Luk

Schweiz delte med Italien - Polen vandt stort

| International | 5 kommentarer

Schweiz og Italien spillede søndag aften 0-0 i VM-kvalifikationens Gruppe C, mens Polen bankede San Marino med hele 7-1 i Gruppe I.

Schweiz og Italien mødtes søndag aften i VM-kvalifikationens Gruppe C.

Inden kampen lå Italien på førstepladsen med 10 point efter fire kampe, mens Schweiz var lige efter på andenpladsen med seks point efter to kampe.

Fra kampens begyndelse fik Italien et lille overtag, som gav gode muligheder til først Ciro Immobile og siden Lorenzo Insigne, men ingen af italienerne fik bolden i mål.

Som første halvleg skred frem fik også Domenico Berardi en god mulighed foran målet, men uden den nødvendige skarphed til at passere Yann Sommer i det schweiziske mål.

Hjemmeholdet var dog ikke uden chancer, selvom Italien havde overtaget.

For kort før pausen blev et frispark sendt ind i det italienske felt, og Manuel Akanji kom højest på bolden, men hovedstødet strøg forbi venstrestolpen.

Derfor måtte de to mandskaber gå til pause med 0-0 på måltavlen.

Kort inde i anden halvleg fik Italien så en god mulighed, da Ricardo Rodriguez begik straffespark på Domenico Berardi.

Jorginho fik ansvaret fra 11-meterpletten, men italieneren fik sendt et sløjt forsøg mod mål, som Yann Sommer ikke havde problemer med at holde ude af målet.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage mellem de to hold, men de store målchancer var der langt imellem.

Tættest på en scoring kom Nicolo Zaniolo efter 83 minutter, da han sparkede på mål, men Yann Sommer var igen på plads for Schweiz.

Derfor var det heller ikke den store overraskelse, at de to hold ikke fik scoret i kampen, der dermed endte 0-0.

Med det uafgjorte resultat er Italien fortsat på førstepladsen i Gruppe C med 11 point efter fem kampe, mens Schweiz er nummer to med syv point efter tre kampe.

Polen smadrede San Marino i Gruppe I

Andetsteds var Polen på besøg hos San Marino i Gruppe I.

Polen lå inden kampen på tredjepladsen med syv point, mens San Marino lå nederst på sjettepladsen med nul point.

Det blev da også en ensidet affære gennem det meste af kampen, for allerede efter fem minutter bragte Robert Lewandowski Polen på 1-0, efter angriberen modtog en god aflevering bag om forsvaret.

10 minutter senere blev det også 2-0 ved Karol Swiderski, der blev spillet fri foran mål og blot skulle sætte indersiden på.

Fem minutter senere blev Robert Lewandowski også spillet fri midt for mål, og Bayern München-angriberen omsatte hurtigt muligheden til scoring.

Det blev dog ikke ved de 3-0 inden pausen, for kort før dommeren blæste halvlegen af, leverede Lewandowski et nærmest Laudrupsk lob ind over San Marino-forsvaret til Karol Linetty, som sikkert gjorde det til 4-0.

Fra anden halvlegs start skiftede Polen ud på flere positioner, hvilket blandt andet betød, at Robert Lewandowski og Wojciech Szczesny tog plads på bænken.

Udskiftninger gav lidt mere plads til San Marino, der også tidligt i halvlegen viste tænder.

For efter 48 minutter opfangede Nicola Nanni en dårlig aflevering i det polske forsvar, og så var han alene mod Lukasz Skorupski i målet.

Nanni var dog sikker i sin afslutning, og så var San Marino på 1-4. Det var samtidigt San Marinos første scoring i gruppespillet.

Polen havde dog ikke tænkt sig at lukke hjemmeholdet helt tilbage i kampen, for efter 67 minutter slog Michal Helik et indlæg til bagerste stolpe efter et hjørnespark.

Indskiftede Adam Buksa stod klar for enden af indlægget og headede Polen foran med 5-1.

I tillægstiden blev det også 6-1 til Polen, da Adam Buksa satte sit andet mål ind bag Elia Benedettini.

Buksa skulle også ende med et hattrick i kampen, for i fire minutters overtid slog angriberen igen til og satte sin tredje scoring ind til slutresultatet 7-1.

Med sejren er Polen nu er oppe på andenpladsen med 10 point efter fem kampe, mens San Marino fortsat er sidst med nul point i Gruppe I.


Af Krister Olsen
Mandag 25. oktober
Søndag 24. oktober