Luk

Selvmål gav Lazio sent avancement

| Coppa Italia | 9 kommentarer

Infoboks

Lazio - Parma 2-1
Coppa Italia
23' 1-0 Marco Parolo
83' 1-1 Valentin Mihaila
90' 2-1 Simone Colombi

På et selvmål i det 90. minut lykkedes det Lazio at besejre Parma med 2-1, hvilket sender hovedstadsklubben videre til kvartfinalen af Coppa Italia. 

Andreas Cornelius sad helt udenfor truppen, da Parma torsdag aften var på besøg hos Lazio i ottendedelsfinalen af Coppa Italia.

Her fik Lazio den bedste start opgøret, da Vedat Muriqi to gange var tæt på at bringe hjemmeholdet foran indenfor de første 20 minutter.

Først måtte han se sin afslutning tage ydersiden af stolpen, inden han få minutter efter blev afvist af Parma-målmanden Simone Colombi.

Også Andreas Pereira kom til en god mulighed for hovedstadsklubben, men det var også stolpe ud for brasilianeren.

Det var det til gengæld ikke for Marco Parolo, da han efter 23 minutters spil stangede et tidligt indlæg helt op i venstre hjørne efter et tungt Lazio-pres.

Det var også eneste scoring ved pausefløjtet, hvor hjemmeholdet altså førte 1-0.

Hektisk afslutning

Det betød også, at Parma skulle jagte fra anden halvlegs start, men vi skulle hen til 20 minutter før tid, før de store chancer til gæsterne kom.

Juan Brunetta sendte et hovedstød for centralt i målet til at volde Tomas Strakosha problemer, mens Valentin Mihailas hovedstød tog overliggeren og fortsatte videre til målspark.

Det fik den rumænske angriber dog revancheret i det 83. minut, da han blev spillet fri i venstre side af feltet og sparkede 1-1-udligningen i nettet, hvor Lazio-keeperen dog havde tåspidsen på afslutningen.

Så lignede det, at der skulle forlænget spilletid til for at afgøre opgøret, men i det 90. minut sikrede Lazio alligevel avancement i ordinær spilletid.

Et indlæg fandt Muriqi, der headede bolden på stolpen. Uheldigvis for Parma sprang bolden ud i ryggen på Colombi og videre i eget net til slutresultatet 2-1.

Dermed er Lazio klar til kvartfinalen af Coppa Italia, hvor Atalanta og Joakim Mæhle venter.


Af Andreas Roesen
Lørdag 6. marts
Fredag 5. marts