Luk

SIF-back: Fedt signal at vi ikke er sendt hjem

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Frederik Møller synes, at Silkeborg IF sender et fedt signal ved ikke at sende sine spillere hjem uden krav om hjemmearbejde.

Seks Superliga-klubber har sendt sine spillere hjem uden krav om hjemmearbejde, for så kan klubberne nemlig få del i de kompensationsordninger, der er lanceret af regeringen.

En af de klubber, der endnu ikke er gået ned ad den sti, er Silkeborg IF, hvor spillerne godt nok er sendt hjem, men klubben kan stadig stille krav om, at spillerne skal holde sig i form, og det er Frederik Møller rigtig glad for.

- Det er et fedt signal til os spillere, om at klubben gerne ser, at vi holder os i gang, og de tager fortsat fat i os og holder os op på, hvad vi render og laver. Det er et virkelig fedt signal, siger Frederik Møller til bold.dk.

Han er bevidst om, at der hvert øjeblik kan komme en melding om, at turen nu er kommet til Silkeborg-spillerne, men indtil da er han glad for klubbens prioritering.

- Det er selvfølgelig ikke optimalt, men det er optimalt, hvis man tager omstændighederne i betragtning, siger han.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan træne, men det er sådan, det er. Vi skal følge myndighedernes retningslinjer, og det er rart, at Divisionsforeningen også er kommet med nogle opfordringer til, hvordan vi skal gøre.

- Det er lidt som at holde juleferie eller sommerferie i marts måned. Vi skal jo holde os i gang på samme måde, siger Frederik Møller.

Helt konkret forsøger Silkeborg-kantspilleren at simulere den intensitet, der er i en fodboldkamp – og han bliver holdt i ørerne af klubbens fysiske træner.

- Indtil nu har vi fået programmer for 14 dage ad gangen, og så skal vi indlevere vores pulsbrik, når den er tør for strøm. Så bliver den analyseret og ladet op, og så får vi den med hjem igen og fortsætter, siger Frederik Møller.

Han fortæller, at lige nu er han klar til at komme i kamp fra den ene dag til den anden..

- Det afhænger meget af, hvornår vi skal spille igen. Hvis vi skal spille i weekenden, så kan jeg spille, men hvis vi først skal spille igen i august, så er det nok meget godt med lidt længere tid at forberede sig.

- Når man nu har flyttet EM, så håber jeg, at vi kan færdiggøre turneringen inden 1. juli, for så undgår vi en masse juridiske udfordringer. Jeg tror ikke, det er helt urealistisk – jeg tror i hvert fald på, at vi kan nå at spille færdig på en god måde, siger Frederik Møller.

Han har selv kontraktudløb 30. juni, og Divisionsforeningen har åbnet for at tage juli i brug – derfor kan Frederik Møller komme til at stå i en situation, hvor han ikke er på kontrakt, når ligaen fortsætter.

- Det kan blive noget rigtig rod. Emmanuel Sabbi skal eksempelvis fra Hobro til OB, og hvis de havner i samme nedrykningsgruppe, så kan han spille den ene kamp for Hobro og den anden for OB – som reglerne er nu.

- Vi har lavet om på grundlæggende regler i det danske samfund i de seneste uger, så mon ikke man kan finde ud af en løsning her også. Jeg er overbevist om, at Spillerforeningen og Divisionsforeningen finder ud af det, så alle er tilfredse. Alle har samme interesse for, at sæsonen spilles ordentligt færdig, siger Møller.

Indtil videre er dansk fodbold lukket ned på ubestemt tid. Det ligger dog fast, at der i hvert fald ikke bliver spillet fodbold før 13. april. Indtil da er regeringens restriktioner således gældende.

Kom til 3F Superliga-bold på Danmarks flotteste stadion - JYSK park!


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 3. april