Luk

Shaqiris drømmemål sendte Tyrkiet ud af EM

| EM | 20 kommentarer

Infoboks

Schweiz - Tyrkiet 3-1
EM Gruppe A
6' 1-0 Haris Seferovic
26' 2-0 Xherdan Shaqiri
62' 2-1 Irfan Kahveci
68' 3-1 Xherdan Shaqiri

Xherdan Shaqiri viste topform, da han med to scoringer var med til at sænke Tyrkiet i den sidste gruppekamp i Gruppe A. Dermed tager Schweiz tredjepladsen i gruppen.

Schweiz og Tyrkiet tørnede søndag aften sammen i den sidste gruppekamp i Gruppe A. 

Inden kampen var Tyrkiet sidst i gruppen med nul point efter to kampe, mens Schweiz var på tredjepladsen med et enkelt point.

Der var dog stadig en mulighed for, at Schweiz kunne nå Wales på andenpladsen, selvom der inden kampen var tre point mellem de to hold, så derfor var intet afgjort før kampen.

Det havde schweizerne også indset, for kampen var blot seks minutter gammel, da Haris Seferovic bankede Schweiz på 1-0 med et glimrende fladt skud fra kanten af feltet.

Tyrkiet forsøgte efterfølgende at presse på for en udligning, men det tættere på end en afslutning fra Mert Müldür, som krævede en redning fra Yann Sommer, kom tyrkerne ikke i første halvleg. 

I stedet kom Schweiz på 2-0 efter 26 minutter, da Xherdan Shaqiri fandt plads midt for mål, hvorefter han krøllede bolden op i målhjørnet med en sand perle fra kanten af det tyrkiske felt.

Minuttet efter kunne Shaqiri også have gjort det til 3-0, da han fik en friløber, men i den direkte duel med Ugurcan Cakir trak den tyrkiske målmand det længste strå, hvorfor Schweiz måtte gå til pause med en 2-0-føring.

Tyrkisk modsvar efter pausen

Anden halvleg startede igen ud med et tungt schweizisk pres, og kun en velspillende Cakir i målet holdt Tyrkiet inde i kampen.

Som minutterne gik kom tyrkerne dog længere frem på banen, og efter 62 minutter blev det også til en reducering, da Hakan Calhanoglu lagde bolden til rette for Irfan Kahveci, som først lavede et par smarte træk uden for feltet, inden han smukt bragede bolden over i det lange hjørne.

Så lignede det, at Tyrkiet var på vej tilbage i kampen, men blot en håndfuld minutter efter reduceringen blev den opgave gjort sværere.

For Xherdan Shaqiri havde fundet vej ind i det tyrkiske felt, hvor han lå klar til at sende et tidligt indlæg fra Steven Zuber op i nettaget, og så var Schweiz igen foran med to.

Ti minutter senere kunne det også være blevet 4-1, da Granit Xhaka bankede et frispark fra kanten af feltet på den ene stolpe, men Tyrkiet slap med skrækken.

Hen mod kampens afslutning virkede det mere og mere til, at begge hold var indstillet på kampens resultat, men alligevel kom Tyrkiet tæt på endnu en reducering, da Cengiz Ünder sendte et langskud tæt over mål.

Tættere på kom tyrkerne dog ikke i kampens slutning, og derfor ender de sidst i Gruppe A med nul point efter tre kampe.

Schweiz går med sejren a point med Wales, men fordi waliserne har en bedre målforskel, så tager de andenpladsen. Schweiz har dog stadigvæk mulighed for at gå videre fra gruppen, da fire af de bedste treere går videre til knockout-kampene.


Af Krister Olsen

20 kommentarer

North 19:54          
Skidt for DK. Det bliver efterhånden meget svært / umuligt at blive blandt de 4 bedste 3ere.
aloevgaard 19:54          
Bye bye Tyrkiet. Jer vil man ikke savne!
Wise1964 19:54          
Røv elendige Tyrkiet … man husker stadig deres drøm om at møde Italien i EM finalen

*host* eller noget
Taco mix 19:55          
Tyrkiet har en masse gode spillere, men det er som om de er overmatchet på den taktiske front. Modstanderne, som vi også så det mod Wales, var simpelthen klogere end dem.

Mod Wales brugte spillerne en masse energi på konfrontationer, istedet for at kanalisere denne energi over i et genpres, og lidt større tanke bag afleveringer og deres position.

Synd, men det kunne ikke være anderledes, når man ikke kan det taktiske.
jf1991 19:57          
Det bliver ikke relevant. Danmark bliver enten nummer 2 eller nummer 4. Hvis Danmark ikke vinder, er de ude, og vinder de, bliver de nummer 2. Belgien slår Finland. Den er stenstikker, selv hvis Belgien stiller op med rent reservehold.
North 20:00          
@Jff

Nu er det jo ikke sikkert at belgien vinder - det er sandsynligt, men havde da været rart at have 3 pladsen i spil. Nu skal vi håbe sejr til Østrig eller Ukraine i morgen for at den er spil.
Coral 20:06          
Genialt for Danmark. Wales er svage.
Søndag 17. oktober