Luk

Shakhtar og Sheriff er Champions League-klar

| Champions League | 2 kommentarer

Shakhtar Donetsk slog AS Monaco ud efter forlænget spilletid, mens Sheriff Tiraspol også er Champions League-klar. 

Shakhtar Donetsk tog i sidste uge hjem fra Monaco med en 1-0-sejr, og ukrainerne havde derfor gode kort på hånden inden returkampen på hjemmebane. 

AS Monaco kom dog flyvende til kampen, og de fik allerede i første halvleg vendt kampen på hovedet. 

Efter 18 minutters spil var Wissam Ben Yedder på pletten, da han var først over en ripost, som han sendte i nettet til 1-0. 

20 minutter senere var den franske angriber på pletten, da han sparkede et fladt indlæg i nettet uden chance for Shakhtar-keeperen. 

Dermed var Monaco samlet foran med 2-1, de holdene gik til pause i Ukraine, hvilket betød, at hjemmeholdet skulle fremover isen. 

Det kom de også, og det gav pote et kvarter før tid, da Marlos modtog en tværpasning, som han sparkede fladt i nettet ved den højre stolpe til 1-2. 

Dermed stod det helt lige, da reglen om udebanemål som bekendt er sløjfet, hvorfor kampen i første omgang skulle finde en vinder via forlænget spilletid. 

Her fik Monacos Ruben Aguilar en uheldig hovedrolle, da han i 114. minut sendte bolden i eget net og dermed Shakhtar Donetsk i Champions League-gruppespillet. 

Samtidigt med dette opgør var Dinamo Zagreb på en svær opgave, da de hjemme skulle vende et 0-3-nederlag fra første opgør til videre avancement mod Sheriff Tiraspol. 

Det lykkedes dog ikke, da kampen endte uden scoringer, hvor Sheriff er i Champions League-gruppespillet. 

Rasmus Lauritsen, der for tiden er ude med en skade, må nu se frem til Europa League sammen med resten af det kroatiske mandskab. 


Af Andreas Roesen
Mandag 6. december