Luk

Schöne om Hjulmands fravalg: Gjorde ondt

| Æresdivisionen | 7 kommentarer

Infoboks

Lasse Schöne havde sat næsen op efter at slutte landsholdskarrieren med deltagelse ved EM, men sådan blev det ikke. Det gjorde ondt, fortæller Lasse Schöne, som har stoppet landsholdskarrieren.

Lasse Schöne var ikke en del af Kasper Hjulmands trup på 26 mand, der kæmpede for Danmark ved sommerens EM.

I Oddsets podcast 'Graulund i dybden' fortæller Schöne, at Hjulmands fravalg var en stor skuffelse, for deltagelse ved slutrunden havde været en perfekt krølle på landsholdskarrieren, som Schöne stoppede i år.

- Jeg var meget skuffet over det. Det havde været en fed måde at slutte af på, og jeg havde hele tiden haft i hovedet, at røg vi til EM, så ville jeg tage det med, og så kunne jeg slutte efter det.

- Det var svært at acceptere lige i starten. Man respekterer beslutningen, som landstræneren tog, og man kan jo ikke sige, at han tog en dårlig beslutning, for de var helt fantastiske, siger Schöne, der dog mener, at han godt kunne have været i truppen:

- Når man er til en slutrunde, så handler det om 15-16 spillere og resten er jo egentlig bare sparringspartnere, hvis man skærer det helt op. Jeg mente godt selv, jeg kunne have været en af dem.

- Det gjorde ondt, men jeg bebrejder ham (Hjulmand, red.) ikke. Jeg var sur og skuffet, da han ringede, men da de gik i gang, sad jeg selvfølgelig foran fjernsynet med Dannebrog i hovedet og var kæmpe fan, og jeg var utroligt stolt af dem.

35-årige Lasse Schöne nåede i sin landsholdskarriere 51 kampe. Han spillede sin seneste – og eneste kamp under Kasper Hjulmand – den 28. marts i år. Det var 8-0-sejren over Moldova i VM-kvalifikationen.

Mens Schöne er stoppet på landsholdet, så er klubkarrieren stadig i fuld gang i Æresdivisionen, hvor han tørner ud for NEC Nijmegen. Han er noteret for 12 kampe i denne sæson.


Af Jonas Dalgård
Søndag 23. januar