Luk

Senegal gik videre i ACN - Algeriet tæt på exit

| Africa Cup of Nations | 4 kommentarer

Senegal sikrede sig en plads i kvartfinalen i Africa Cup of Nations, mens Algeriet skal bruge et lille mirakel i sidste runde, hvis de skal videre.

Torsdag var det blevet tid til anden runde i Africa Cup of Nations. Om eftermiddagen dansk tid mødtes Algeriet og Tunesien.

Tunesien havde tabt deres første kamp til Senegal og ville ryge ud, hvis de tabte kampen. Algeriet delte med Zimbabwe i første runde og skulle have point for at beholde skæbnen i egne hænder.

Det blev til en tunesisk sejr efter et uheldigt selvmål af Aissa Manda og en straffesparksscoring af Naim Sliti. Algeriet fik reduceret i overtiden, men Tunesien vandt kampen 2-1.

Senere på aftenen havde Senegal en matchbold mod Zimbabwe. En sejr til senegaleserne ville sende dem videre, mens Zimbabwe kunne tage førstepladsen, hvis de formåede at hente en overraskende sejr.

Senegaleserne var dog for stærke til Zimbabwe, der kunne se Liverpools Sadio Mané gøre det til 1-0 efter kun ti minutter. Bolden blev sendt til bagerste stolpe, hvor Mané var umarkeret og ugeneret kunne sende bolden i nettet.

Det blev også til 2-0 før pausen, da Senegal gjorde det til 2-0 efter 13 minutter. Henri Saivet sørgede for scoringen med et fornemt frisparksmål fra lang afstand. 

Der blev ikke scoret mere i kampen og dermed er Senegal sikre på at gå videre uanset resultatet mod Algeriet i sidste runde. 

Algeriet er til gengæld tæt på at være ude. For at gå videre skal de slå Senegal i sidste runde, samtidig med at Zimbabwe slår Tunesien. Da Algeriet og Zimbabwe er lige i indbyrdes opgør, og Zimbabwes målscore er bedre, skal Algeriets sejr være større end Zimbabwes, hvis Riyad Mahrez og co. skal videre.


Af Peter Miles
Fredag 22. oktober