Luk

Sen scoring sendte Hull tæt på afgrunden

| Championship | 0 kommentarer

Luton tog vitale tre point, da de besejrede Hull med 1-0 på en sen scoring. Kristian Pedersen og Birmingham tabte og kan stadig rykke ned. 

Hull og Luton tørnede lørdag eftermiddag sammen i Championship, hvor begge hold kæmper en hård kamp for overlevelse.

Situationen var tæt på ens for de to mandskaber, der begge befandt sig under stregen inden deres indbyrdes opgør. Med deres 45 point hver havde de tre point op til Charlton og redning, efter netop Charlton tidligere i dag spillede 2-2 med Wigan.

Derfor kunne ingen af mandskaberne for alvor bruge et enkelt point til noget, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at overleve en sæson mere i Englands bedste række.

Ikke desto mindre så det længe ud til at blive tilfældet. 

Da stadionuret rundede 84 minutter stod det således fortsat 0-0 mellem de to mandskaber, men så leverede Kazenga LuaLua magi, da han snød et par Hull-forsvarer, inden han sparkede den fladt i nettet i det venstre hjørne.

Den scoring blev kampens eneste, hvilket betyder, at Luton er á point med Charlton inden sidste spillerunde.

Her skal Charlton møde Leeds på udebane, mens Luton får besøg af Blackburn.

For Hulls vedkommende ser håbet om overlevelse forsvindende lille ud, da de udover at skulle hente tre point også har en målscorer, der er 16 mål dårligere end Charltons.

Det er også en mulighed, at både Luton og Charlton redder sig på bekostning af Kristian Pedersen og Birmingham.

Kristian Pedersen og co. skal redde sig i sidste runde

Netop Birmingham var samtidigt med Hull-Luton på besøg hos Preston. Her blev det til fuld spilletid for den danske venstreback Kristian Pedersen.

Gæsterne jagtede en endegyldig overlevelse, hvilket de kunne sikre med ved at vinde selv. Alternativt skulle de håbe på, at Hull og Luton spillede uafgjort, men det blev som bekendt ikke tilfældet.

For Prestons vedkommende kunne de med lodder og trisser stadig spille sig i playoff, men det krævede først og fremmest, at de selv vandt deres resterende to kampe, mens Swansea, Millwall og Cardiff snublede i de sidste runder.

Kort før pausen kom Preston foran, da midterforsvareren Patrick Bauer sendte et hjørnespark i nettet.

I slutningen af anden halvleg blev det også 2-0 til Preston, da Brad Potts afgjorde opgøret med kampens sidste scoring.

Nederlaget betyder, at Birmingham kan rykke ned, hvis både Charlton og Luton vinder i sidste runde.

Birmingham møder Derby, hvor de selv kan sikre sig overlevelse, hvis det bliver til en sejr.

Prestons muligheder for playoff døde samtidigt, da Cardiff vandt og dermed er fem point foran Preston inden sidste runde. 

Blackburn og Reading holdt målfest

I Blackburn tog hjemmeholdet mod Reading i et af rundens på forhånd mindst spændende opgør. Her kunne ingen af holdene hverken spille sig ind i varmen om oprykning eller bringe sig i nedrykningsfare.

Til gengæld kunne de to hold levere en særdeles underholdende affære, og det gjorde de så. 

Efter bare seks minutters spil havde hjemmeholdet allerede scoret to gange, da først Ben Brereton og siden Adam Armstrong var på pletten for Blackburn.

Efter et kvarters spil fik John Swift reduceret til 2-1, da han rundede en hæsblæsende start på opgøret af med sin fuldtræffer.

Efter pausen bragte Blackburn sig igen foran med to, da Joe Rothwell gjorde det til 3-1 for hjemmeholdet.

Men nok engang var Reading hurtige til at svare tilbage, da Sam Baldock og Yakou Meite begge scorede i løbet af fire minutter midtvejs i anden halvleg til henholdsvis 3-2 og 3-3.

Få minutter før tid lykkedes det alligevel Blackburn at snuppe alle tre point, da Sam Gallagher gjorde det til slutresultatet 4-3. 


 


Af Andreas Roesen
Fredag 27. november
Torsdag 26. november