Luk

Shakhtar-chef efter racismeballade: Skændsel

| Premier League | 3 kommentarer

Det ukrainske brag mellem Shakhtar Donetsk og Dynamo Kiev blev skæmmet af racisme, som hidsede en Shakhtar-spiller så meget op, at han blev udvist.

Søndagens topkamp mellem Shakhtar Donetsk og Dynamo Kiev i den ukrainske liga endte 1-0 til hjemmeholdet Shakhtar, som dermed styrer målrettet mod mesterskabet.

Ellers vil kampen dog nok blandt fansene mest blive husket for, at Shahktars brasilianske midtbanespiller Taison fik direkte rødt, efter at han havde viftet med langemand foran Kievs fans og sparket bolden efter dem.

Reaktionen kom, efter at Taison og hans landsmand Dentinho ifølge flere medier var blevet udsat for racistiske tilråb eller lyde fra Kievs medrejsende fans.

Shakhtar-manager Luis Castro var da også beskæmmet efter kampen, hvor han ifølge klubbens hjemmeside indledte pressemødet med følgende ord:

- God aften. I dag viste mine spillere deres karakter. De viste karakter gennem hele kampen. Og nu vil jeg så give min fuldkomne støtte til alle, der udsættes for racisme, og de fyre, der har været udsat for det i dag.

- Enhver manifestation af racisme are totalt uacceptabel. Der var, og er, en skændsel for alle. Vi skal bekæmpe det sammen, hver dag, hvert minut og hvert sekund, lød det fra portugiseren.

Dynamo Kiev har på Twitter lagt et billede fra stadion op under ordene: #NoToRacism.


Af Thor Carlskov

3 kommentarer

Juvefreak92 01:15          
Kæft der er meget af det lort for tiden. Trist
Mr.eren 08:58          
Dommeren følger reglerne. Man må ikke opildne tilskuerne på den måde som Taison gør.
Fuldstændigt enig i at racisme skal bekæmpes og det må begynde at have alvorlige konsekvenser for de klubber hvis fans ikke kan fatte det.
At give småbøder som ikke kan mærkes eller true med kampe for tomme tribuner virker ikke.
Torsdag 14. november