Luk

Serie A-boss om racisme: Sluk mikrofonerne

| Serie A | 16 kommentarer

Infoboks

Serie A-direktør Luigi De Siervo er kommet i modvind, da han på hemmelige optagelser anbefaler at slukke mikrofonerne, så man ikke høre racistiske tilråb på tv.

Serie A har oplevet flere episoder med racistiske tilråb fra tribunerne i denne sæson, og Serie A's direktør Luigi De Siervo er nu kommet i modvind efter en uheldig udtalelse.

Avisen La Repubblica har således bragt en hemmelig optagelse, hvor De Siervo er i samtale med flere klubchefer omkring en kritisk artikel fra New York Times om racisme i Italien.

- Jeg tilstår, men citerer mig ikke for det, jeg har bedt vores producerer om at slukke mikrofonerne ved Curva'erne (afsnittene med de mest højlydte fans, red), så man ikke hører de racistiske tilråb på tv, siger Siervo på optagelsen.

La Repubblica har konfronteret De Siervo, og han mener, at udtalelsen er taget ud af en sammenhæng. Han påpeger blandt andet, at han er ansat til at skabe et attraktivt produkt.

- Politiet, ligaens inspektører og forbundet har sammen med dommerne til opgave at følge og dokumentere disse tilfælde af racisme, siger De Siervo og tilføjer:

- Vi tænker på, hvordan tv-dækningen bedst kan forklare det smukke ved italiensk fodbold. Det fortsætter vi med, og helt basalt handler det om at undgå at fokusere på de grimme episoder.

Han påpeger, at han blandt andet har været med til at give karantæne til tv-producerer, der brugte for lang tid på racistiske fans og upassende bannere.

De Siervo afviser, at der er tale om censur. Han forsøger blot at give produktet mest mulig værdi. 


Af Mikael Blond

16 kommentarer

Juvefreak92 19:29          
Hovedrystende . Afsked ham
Mathews 19:29          
When in Italy...
haraltidret 19:38          
Jeg kan ikke se at det kan ende med andet end end fyring af Luigi De Siervo. Ganske enkelt rystende at han overhovedet kan tænke på en sådan måde.
Gennemsnit 19:58          
Det er vigtigt at forstå pointen i dét han siger. Han siger ikke, "at de ikke skal straffes". Blot at det ikke skal høres på tv. Hvilket giver god mening. Jeg skal sku da kunne se en fodboldkamp med mit barn, uden at han han skal lære grimme ord.
Rwenzori 20:10          
@Gennemsnit

Du er godt nok langt under gennemsnittet...
Xinx 20:17          
Det er vigtigt at forstå pointen i dét han siger. Han siger ikke, "at de ikke skal straffes". Blot at det ikke skal høres på tv. Hvilket giver god mening. Jeg skal sku da kunne se en fodboldkamp med mit barn, uden at han han skal lære grimme ord.
Måske du skulle læse hele artiklen.

Og i øvrigt det svageste argument jeg har set. Smider du altid "hvad med børnene"-kortet? Børn skal lære hvad der er forkert i stedet for at "beskytte" dem fra det.
steenbjoernen 20:25          
Hvis man vel at mærke stadig forfølger og straffer tåberne der kommer med de racistiske tilråb, kan jeg ikke helt se problemet i udtalelsen. Er det ikke lidt det samme man allerede gør når man eksempelvis bevidst vælger ikke at vise baneløbere eller voldsomt brug af pyro på tv?
Mandag 9. december