne slå Real Madrid, men det der kommer bestemt ikke på tale.

- Du skulle prøve at bevæge dig rundt i og omkring Ajax. Der er altid pres på. Man forventer altid, at vi vinder uanset, hvem vi møder. På de gange var det ikke så stor en overraskelse, at vi slog Real Madrid.

- Forventningerne er enormt høje, og man accepterer ikke bare nederlag. Sådan er det, hvis man vil være med, hvor det er sjovt. Vi har haft en lang sæson med over et godt stykke over 40 kampe, men internt er der ingen undskyldninger. Vi skal vinde.

Hvad vil du så helst vinde - det første mesterskab i fem år eller Champions League?

- Jeg vil egentlig bare meget gerne vinde. Men hvis vi absolut skal vælge, så... Champions League vil være helt speciel at vinde, lad mig sige det sådan. Men jeg vil helst vinde begge to, siger Schöne med et smil.

Ajax er fem point efter PSV inden toppbraget om en uge. I pokalen venter en finale mod Willem II den 5. maj. Ajax har ikke vundet pokalen siden 2010.

mikael@bold.dk

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

9 kommentarer

langtfraliverpool 13:34          
Utrolig hype for et hold def ikke en gang er bedst i sin nationale liga. Undskyldningen er vel at europa har slidt hårdt på truppen.
Stagger Lee 13:45          
Nej, forklaringen er at det er et meget ungt hold, som vil være ustabilt. Ærgerligt at de ikke har et par år mere til at få resultaterne, det kunne blive et rigtigt stærkt hold.
MesutCazorla 13:50          
Utrolig hype for et hold def ikke en gang er bedst i sin nationale liga. Undskyldningen er vel at europa har slidt hårdt på truppen.

Real Madrid er vist et ganske fint eksempel på, at man ikke nødvendigvis behøver at være bedst i den hjemlige liga, for at opnå velfortjent hype i Europa. Af de fire gange de har vundet CL de sidste fem år, har de kun vundet ligaen én gang samtidig.
Larslarslarslars 13:56          
Alle trupper i Holland er unge.
Ajax har vel ikke haft nogen dårlig eller svingende sæson rent pointmæssigt. PSV har bare været bedre endnu engang
Mikesas 15:44          
Tror samtlige klubber i Europa holder konstant mere øje med Ajax end andre hollandske klubber, da de spytter talenter ud hele tiden.

Så det er godt nok flot det Ajax gør år efter år.

Herhjemme synes jeg, at FCN er et mini Ajax.
FC Nordsjælland 16:51          
Herhjemme synes jeg, at FCN er et mini Ajax.
Der er nu et par forskelle.

Ajax har den største økonomi, omsætning og aflønner sin spillertrup højere end alle andre klubber. Her ligger FCN omkring midten i DK.

Ajax er konstant en del af mesterskabsstriden. FCN holder sig til top-6.

Tilskuere i Ajax hedder gennemsnitligt 53.000 pr. kamp. I FCN hedder det 3.800.

Ajax indkøber i høj grad talenter og videreudvikler dem, hvor FCN satser på at udvikle talenterne selv og ikke har indkøbt spillere i 1½ år (udover en enkelt målmand, der dog pt. er udlejet).

Økonomisk, resultatmæssigt, forventningsmæssigt er Ajax vel mere at sammenligne med FCK.

Der er dog ingen tvivl om at Ajax er et forbillede for FCN der gerne vil op i toppen og lege med, samt udvikle talenter på et højere niveau.
Tenver 17:03          
Ajax har virkeligt et fedt hold lige nu. Det er jo så bare ærgerligt, at det er deres lod i hierarkiet at blive revet i stumper og stykker, når de har mest succes.
Fredag 24. maj