Luk

Serietræner med glimt i øjet: Har luret Niels F.

| Sydbank Pokalen | 2 kommentarer

Infoboks

Sparta Prag - Brøndby IF
Europa League Gruppe A (09/12)
Oddset 1,72 4,00 4,60
bet365 1,72 3,60 4,75

Aalborg Freja-cheftræner Mark Hellerup Knudsen siger, at det næsten bliver en umulig opgave mod Brøndby i Sydbank Pokalen. Han har dog et godt kendskab til Niels Frederiksen, siger han.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Den største kamp i Aalborg Frejas historie venter torsdag aften, da den forsvarende danske 3F Superliga-mester Brøndby gæster Aalborg Portland Park i fjerde runde-opgøret af Sydbank Pokalen, også kaldet ottendedelsfinalen.

Her venter der en kæmpe oplevelse for Serie 1-mandskabet, men også tæt på en umulig opgave, vurderer Aalborg Freja-træner Mark Hellerup Knudsen. Aalborg Freja-cheftræneren siger dog med et glimt i øjet til LigaBold.dk, at han har et godt kendskab til Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen.

- Det sjove er, at jeg tog A-licens i en ret tidlig alder, hvor Niels Frederiksen har undervist på nogle trænerkurser, som jeg har været på, så jeg tror, at jeg har luret ham, siger Mark Hellerup Knudsen med et glimt i øjet til LigaBold.dk og tilføjer:

- Men jeg tror ikke, at det hjælper, men lad os se.

Aalborg Freja-cheftræneren siger, at der skal ske et mindre mirakel, hvis Serie 1-mandskabet skal tage fusen på Brøndby torsdag aften, og han vil for alt i verden undgå, at mandskabet løber ind i en snitter.

- Vi ved godt, at det bliver meget tæt på en umulig opgave, og om vi har en halv eller en hel procents chance, så kommer vi til at jagte den. 99 ud af 100 kampe taber vi også klart, og så må vi håbe på, at der sker noget, og så skal vi selvfølgelig udnytte den chance. Vi spiller jo to forskellige sportsgrene. Det ved vi godt.

- Vi har vundet ved at blive det bedste seriehold i Sydbank Pokalen, og nu skal vi spille en kamp mod de forsvarende mestre (af 3F Superligaen, red.). De kommer nok aldrig til at møde Aalborg Freja igen, og vi kommer nok ikke til at møde Brøndby igen, så det handler om at nyde de 90 minutter, og så vil jeg helst ikke blive til grin. AaB, hvor jeg har nogle kammerater ude, vandt jo 13-0 over et Serie 1-hold. Det kan jeg mærke, at det med at tabe 13-0 vil jeg have det dårligt med i maven, lige meget hvem jeg møder, men jeg ved godt, at det kan ske.

'Jeg kan måske finde der, hvor de er mindst overlegne'

Mark Hellerup Knudsen kan godt mærke, at der er stor bevågenhed angående opgøret mod Brøndby, og træneren mener, at mandskabet har fået den ultimative hæder ved at blive hædret som det bedste seriehold i denne udgave af Sydbank Pokalen. Træneren forsikrer sig dog om, at klubben vil kæmpe til sidste fløjt for at jagte senstationen.

- Spillerne vil lykkes i fællesskab, og så uanset hvem, der spiller, så har de opbakning fra resten af truppen. Der er selvfølgelig noget taktisk, når vi ser os i Serie 1, kontra når man ser os i pokalen, så er der stor forskel. 

- Det er noget med de gode klassiske dyder som hårdt arbejde, og vi lukkede eksempelvis nogle bestemte rum ned mod Lyseng, og så sagde vi, at der, hvor de skulle angribe, var i disse bestemte rum, og det lykkedes i megastor stil. 

- Jeg tror ikke, at vi kan matche Brøndby på samme måde, men i de andre kampe har vi følt, at vi har fundet nogle steder, hvor vi er bedre end modstanderne. Det tror jeg ikke, at jeg kan finde mod Brøndby, men jeg kan måske finde der, hvor de er mindst overlegne og satse på det.

Er presset helt væk på en måde, når klubben nu også har vundet de 100.000 kroner?

- Da vi startede i pokalturneringen, sagde jeg til drengene, at vi skulle lave en målsætning om, at vi skulle ud at have en oplevelse, og det gav vi håndslag på, og det har vi opnået. Det med pengene betyder ikke så meget for os. Vi er jo en stor foreningsklub, så det er jo ikke os, at pengene kommer til gode. Det er klubben. Det fedeste er, at man har vundet noget.

- Når man spiller i serierne, så kan man vinde en række og blive Nordjyllands bedste Serie 1-hold. Nu har vi vundet at være det bedste seriehold i Danmark. Det er jo det, som der betyder noget. Vi har vundet noget på nationalt plan. Det er sjældent, at man gør det som seriehold, og det er vi sindssygt stolte over. Du har ringet til mig, DR Sporten har ringet, der bliver lavet 'match day'-optakter. 

- Det er der normalt ikke, når vi møder Sulsted. Så på den måde betyder det rigtig meget, og det er megafedt at være med til, siger Mark Hellerup Knudsen til LigaBold.dk, der tilføjer, at selvom det kan lyde mærkeligt, så er han helt forgabt i Aalborg Freja.

Mark Hellerup Knudsen har både været træner i 1. division for kvinder, i Odder i 2. division for mænd samt i Viby i Danmarksserien for mænd.

LigaBold.dk kommer til at være til stede på Aalborg Portland Park for at dække opgøret, hvor der er kampstart torsdag aften klokken 18.00. Du kan læse om opgøret efter slutfløjt på LigaBold.dk og bold.dk.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Mandag 6. december
Søndag 5. december
Priske: Flere SL-spillere kan begå sig i Belgien
16:05
Bo H. om Niels F-skænderi: De fik 200 frispark
16:03
Resultater - Pokalturneringen
16:02
Sampdoria-boss trækker sig efter arrestation
16:02
AC Milan - Casa dei Rossoneri
16:01
Brentford smed sejren i overtiden: Grusomt
16:00
Brentford smed sejren i overtiden: Grusomt
15:59
Hernandez om kontrakt: Kun halvvejs igennem
15:59
KIF-chef stikker: Vejles vil ligne novicestadion
15:59
Politiet sigter BVB-komet for dommer-kritik
15:57
Medie: PSV-træner vil ikke til Leipzig
15:57
KIF-chef stikker: Vejles vil ligne novicestadion
15:56
Arsenal - Hit Me With Your Best Shot!
15:51
Sampdoria-boss trækker sig efter arrestation
15:51
AC Milan - Casa dei Rossoneri
15:51
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
15:45
Newcastle United
15:45
KIF-chef stikker: Vejles vil ligne novicestadion
15:41
AC Milan - Casa dei Rossoneri
15:38
Bo H. om Niels F-skænderi: De fik 200 frispark
15:37
Vlahovic tangerede Higuain og Crespo-rekord
15:36
Priske: Flere SL-spillere kan begå sig i Belgien
15:35
Sampdoria-boss trækker sig efter arrestation
15:32
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
15:27
AC Milan - Casa dei Rossoneri
15:26