Luk

Luk

Serie 1-hold tilknytter træner med FCK-fortid

| AB | 1 kommentar

Infoboks

Hillerød - AB
2. Division Oprykningsspil (29/05)
Oddset 1,72 3,75 3,95
bwin 1,72 3,75 3,75
AB

Christian Meinertz Jensen, der blandt andet har været ungdomstræner i FC København og Lyngby, skal fremover stå i spidsen for AB's Serie 1-hold, siger han til LigaBold.dk.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder. 

AB's Serie 1-hold har været på jagt efter en ny træner, efter Jesper Falck i december valgte at drage til Husum.

Den jagt er nu indstillet, da klubben har fundet serieholdets nye træner.

38-årige Christian Meinertz Jensen er manden, der overtager cheftrænerroret, og han har tidligere været ungdomstræner i FC København og Lyngby samt assistent for Hvidovre IF.

Christian Meinertz Jensen har tidligere været en del af AB, og her var det et godt match. Derfor har han hele tiden tænkt, at han gerne ville tilbage til klubben, siger den nye AB-Serie 1-træner til LigaBold.dk.

- Jeg har været i nogle sjællandske klubber gennem nogle år. Jeg har været ungdomstræner i Lyngby og FC København, og jeg har haft lidt forskellige ansættelser. 

- Tilbage i 2019 havde jeg AB's U19-hold i forårsturneringen, og planen var egentlig, at jeg skulle have været der i halvandet år, men på grund af familiemæssige omstændigheder, da jeg lige var blevet far til nummer to på det tidspunkt, var det ikke foreneligt med familielivet og det civile arbejdsliv dengang, så jeg fik lov at komme ud af aftalen efter fælles forståelse, efter vi havde vundet U19 1. division med AB's U19.

- Det var et godt match dengang, men min familiesituation dengang var ikke foreneligt med elitefodbold, da man var der fire-fem gange om ugen, og hver anden weekend var man på Fyn eller i Jylland. Så har jeg holdt pause siden sommeren 19', men jeg har altid kunnet tænke mig at komme tilbage til AB, for jeg var glad for at være derude.

- Nu er mine to døtre nået en alder, hvor de bare er selvkørende, og det hele er ikke så meget op til min hustru længere. Nu var der en åbning, og jeg tog fat i AB, og vi blev rimelig hurtigt enige, og jeg er glad for at være tilbage, siger Christian Meinertz Jensen til LigaBold.dk.

Høj intensitet og topplacering

Jensen kommer til at have fokus på at skabe god og sjov træning, hvor der også er plads til lidt professionalisme.

- De spillere, der lander på Serie 1-holdet, er jo enten spillere, der har været i AB altid og som er klubfolk, eller så er det spillere, som kommer udefra og vil prøve sig af på et fint Serie 1-hold. For at tiltrække spillere i alle klubber er det grundstenen, at det er sjovt at gå til fodbold, og man har noget træning med høj intensitet, Man får en saglig vurdering, også når man ikke spiller, og man fortæller, at der er én, der er bedre end dig, og du må oppe dig på de her parametre.

- Derudover er det at stille de unge spillere, der har spillet elitefodbold som ungdomsspillere, nogle krav, selvom det "bare" er Serie 1. Der er stadig knald og en masse engagement angående træningsøvelserne. Flid belønner sig. Når man træner et hold i Serie 1, så vil der være nogle afbud indimellem, som man måske ikke ser i elitefodbold. Jeg går ind for, at man er 100 procent ærlig, angående om man vil det eller ej, og det prøver vi at flytte.

AB indtager lige nu tredjepladsen i Sjælland Serie 1 Pulje 1, men der er hele ti point op til Espergærde IF i toppen af puljen. Målet er at fastholde topplaceringen, siger den nye træner.

- Vi har haft et kort møde med spillertruppen, og når vi ligger nummer tre, så er det selvfølgelig at være inde i den topstrid. Espergærde er stukket lidt fra, og det er nok ikke dem, som vi skal sammenligne os nu. Vi skal holde snuden i sporet, og vi tror, at vi allerede i kamp to møder Ledøje-Smørum, der er nummer to. Alle kan slå alle på dagen, og det handler meget om mentalitet.

- Målet og håbet er, at vi kan spille med om topplaceringerne så langt tid som muligt, men det er klart, at hvis vi står med en tre-fire runder tilbage og har hentet lidt ind på Espergærde, så giver vi det et skud. Det primære for mig er, at vi udvikler os som hold, og vi får integrerede nogle af de unge spillere, som kommer op til sommer. 

- Der er allerede noget transitionstræning i gang med U19, og jeg glæder mig til at få lidt ungt blod ind, som vi vil vise frem, også for at fastholde dem i klubben, hvor de kan spille på et rigtig fint Serie 1-hold, siger Christian Meinertz Jensen til LigaBold.dk.

Den nye AB-træner har UEFA A-licens, og han har lige en aftale med AB, der gælder resten af foråret.

Som spiller var han en del af RB 1906, Holbæk B&I og Solrød FC.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Søndag 29. maj
Lørdag 28. maj
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
11:21
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
11:20
Ruslands invasion af Ukraine!!
11:18
F1-tråden
11:16
SV:AC Milan - CAMPIONE D´ITALIA!
11:16
SV:Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
11:14
SV:Fransk minister: Britiske fans skyld i tumult
11:14
Marcelo forlader Real Madrid efter CL-triumf
11:13
VFF uden trio til skæbnekamp mod AaB
11:12
Perez efter triumf: Mbappé eksisterer ikke
11:11
AaB-profil drømmer om Europa: Vil betyde alt
11:07
Esbjerg fB - Fortjent nedrykning
11:07
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
11:04
FCK - Mestre!
11:04
SV:Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
11:04
FCK - Mestre!
11:04
SV:Salzburg-chef: Nissen er klar til næste skridt
11:04
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
11:02
Esbjerg fB - Fortjent nedrykning
11:02
Chelsea Football Club
11:02
Robertson: UEFA og fransk politi skyld i kaos
11:00
Esbjerg fB - Fortjent nedrykning
11:00
SV:Peter Bonde om Vejle- og SE-duel: Ser fordel
10:59
SV:Corlu møder Brøndby igen: Stadig et forhold
10:59
Salzburg-chef: Nissen er klar til næste skridt
10:58