Luk

Schöne: Er en anden type 6'er end de andre

| VM | 14 kommentarer

Infoboks

Danmark - Luxembourg
Venskabskamp (15/10)
bet365 1,08 10,00 26,00
NordicBet 1,04 10,50 45,00
Oddset 1,08 11,00 42,00

Lasse Schöne føler sig godt tilpas på den defensive midtbane på landsholdet og føler, at han kan bidrage med noget anderledes på pladsen.

Ajax' midtbanespiller Lasse Schöne har været fast mand omkring landsholdet under Åge Hareide og fik undervejs i VM-kvalifikationen spilletid i fire ud af ti kampe.

Da Danmark i marts mødte Chile i en træningskamp i Aalborg, spillede Schöne fuld tid på den defensive midtbane.

Schöne leverede en stærk indsats og glæder sig over, at han i sidste landskamp før udtagelsen af bruttotruppen frem mod VM fik vist sig godt frem.

- Det var selvfølgelig rart, at jeg kunne slutte godt af i den sidste samling før VM, men det gør mig ikke sikker på noget, og det bliver nogle vigtige dage nu her i forhold til at komme med i truppen, siger Schöne til bold.dk.

- Det var fedt at få vist sig frem mod en god modstander, og det forringer vel ikke chancerne for en VM-udtagelse, at man spillede en god kamp i den sidste samling. Men hvis jeg så bare går og fiser den af op til den endelige udtagelse, betyder det jo nok ikke det store.

En anden type 6'er
Lasse Schöne har tidligere i karrieren primært gjort sig som offensiv midtbanespiller.

De seneste sæsoner i Ajax har han dog spillet på den defensive midtbane, som han også gjorde mod Chile – og det er en plads, han føler sig godt tilpas på.

- Det er en position, jeg har spillet det seneste halvandet år i Ajax, og det var selvfølgelig rart at kunne vise sig frem på den plads, jeg spiller til dagligt, og derfor føler mig hjemme på.

- Jeg er en anden type spiller end de andre, der kan spille pladsen, og jeg har fået vist, at jeg ikke kun kan bidrage med noget offensivt, men også defensivt, selvom jeg engang var en langt mere offensiv spiller.

Det er primært William Kvist, Thomas Delaney og Christian Eriksen, som har været Åge Hareides foretrukne på de tre centrale pladser i VM-kvalen.

Schöne føler, at han kan gardere på alle tre pladser og mener desuden, at det er en styrke for holdet, at flere spillere, som ham selv, kan spille flere pladser.

- Jeg føler, at jeg kan spille de tre centrale pladser, og jeg er klar til at byde ind, hvis der bliver brug for mig.

- Vi er mange i truppen, som kan spille forskellige pladser, og det må være rart for trænerne at have mange muligheder, så man kan flytte lidt rundt på holdet, siger Schöne, som vil dele ud af sin rutine undervejs:

- Man er ikke så let at imponere, når man har prøvet mange ting før. Der er måske nogle af de yngre spillere, hvor sådan en slutrunde kan være lidt overvældende, og så må man som en af de rutinerede spillere træde til, som jeg også er vant til at gøre i Ajax, siger Schöne til bold.dk.

32-årige Schöne står noteret for 34 A-landskampe.

mikkel@bold.dk


Af Mikkel Nøhr

14 kommentarer

WildDuck 07:59          
Rigtig god spiller. Hvis han spiller til VM, så ændrer balancen og udtrykket sig på holdet, da Delaney må få en anelse mere defensivt udgangspunkt. Spændende at se, hvad Åge Hareide vælger.
Indspark med bolden 08:13          
En super sub, at have i baghånden :-)

Eriksen er noget bedre offensivt
Delaney er en tand bedre boks til boks
Kvist er en tand bedre defensivt

Men Schøne kan spille alle pladser rimelig godt, hvor de 3 andre har deres spidskompentencer på en position.

Vil overhovedet ikke føle mig utryg, hvis han skal ind og erstatte en af dem.
Er overbevist om at Hareides udgangspunkt er de 3, men en super sub at have.

Har jo altid stået i skyggen af Eriksen på den offensive del (lidt ligesom Wass nu), men har været i stand til at genopfinde sig selv, og er nu den klare 1. reserve (til alle midtbane pladser).
Jranja 08:41          
Jeg er personligt af den overbevisning at Kvist skal spille på 6´eren.. Men mod Australien, hvor vi kommer til at have bolden meget ville det give mere mening med Schøne .. Det ville bidrage til et langt mere offensivt udtryk!
elalso83 09:22          
Han er en forrygende fodboldsspiller, som både bidrager med overblik, sikkerhed og god teknik, samt målfarlighed. Mod de modstandere, vi skal vinde over, må midtbanen gerne være med to boldspillere og en oprydder og når vi skal spille mod dem, der er bedre end os, så kunne det være frisk at se to defensive og en balancespiller, hvor Kvist og Delaney kunne rydde op, mens Schöne kunne være boldspilleren.
porkheimer 10:14          
Kvist, der har varmet superligabænk hele foråret, som starter ved en slutrunde? Håber jeg virkelig ikke. Hvis Ajax kan bruge Schøne som 6´er, så kan landsholdet nok også lige være det bekendt.
RobertTheRobber 11:24          
Det kunne være fedt at se Schöne på positionen mod Australien, selvom det vil give Delaney nogle andre opgaver i løbet af kampen.

Mange af dem der stod for 20 siders brok i nyheden omkring landsholdstruppen hvor Kvist og Mike Jensen kom videre til "næste runde" og hvor Højbjerg og Wass blev valgt fra, må være forvirret over denne nyhed. Mere specifikt informationen om at der findes forskellige roller på midtbanen og forskellige typer af spillere på den samme position, må være forvirrende for dem.
žarulja 12:04          
Lad os nu se, hvad Hareide har i tankerne mht Schöne. Han overvejer da sikkert sine sager mht Kvists manglende spilletid hos FCK samtidig med at Schöne jo gjorde det fint på 6´er pladsen mod Chile og sædvanligvis har været en fast del af spillertruppen.
Hvis nu Lasse Schöne også gør en fin figur imod svenskerne og mexicanerne, så er det vel ikke utænkeligt at benytte ham i stedet og så beholde Kvist som manden, der bliver sat ind, når vi skal holde en føring hjem.

Det vigtigste er at holdet´s indbyrdes relationer og forståelse virker. Viser det sig, at det gør den også Med Schöne som 6´er,så kan det gå hen og blive den overraskelse, der giver DK en ekstra fordel i mod de modstandere, der ellers havde forberedt sig på et DK med Kvist som spoiler frem for Schöne som igangsætter.
Mandag 14. oktober
Søndag 13. oktober