Luk

SIF-boss: Jørgensen er mere end et talent

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - Silkeborg
Superligaen Grundspil (31/10)
Bet25 3,00 3,30 2,35
bet365 2,87 3,25 2,30

Kent Nielsen mener, at Sebastian Jørgensen efterhånden ligner en mand, der er mere end bare et talent.

Silkeborg har overrasket positivt siden deres tilbagekomst i 3F Superligaen, og søndag slog de så FC Nordsjælland på hjemmebane med hele 4-1.

En af de spillere der strålede klarest her og generelt har gjort det i sæsonen for oprykkerne er Sebastian Jørgensen, som med sit ene mål i søndagens opgør høster roser for sine præstationer på det seneste af sin træner Kent Nielsen.

- Sebastian er indiskutabelt en af vores absolut bedste spillere på den sidste tredjedel. Og hvornår er man talent, og hvornår er man noget andet? Han er begyndt at tage nogle skridt, hvor vi ikke bare kan sige talent.

- Han er rigtig, rigtig dygtig på den sidste tredjedel, og det han har fået med sig, det er mere stabilt, det er kampafgørende situationer, for det er der, hans styrker er.

- Og så har han også taget lidt skridt defensivt. Han bliver aldrig verdensmester i at forsvare og hjælpe til, men nogle gange når tieren lige står det rigtige sted, så kan det hjælpe forsvaret med at have bedre arbejdsbetingelser.

- Han bliver aldrig verdensmester, men så længe han kan blive verdensmester i at lave assist eller score mål, så er det også helt fair, udtaler Nielsen i rosende vendinger.

Hvor langt den blot 20-årige offensivspiller kan drive det, ved hans træner ikke endnu, men han vurderer, at han helt sikkert har taget nogle vigtige skridt på det seneste.

- Han har gjort noget af det rigtige. En ting er at kunne gøre det i korte perioder – det der virkelig tæller er de næste 11 kampe, kan han blive ved med det her? Så er det man kan spekulere mere i, hvor langt det er, han kan tage sit niveau.

Om Jørgensen bliver klubbens næste store salg, vil Nielsen dog ikke forholde sig til endnu – det mener han er alt for tidligt at sige noget om.

Silkeborg ligger nummer fem i Superligaen efter de første 11 runder, og Jørgensen har indtil videre bidraget med fem mål og fire oplæg.


Af Kristoffer Lind Pedersen

4 kommentarer

AndersUlv 19:24          
Han ser nu ud til at være 21.
bruger 189644 22:23          
Kent Nielsen - den træner man helst ville spille under
Toratora 08:16          
Man ville ønske Silkeborg ville holde liiiidt længere på talenterne. Se bare på Mattsson. Han ville have gjort holdet endnu bedre hvis han var blevet et halvt år længere i klubben. Og det ville bestemt ikke have skadet hans udvikling at få et halvt år i superligaen.
El ninio 11:14          
Netop balancegangen mellem at sælge og holde skal SIF øve sig lidt i. Klubben udvikler nogle fantastiske uddannede spiller, som er kompetitive der hvor de når frem.
Jeg ved godt man ikke skal sammenligne med Nordsjællands Kamaldeen (150 mil) og FCK Daramy (100 mil), men omvendt vi har solgt Robert Skov, Frederik Alves, Kasper Dolberg, Jens Martin Gammelby, Mads Emil Madsen og sidst Magnus Mattsson plus nogle andre lidt yngre talenter over en meget kort årrække til meget små priser i fodboldverdenen.

Derfor kan man kun kippe med hatten for klubbens talent arbejde og konkludere, at lige netop den disciplin er vi en af Danmarks bedste klubber til. Men er det netop ikke også nu, man skal satse lidt. Hold lidt på vores talenter, så prisen stiger, niveauet stiger og klubben opnår større stabilitet i Superligaen.

Ved godt klubben, så måske vil stå med et problem i forhold til, hvor hurtigt talenterne kan opnå debut i Superligaen, men det de problem skal man kunne løse.
Søndag 24. oktober
Lørdag 23. oktober