Luk

Selvmål og straffedrama fik Senegal i finalen

| Africa Cup of Nations | 1 kommentar

Infoboks

Senegal - Tunesien 1-0
Africa Cup of Nations semifinaler
75' 0-0 Ferjani Sassi
81' 0-0 Henri Saivet
101' 1-0 Dylan Bronn

Der skulle to brændte straffespark og 120 minutters fodbold til, før et selvmål af Tunesien sendte Senegal i finalen ved Africa Cup of Nations.

Der var en plads i finalen af Africa Cup of Nations på spil, da Senegal og Tunesien søndag aften stod over for hinanden.

Efter en lige og målløs første halvleg, hvor ingen af de to mandskaber formåede at få sendt et skud indenfor målrammen, kom der for alvor gang i dramaet efter pausen.

Her sad Senegal på det meste af spillet, men det var Tunesien, der var farligst, når de havde bolden. Og med 17 minutter igen fik de en gylden mulighed for at komme i front.

Kampens dommer pegede på pletten og dømte straffespark til Tunesien. Det skulle Ferjani Sassi udnytte, men hans afslutning sad lige på Senegal-keeperen, der holdt opgøret målløst.

Blot seks minutter senere dømte dommeren så straffespark i det andet felt. Liverpools Sadio Mané havde brændt to gange ved turneringen og overlod derfor rollen som sparker til Newcastle-angriberen Henrik Saivet.

Det kunne han dog ikke udnytte, og ligesom modstanderen i den anden ende brændte han mulighed fra ellevemeterpletten.

Ingen af de to hold formåede at score i løbet af de første 90 minutter, og så skulle der altså yderligere 30 minutters fodbold til.

Her formåede kun Tunesien at score, men desværre var det i eget net, da keeper Mouez Hassen gik fejl af et frispark. Bolden passerede målmanden og ramte Dylan Bronn, der ikke nåede at reagere og scorede selvmål.

Ingen af de to hold formåede at score yderligere, og dermed er Senegal klar til finalen i Africa Cup of Nations. Her venter vindere af Algeriet mod Nigeria.


Af Jonas Sand
Lørdag 23. oktober