Luk

Luk

Serie 2-klub henter tidligere Mjällby-keeper

| Danmark | 1 kommentar

Infoboks

FC Nyhavn har fået en massiv forstærkning på keeperfronten i form af svenske Max Rundqvist. Målmanden siger til bold.dk, at han føler sig velkommen.

FC Nyhavn har haft en rigtig god sæson, da mandskabet blev nummer to i den københavnske Serie 2, og dermed venter der en tilværelse i Serie 1 i næste sæson for mandskabet. 

Serieklubben har dog fået sin sidste skanse på plads til den kommende sæson, og det er noget af en forstærkning. 

21-årige Max Rundqvist har nemlig valgt at skifte 2. divisionsklubben AB ud med FC Nyhavn. Den svenske målmand har endda en fortid i Mjällby, Nosaby og Kristianstad. 

Rundqvist siger til bold.dk, at han har valgt at trappe ned, da han gerne vil finde fodboldglæden igen. Keeperen kæmper mod nogle psykiske problemer, og derfor passer tilværelsen i FC Nyhavn ham godt.

- Først og fremmest har jeg i en længere periode følt, at jeg ikke har haft det godt på det professionelle niveau. På et professionelt niveau er du nødt til at have det godt for at kunne præstere. 

- Jeg har været ærlig over for AB, og jeg har fortalt om mine problemer. De har været meget søde og håndteret det meget professionelt. Der var et lille break, og to-tre måneder efter at jeg skrev kontrakt med AB, var jeg nødt til at få en pause og puste lidt ud. 

- Jeg skulle tænke over, hvad jeg ville, og om jeg havde lyst til at spille på professionelt niveau, som det er i AB. Jeg har spillet på professionelt niveau i fem-seks år i Sverige og Danmark, og jeg har prøvet det. Nu vil jeg komme til en klub, hvor man kan spille fodbold og hygge sig og have det sjovt. FC Nyhavn er en klub lige for mig, føler jeg, siger Max Rundqvist til bold.dk.

Hvilke problemer er det? Er det presset som fodboldspiller?

- Det er ikke presset. Presset er jeg vant til. Jeg har haft pres på mig, siden jeg var 14 år gammel, og der tænkte man mere over det. Det er måske en kombination af, at jeg ikke har det godt med mig selv, og jeg er flyttet til Danmark. 

- Der er ikke så langt til Danmark, men det er stadig et nyt land. Man skal finde sig selv i det, og hvis man ikke har det godt og har psykiske problemer. Kombinationen med presset kan selvfølgelig være en ting. Det er vigtigt at pointere, at AB har håndteret det meget professionelt, og de har givet mig meget hjælp, så det er jeg glad for. 

Fandt klub på Google

Svenskeren fortæller, at han fandt FC Nyhavn på internettet.

- Jeg søgte faktisk på Google efter klubber i de lavere rækker både for at spille, have et fællesskab og have det sjovt og få venner. Jeg har ikke så mange venner i Danmark. Jeg søgte på Google, og så kom FC Nyhavn frem. Jeg prøvede at skrive til dem på Facebook, og så var de meget hurtige til at svare. Jeg tror, at det tog to-tre minutter. Derfor blev det dem. 

Er det udelukket, at du skal tilbage på højere niveau?

- Nej, det er det selvfølgelig ikke, men jeg bliver nødt til at tage den her periode i FC Nyhavn, så jeg kan finde min glæde igen og få tilpasset mig i Danmark og få venner. Jeg udelukker ikke en fremtid i AB eller et andet professionelt hold, men lige nu skal jeg bare føle mig glad. 

- Jeg skal have det godt med mig selv. Jeg har haft en del psykiske problemer. Når man spiller i FC Nyhavn, har man tid til at gøre, hvad man vil og tænke på sig for en gangs skyld.

Den 21-årige keeper siger, at han synes, at der er et skønt sammenhold i serieklubben.

- Fællesskabet er helt fantastisk. Jeg prøvetrænede, og jeg følte mig meget velkommen. Det var meget sjovt. Efter den træning følte jeg, at det er en klub, som jeg gerne vil spille i. Det er virkelig en klub, hvor der er et fællesskab, og det er sjovt. 

- Der er nogle rigtig gode fodboldspillere. Der er en tre-fire stykker, som er rigtig gode og har spillet på højere niveau. Så det er ikke noget dårligt hold, men der er selvfølgelig en forskel fra AB. Det er stadig et godt hold, siger Max Rundqvist til bold.dk. 

Max Rundqvist skiftede til AB i foråret, men nu står tilværelsen på seriefodbold for svenskeren. 


Af Anders Jensen

1 kommentar

bruger 184293 15:05          
Så er det vel ret beset også en serie 1 klub :-)
Lørdag 25. juni