Luk

Selvtilliden svulmede hos ubesejrede BK Frem

| 2. Division | 7 kommentarer

Infoboks

BK Frem overvintrer på en overraskende førsteplads, og holdet har endda gjort det uden at tabe en eneste kamp i sæsonens første 12 runder.

Traditionsklubben BK Frem overvintrer på førstepladsen i gruppe 1 i 2. division, og det er tilmed som ubesejret efter 12 kampe i efterårssæsonen.

Den succes havde Frem-træner, René Henriksen, på ingen måde forudset, da han og holdet startede sæsonen med en jagt på en top seks-placering, men gode resultater avlede selvtillid, og så avlede selvtillid mere selvtillid.

Det fortæller Henriksen til bold.dk.

- Vi havde ikke lige regnet med, at vi skulle gå ubesejret gennem sæsonen. Det kan man vist roligt sige, indleder Frem-træneren sin vurdering af efterårssæsonen og fortsætter:

- Vi har stået og spillet godt, og vores selvtillid har vokset og vokset for hver kamp, vi ikke har tabt, og til sidst troede vi jo ikke på, at vi kunne tabe, for selv om vi spillede halvdårligt, fik vi stadig uafgjort.

Frem har således 26 point af 36 mulige, og det skyldes fem uafgjorte kampe, og nu venter altså en vinterpause, hvor den vigtigste opgave bliver at bevare selvtilliden.

- Det er spørgsmålet, om vi kan formå at tage den med til foråret, men vi arbejder helt klart med, at det er samme indstilling, vi skal komme med. Vi har bevist over for os selv, at når vi gør det, vi aftaler, så er vi svære at håndtere, siger Frem-træneren og tilføjer:

- Så skal modstanderne sgu være gode for at slå os, og den selvtillid skal vi selvfølgelig se, om vi ikke kan tage med, når vi starter op igen. Det er svært, men det bliver spændende at se.

2. division starter op igen i marts.

22-9: Defensiven har frigjort angriberne

Efter 12 kampe kan Frem notere sig en ganske imponerende målscore på 22-9, og de få mål imod skyldes en solid defensiv, som har gjort sit for, at angriberne har kunnet fokusere på at score kasser.

- Det vi er mest tilfredse med er, at vi har stået sammen som et hold hele vejen igennem. Kigger vi over sæsonen, så har vores defensiv lagt bunden, og det er både midtbanen og forsvaret, som har udgjort en god bund, så angriberne har kunnet spille mere frit, fordi de har vist, at forsvaret nok skulle holde den, siger han og tilføjer:

- Holdet har gjort det, men defenvisen har jo gjort, at vi ikke har skullet bruge mange mål for at vinde kampene.

Frem-angriberen Paul Ngongo Iversen, 20, er topscorer med syv mål for holdet.

- Vi har ikke vundet en skid endnu

Med førstepladsen følger større forventninger, men dem vil Frem-træneren ikke lade sig påvirke af.

- Der hvor vi ligger nu er dejligt at overvintre, men det er ikke sådan, at vi har ændret vores mål og siger, at vi skal rykke op og vinde rækken og alt muligt andet, siger han og fortsætter:

- Vi går da efter at vinde alle kampene, men realistisk set smider vi nogle point, og selv om nogle udefra mener, at vi nu har chancen for at rykke op, så gør det ikke meget. Alle har jo chancen for, og vores mål er at gøre det så godt som muligt fra kamp til kamp.

- Om det gør, at vi bliver nummer tre, så har vi lavet en flot sæson, og om det gør, at vi bliver nummer et, så har vi lavet en skide flot sæson. 

- Jeg siger til mine spillere, hver gang vi har vundet, at de skal nyde det, men huske på, at vi ikke har vundet en skid endnu. Vi har ikke vundet noget som helst endnu. 

- Vi finder først ud af, hvem der har vundet noget i maj eller deromkring, så vi skal ikke juble for tidligt. Vi skal fandme nyde, hvor vi ligger, men vi skal ikke tro, at noget er færdigt.

Henriksen fortæller, at Frems gode efterår har medført en ændret målsætning, så man i stedet for top seks nu går efter at slutte som minimum nummer fem.

- Inden sæsonen ville vi i top seks og komme med i den nye 1. division. Top seks indeholder også et, to, tre og seks, men en succes vil være, at vi er med i top seks, mens en fiasko er at ryge udenfor top seks.

- Men vi har ændret lidt på det nu, hvor vi mener, at det er realistisk at slutte i top fire eller fem. Vi vil ikke sætte pres på os selv og sige, at vi skal rykke op.

- Vi mangler også fortsat at møde Jammerbugt, som har kampe til gode og kan gå forbi os. Men det ser jo godt nok ud, og vores point står på kontoen, mens Jammerbugt stadig skal ud at vinde sine point.

Jammerbugt fik udsat tre kampe på grund af coronarestriktionerne i Nordjylland og er det eneste hold, som udover Frem er ubesejret.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 20. januar
Tirsdag 19. januar