Luk

Serie A overvejer obligatorisk vaccination

| Serie A | 4 kommentarer

Infoboks

Det italienske fodboldforbund vil overveje at indføre obligatoriske coronavaccine til spillere i Serie A og Serie B, fortæller forbundets præsident Gabriele Gravina. 

Italien var et af de hårdest ramte lande, da coronaepidemien var på sit højeste. 

Og landet bokser stadig med at slippe af med virussen, hvilket løbende fører til restriktioner som dem, vi også ser i Danmark. 

Også i fodboldverdenen gør man sit for at undgå smitteudbrud, og det kan føre til, at man vil kræve, at spillerne i Serie A og B er vaccineret, fortæller præsident for det italienske fodboldforbund, Gabriele Gravina.

- Jeg har spurgt spillerforeningen, Serie A og Serie B om at gøre opmærksom på situationen med lidt overtalelse. Vi har fire-fem procent af spillerne, der ikke har det fulde, grønne vaccinepas, men for nogle af dem skyldes det, at de har fået en vaccine, der ikke er godkendt i vores land. 

- Vi vil vurdere situationen, og hvis der er tal, der viser, at fodboldmiljøet ikke er sikkert, så vil bede om regeringens tilladelse til at lave en regel, der ligner den, der gælder for ansatte på skoler, siger Gabriele Gravina til Calcio e Finanza og henviser til, at der obligatorisk for dem at være vaccineret. 

- Selv med de nuværende protokoller, så det udgøre en stor risiko, hvis der er nogle 'anti-vaxxer', der kommer ind i omklædningsrummet. Vi kan ikke tillade en ny katastrofe, efter alle de ofre, der er blevet foretaget. 

 


Af Andreas Roesen

4 kommentarer

Vingummibamse 22:57          
Funf det er jo ikke korrekt. Der er ikke flere der kollapser end tidligere.

Det er et tiltag der giver mening.
Xenophon_ 23:14          
Hvis man gerne vil læse lidt om de problemer der længe har været vedr. test af spillere i PL for hjerteproblemer osv. Så er der en fin artikel her, på engelsk. Fra d. 22. nov. 2021. Artiklen er forholdsvis lang.

Deres 4 hovedpunkter:

- Investigation found clubs ignore doctors´ advice over potentially fatal conditions.
- Sportsmail reveals top teams do not perform every required test on athletes.
- One in 260 players has a life-threatening heart issue and more lives could be lost.
- Official figures show each year 600 people under 35 die in the UK from undiagnosed heart conditions.

Et citat jeg fandt interessant:
"In Italy, all children involved in grassroots sport are tested from the age of 12 and sudden cardiac death has been reduced by 89 per cent."


https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-10231349/Naivety-cardiac-arrest-means-footballers-die-clubs-dont-perform-test-available.html
Tirsdag 7. december