Luk

Selvmål sendte Arsenal ud af FA Cup'en

| FA Cup | 16 kommentarer

Infoboks

Southampton - Arsenal 1-0
FA Cup
24' 1-0 Gabriel

Et selvmål af Gabriel blev udslagsgivende, da Arsenal blev sendt ud af FA Cup'en med et 0-1-nederlag på udebane mod Southampton. 

Jannik Vestergaard sidder fortsat ude med en skade, så han måtte se til hjemmefra, da Southampton fik besøg af Arsenal i 1/16-finalen af FA Cup'en.

Opgøret var blot fem minutter gammelt, da Arsenal slap med skrækken, efter James Ward-Prowse ramte overliggeren direkte fra et hjørnespark.

Ti minutter senere måtte Bernd Leno diske op med en glimrende redning, da Che Adams snød Arsenals Gabriel, inden Southampton-angriberen sendte en flad afslutning mod mål, som den tyske keeper dog reddede flot.

Få minutter senere burde Gabriel Martinelli have afsluttet bedre, da et hurtigt taget frispark af Eddie Nketiah gav en fri afslutningsmulighed til brasilianeren, der slet ikke fik træf nok på sin afslutning.

I stedet bragte Southampton sig foran midtvejs i halvlegen, da Kyle Walker-Peters sendte et hårdt, fladt indlæg i feltet, som Gabriel uheldigvis styrede i eget net.

Dermed gik hjemmeholdet til pause med en 1-0-føring.

Lige ved og næsten for Arsenal

Så skulle Arsenal jagte en udligning i de sidste 45 minutter af ordinær spilletid.

Efter 66 minutters spil kom Nketiah til en stor chance, da han blev spillet i dybden af Nicolas Pepe, men Fraser Foster reddede afslutningen til hjørne.

Kort efter appellerede Arsenal kraftigt for straffespark, da Kyle Walker-Peters havde armen på bolden i forbindelse med et indlæg, men appellerne var forgæves.

Ti minutter før tid var Arsenal så centimeter fra en udligning, da Pepe blev spillet i gennem mod mål. Han lagde bolden til rette for Nketiah, der afsluttede mod mål, men på stregen var Ward-Prowse nået retur og sparkede bolden bæk.

Efterfølgende blev Pepe dog også vinket offside i situationen.

Dermed blev det ikke til en udligning for Arsenal, hvorfor de forsvarende mestre må forlade turneringen efter 0-1 mod Southampton, der er klar til ottendedelsfinalen, hvor de møder Wolverhampton.


Af Andreas Roesen

16 kommentarer

kevinmiraschmidt@hotmail.com 15:16          
Ingen tvivl om at Arteta ned prioriterede dem her turnering med den opstilling
MrKobna 15:17          
Jeg vil ikke kommentere på resultatet, som jeg i og for sig synes var fair nok,. Det Arsenal hold kunne have spillet i et år uden at score et mål og Southampton spillede rigtig flot direkte fodbold, som jeg håber Arteta har forstået nu!
Min beef er med kommentatorene på Viaplay/TV3 Sport. Dan Engelsted & Poul Hansen er grinagtigt transparente i deres support for Southampton i denne kamp. Jeg ved godt, at det altid er sjovt at heppe på underdoggen (ved ikke engang om man kan kalde Southampton det i denne kamp). Det er også noget jeg selv gør ofte. Men som kommentator skal man bibeholde et vist niveau af objektivitet. Hvor det stod mest i øjnene denne kamp var i det 80. (cirka) minut hvor Shane Long falder i feltet. Replay viser at Shane Long falder rimelig uberørt af Holding, der måske lige rammer hans fod med sin tåspids. Dette mener disse to genier i fodbold så er en fuldt ud ”hægtning” og at Holding var heldig at VAR ikke havde chancen for et rette den kendelse.
Jeg har det som regel fint med kommentatorer og synes mange af de danske gør et okay arbejde, men personlige følelser tilsidesat var det der en farce.
KiksetIndspark 15:19          
Der bliver mindre og mindre at spille for i denne sæson for Arsenal. Det er sjovt man skal læse artikler om, at Arsenal har ændret sin transferpolitik. Svært at se ift. Willian, der vel hæver en god hyre i år og næste år, imens hans niveau daler exponentielt med alderen. Han er godt nok blevet ringe. For ikke at nævne Pepe.
kek 15:37          
Mht Arsenals transferpolitik; er udfordringen så ikke at de er kommet så langt efter "the Big six", at de er tvunget til at betale store lønninger for tiltrække spillere. Med den risiko det indebærer. Bl.a. at spilleren ikke præsterer, hvilket jo altid er en risiko. F.eks Özil, Willian og Pepe.
Berker 16:11          
Det åbenbart Arsenals knap så hemmelige, og meget tvivlsomme opskrift på succes. Dyre lange kontrakter til spillere som ikke præsterer.

Fuldt ud fortjent sejr idag. Forhåbentlig kan de unge gøre det bedre i næste uge når der er revanche.
JoshuaB 16:23          
Hvor er Arsenal dog gået hen og blevet en joke :D
Geddar 16:34          
Ligesom kvaliteten af dine indlæg, eller hvad tænker du?

Det her var et træls nederlag, men det var en kamp med reserverne. I ligaen er det begyndt at vende. I de seneste fem kampe hedder målscoren 11-1, og spillet ser langt mere holdbart ud end det gjorde for blot få uger siden. Det største problem med dagens kamp var at ingen af reserverne formåede at levere en god præstation.
Mandag 8. marts